24

Starija hush

преди 6 години

Imam knigata mu okolo 500 stranici e.No ne namiram ni6to specialno.Elementarni saveti.

23

Петърчо

преди 6 години

Дойче Веле... Аз бях до тук.

22

К'с

преди 6 години

До анонимен 12:Оказва се, че има разлика от расата и географската ширина. Примерно династията Ким Ир Сен успява да задържи с груба сила властта вече трето поколение. Не знам дали Ким Ир Сен е чел Макиавели, но със сигурност е чел правилната книга колеги.

21

Анонимен

преди 6 години

Днес 'Левада-центр' публикува допитване 'Кои са най-великите хора за всички времена?' и отговора е:1. Йосиф Висарионович Сталин;2. Владимир Владимирович Путин;3. Александър Сергеевич Пушкин.Напомням, че 'Левада-центр' е в числото на опозиционните агенции.

20

Анонимен

преди 6 години

до 14 ОТ 23ИЛИ СЕ НАМЕСВА САМАТА "ПРИРОДА".... ИЛИ НАРОДА....НЕИЗБРОИМИ СА ПРИМЕРИ ЗА ТОВА...ОТ ИЗЧЕЗНАЛИ ЦИВИЛИЗАЦИИ ???-НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК И ЗАЩО ...ДО РИМСКАТА ИМПЕРИЯ-НИКОЙ НЕ Я Е РАЗГРОМЯВАЛ-ТЯ САМОСЕУНИЩОЖИ -ОТВЪТРЕ....И Т.Н.....много са примери от съвр.история на 20 век

19

Инкогнито

преди 6 години

До АнонименЗа Айнщайн може да си прав след като бяга от нацистите първо се заселва в Турция.Преподава в Истанбулския университет ,но е уволнен от там и отива в САЩ.Може за това да са го уволнили.

18

Анонимен

преди 6 години

и както винаги Е...пропуска главното - тирания.като строй.-1) избранника е представител на народа....2)отначало защищава интересите на народа.3) но после .притиснат от олигархическите интереси е "принуден"(ако не иска да изпусне кокала-наречена "власт" )да защищава интересите им...разбира се . че идва личностното забогатяване и на семейството му....народа и проблемите му-остават на заден план..."Интереса клати феса"-му казва народа.а избранника им става богат и безразличен към проблемите им...

17

Анонимен

преди 6 години

Ако още не сте чели "Владетелят", горещо ви го препоръчвам. Има много истини, които са валидни и до сега. Дори и да не се занимавате с политика или управление.

16

Анонимен

преди 6 години

за дойче веле любимеца е троцки - психопат и истерик

15

Анонимен

преди 6 години

Bih vi preporachal edin benediktinec. "Za varhovenstvoto". Slaga Makiaveli v djobcheto si.

14

Анонимен

преди 6 години

"Макиавели - любимец на тираните"Само да припомня че беше любимец и на Лилавият Костов който тръбешеналяво и надясно че си лягал и ставал с "Владетелят" на Макиавели.Не че на "Еднокнижника" не станал любимец ама тай горкият не може и да чете та какво остана да разбере за какво иде реч.

13

PD do 16

преди 6 години

Вярно ти е наблюдението, поне според мен. Но и времената се менят, и сега владетеля не е нужно да е личност. Но ако приемем, че за разпознаването, качеството владеене на умовете е достатъчно,то кой/кои фактори владеят умовете на модерното човечество. После следва въпроса, а кой ги управлява тези фактори. И същите тези управляващи, в цялата история на модерното човечество нито веднъж не са излизали на протест. Явно са привилегирована каста в новия Имперски порядък. Коя/Кои ли са тези касти ?

12

Анонимен

преди 6 години

До PDВладеейки умовете, използва волята им в посока, която той желае....ами явно вече не владее в такава степен, каквато му се иска, щом вече е "дошъл момента" за нова трасформация и трансмутация!

11

Анонимен

преди 6 години

До PD Ще врътнем още един кръг..до кога ?нали си даваш сметка, че спиралата "нагоре", т.е. "дима от комина", издигайки се все по на високо, става все по-рядък и все по-разреден от въздуха, т.е. все по-малко и по малко съдържа от състава и веществата, които е имал в момента на излизане от комина, докато в един момент съвсем не се разтвори във въздуха и не ... "изчезне".на там ли върви човечеството, умело тласкано от шепа алчни и обезумали сектанти-кабалисти с желание за власт и контрол ?

10

PD do 11

преди 6 години

Да! И на останалата маса трябва да се даде пример, че свободолюбието и хумнамизма не работят, за да приеме доброволно робуването, като форма. Естествено вариантите не са камшици и окови, но контрола трябва да се възстанови. Това е Имперския принцип. Историята обаче е показала, че всички империи, рано или късно свободните, падат под напора на свободните Ари/ора/хора. Ще врътнем още един кръг.

9

PD

преди 6 години

Владетеля владее, и това е единственото му качество. Владеейки умовете, използва волята им в посока, която той желае. Останалите филми за добруване, на тези които владее, са частен случай. В империите например винаги добрува някоя каста. А на нивото, което е обучило владетеля, какво да желае, са определени цивилизационни концепции (филосовски, религиозни, тайни общества). Наполеон, е продукт, на такива ментори, и чрез него, програмират бъдните поколения. А войните си е водил за себедоказване

8

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 10Според мен Макиавели е написал идеален наръчник как да останем на власт ако вече сме диктатори...човечеството е гледало този филм, но на по-ниско стъпало на развитиенауката казва, че със сила се завладява, но със сила дълго не се удържа - роба, ако той остава да бъда съзнателно същество, трябва да има стимул, "камшика" не работи дълго и ефективно.очевидно е, че за съвременните "господари" осъзнатият роб вече е опасен и се готви замяната му с неосъзнат, програмиран, бездушен!

7

Анонимен

преди 6 години

До PDмасата гони вече 9 милиарда, масата вече знае за лъжата, от масата вече трудно може да се печели, масата вече става все по-неуправляема, логично е това предизвика желанието за силно редуциране на масата до "управляем размер" и "правилен" състав!

6

Анонимен

преди 6 години

Умните Владетели лоши или добри правят така,че държавата им да просперира.Наполеон пръска огромни количества пари за никому ненужни военни походи с едничката цел да си чеше комплексите заради ниският ръст,а и да впечатлява курвенцата колко голем и силен го вади.За Ленин кво да кажем от империя която по нищо не отстъпва на Великобритания и Франция превръща Русия в кален колхоз.Според мен Макиавели е написал идеален наръчник как да останем на власт ако вече сме диктатори.

5

PD

преди 6 години

В предвид предстоящите събития, министерството на пропагандата Ви уведомява, че гордостта на европейската цивилизация, хуманизма, минава на заден план. Целта оправдава средствата, е новото кредо. А целта и средствата, ще Ви спуснем, когато му дойде времето.За сега само Ви подготвяме, за новото масово убийство на себеподобни.