25

Наблюдател

преди 7 години

На мафията такъв телефон не и е нужен!

24

RIP

преди 7 години

Държавата която се разпада бавно но сигурно!

23

ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ

преди 7 години

112=Държавата, и тя е мъртва, бЛАГОДАРИМ ТИ ГЕРББ

22

Анонимен

преди 7 години

предлагам ИТ-тата на КАТ да се питат какво трябва за подобрението.Щом хората могат да я поддържат 2 години, по добре ще знаят от тези плюнковци.Всичко в милиони говорят, егати тъпотията, сигурно половината замесени с оценяването компютър виждат само когато теглят пари от банкомат.

21

Анонимен

преди 7 години

Това са кадрите на ГЕРБ - отдето минат, трева не никне.*** населението си ги избира.Пък и от едни 3 млн. каво да откраднеш?Друго си е от 13млн.

20

boby

преди 7 години

Мани-мани, тия милионите за нищо ги нямат, а срещу тях свършена работа - йок. С тия пари ще се направи 112 да работи като слънце навсякъде и завинаги, ама ако се прави на пазарен принцип. Като се прави на шуробаджанашки-корумирано-държавен принцип - никога няма да е като хората.

19

Анонимен

преди 7 години

Скоро ще съществува само телефона, щото 20% от хората вече се изнесоха навън, където спешният телефон функционира, а мутрите са само в зоопарковете.

18

Пипи

преди 7 години

Дано търга не се спечели от Мусала софт - държавната фирма, че ще отидат на вятъра тези 13 млн и ще трябват още 13 за да довършат работата си. Отделно така ще я свършат, че да има да цицат поне десет години напред.

17

Анонимен

преди 7 години

ДОбре бе, не може ли просто да се закрие тая жалка държавица, една част на Гърция, друга на Турция, трета на Румъния, четвърта на Сърбия, и четирите държави са много по - напред от нас, ние просто не ставаме бе!

16

Анонимен

преди 7 години

*** държавата, един call center не могат да оперират :)

15

Анонимен

преди 7 години

С такъв президент толкова.

14

the Ghost

преди 7 години

как за толкова години никой не разбра, че "безплатен обяд" няма се някой го плаща И то по-скъпо

13

bonto

преди 7 години

Отделно "системата се поддържа с доброволен труд от IT специалисти на МВР" вероятно след работно време. Щото иначе не е доброволен а им се плаща за това.А това, че у Русе бил агресивен въздуха си е забавно. Да може и да е така то затова компютри там нема или са по-защитени от сървърите. Или пък като се знае за тоя проблем изместете ги някъде бе бах хората оптика ползват от години. Или за всяко градче сървърно щото и местните връзки требва подхранваме.

12

bonto

преди 7 години

Ама вие нищо не разбирате в коментарите. Няма нищо общо със IT дейта центрове нещата, платки писти и т.н. Това си е *** инвестиционен план. Преди 2-3 години инвестираш 1 милион примерно да не пуснат обществена поръчка за 3 милиона и след 2-3 години ти я пускат същата поръчка за 13 милиона. Чиста печалба една 10-ка какво му плащаш. *** тва хостинг компаниите да сменяха всичко на 2-3 години нямаше и една да остане.

11

до Некой си...

преди 7 години

Лично ме съмнява да си виждал сървърно дъно, камо ли да си сменял. Липсващи писти и всичко в меден окис?? На дъното на морето нали? Само сървърите на Fujitsu се окисляват в Русе, другите в града работят с години нали?? Не ми отговаряй, ***...

10

ОЙ

преди 7 години

До Некой сиАко знаеше поне малко изисквания за дейта център трябваше да сте сложили система за поддържане качеството на въздуха(влага, йони температура и т.н.)Сървърните платки са покрити със защитен лак с висока устойчивост на корозия.Ако си учил някога химия за да липсват писти на платката колата ти отвън щеше да липсва изцяло за 6 месеца ако причината е във въздуха.Така че ти препоръчвам да продължиш с образованието си преди да правиш констатации.Поздрави !

9

Анонимен

преди 7 години

Всъщност проблемът тръгна от Орешарски и престъпното му правителство, които през 2013 г. купиха тези сървъри без да мислят, за да вземат комисионните.Но вие си избрахте Орешарски тогава и сега му сърбайте попарата!

8

Активист на БКП

преди 7 години

Ей !!! Не се накрадохте,бе !!!

7

Некой си...

преди 7 години

Сървърите Fujitsu Siemens RX600 в Русе се чупят постоянно заради кофти въздуха в града. Работил съм в Контракс, лично съм сменявал дъно на сървър, на който липсваха писти, всичко беше в меден окис. След изпращане на дъното за анализ в Япония се установи, че във въздуха има агресивни агенти, които окисляват медта. Това не е майтап, а самата истина. Отделно, сториджите са NetApp, а там няма да ви казвам колко струва един твърд диск...

6

ined

преди 7 години

При ГЕРБерастите е така, важното е да се усвоят едни милиони а не какво ще се свърши, а ако след 2-3 години пак ще трябва да се усвояват нови милиони "още по-добре"