42

станка

преди 6 години

Лошото е ,че никой не контролира микробиологичния състав на киселото мляко в БГ. дори и да пише БДС, няма гаранция ,че щамовете са изолирани в БГ и дали Lactobacillus bulgaricus e в достатъчни количества!

41

stoian79

преди 6 години

Ami che to mnogo otdavna ima kofichki za kiselo mliako napraveni ot polipropilen,dori darjavnata firma bulgarikum izpolzva kofichki ot polipropilen.

40

Анонимен

преди 6 години

do Ponti 33Interesno mi e dali ste vizdali Bg kiselo mliako v Japan.Ami tam pishe Licence Bulgaria i vsichki mu kazvat Bulgarian jogurt.Pone stotina kofichki elipsovidni sam izjal.Naistina go haresvat japoncite.Neznam zashto bulgarite barkat davaneto na ime na edna bakterija s izmislianeto na kiseloto mliako.

39

Анонимен

преди 6 години

До бабаовца се пише с В в българския език ...

38

Анонимен

преди 6 години

Оригиналното българско кисело мляко (не йогурт) винаги е било и ще бъде проблем за:- Мега-компаниите "Danone" и "Lactalis" (TM President) Франция- Производителите на псевдо-млечни продукти (йогут) от Гърция, Полша, Румъния и др.- Производителите на псевдо-млечни продукти в БГ.Рецептурата на българското кисело мляко трябва да бъде защитена с международен лиценз (стандарт) и завинаги да се спрат спекулациите по този национален продукт!Който иска да произвежда "нещо подобно" да пише "Тип.."

37

Анонимен

преди 6 години

ВИЕ СИ ПЛЯМПАЙТЕ ПО ФОРУМИТЕ И РАЗНИ ПСЕВДО ПРЕСИ(КОЙТО НИКОЙ НЕ ЧЕТЕ)А ТЕ(бъл'харските ) МАСОНСКИ ПРОДАЖНИ *** ВЪВ ТУРСКО-ЕВРЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕН КВОТ СА РЕШИЛИ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ,И ПОСЛЕ ЩЕ ЦОЦАТЕ НА ТИКВЕНИКА МЛЯКОТО

36

баба

преди 6 години

Истинското кисело мляко е на село при мен.И млякото е истинско и козите и офцете са реални а не да дават немско и холандско сухо мляко.Стойте си у големите градове и яжте вностите отрови и *** с които ви тъпчат

35

Анонимен

преди 6 години

До асен най-големия мошеник е борчвора!

34

асен

преди 6 години

Какви фирми -производители са това , мафиоти и престъпници , дори само за това искане да им затворят "фабриките" , а защо не ги кажете КОИ СА ???????

33

Анонимен

преди 6 години

Кисело мляко само в стъклен буркан . Всичко др . да се продава с каквото си ще име и на отделна ветрина на територията на България . И срещу 99 процента налог платен в България всяка седмица . И забравих да поздравя имитаторите добре дошли в БГ .

32

Анонимен

преди 6 години

До 30 (абсурдистан)Продължи същото упражнение, като вземаш материал за заквасване от предния ден.След 10-на дни бактериите ще достигнат естествената си концентрация и съотношение (които нямат нищо общо с БДС) и ще имаш истинско кисело мляко, дори и първия път да си заквасвал от купешко.За съжаление повечето пресни млека не стават за заквасване. Намери от някоя ферма.

31

до 30

преди 6 години

Станало е редичко защото закваската е кекава (взел си я от купешко мляко), или не си спазил "технологията" :) която е супер елементарна. Майка ми си игареше преди да заквасва по една тенджерка седмично и като забиеш лъжицата в него се цепи..млякото де.

30

ponti

преди 6 години

България е известна по света чак до Япония с едно единствено нещо - киселото мляко. Допуска се няколко печалбари-фабриканти да унищожат и това. Нямам нищо против да си произвеждат буламачите от каквато искат бактерия и ги опаковат в каквото си поискат, но да не се нарича "Българско кисело мляко" и да не си кичат продуктите с надписа БДС! "Българското кисело мляко" само с истинските бактерии в необходимата концентрация, от прясно (не от сухо) мляко, и в предвидените в БДС опаковки! Това е истинат

29

Анонимен

преди 6 години

Абе големи сте абдали. Кво сте ревнали за това мляко? Индустрията си е свършила работата да ви промие мозъците. Млякото е храна, която НЕ Е полезна за човека. А съвременното "мляко" от назобаните с биволски хормон на растежа крави си е направо силно вредно. Стига с тия митове за здраве и дълголетие, заради българското кисело мляко. Японците, доскоро най-дълголетната нация, не бяха чували за мляко, преди да ги зарибят с киселото мляко. Ама нали сте рибоци - пийте и яжте ***.

28

шматка

преди 6 години

До26Види се че си виждал коза само в зоопаркаОт козе мляко ще направиш добро кисело навърбаКато ти е миризлива козата можеш да си храниш прасетата с нейното мляко

27

абсурдистан

преди 6 години

Аз купих 10л мляко направо от кравата в Балкана ,подарих на приятелка 4л и май са го хвърлили , другите 6л подквасих -стана Истинско ,ама рядичко и с 1см жълт каймак с триста кандърми едвам го изядохме . - Свикнахме с ментетата в кофичка -А сега де?

26

Анонимен

преди 6 години

Става въпрос за опаковките,а те еко ли са или ехо,или еха,оха,уха,иха и т.н. трябва да се сменянят както казват и поискали от опаковачните компании,инак истинския производител кат производител и знаещ много за своя продукт и за други сродни от тази суровина би трябвало да знае какви баки,казани,че и технологични поточни линии с опаковка да съчетае и да избере щом произвежда традиционнен продукт за тоз регион и с други традиционни от други региони продукти и изделия по некои традиции,щом се търси

25

шматка

преди 6 години

До 16По твоята логика ако искам да карам кола трябва да си я направя ли.

24

до шматка

преди 6 години

Вярвам ти...писах вече...и аз съм виждал такива изгъзици...*** гледай *** ми набутаха 8 -Забравиха БДС - то на "Чернобилските марули"

23

шматка до20

преди 6 години

Бях на бригада в консервен завод.Правеха ябълков сок.Транспортната лента изсипваше ябълкита в машината за мелене.Ябълките заедно с плъхове листаклони....БДСПовечето от хората възхваляващи това време не са виждали какво става в заводите