27

Анонимен

преди 6 години

До ГанюТакива джигити като тебе трепят хората по пешеходни пътеки. При 35 км/ч само при времето ти за реакция (около секунда) и си изминал почти 10 метра, да не говорим после за спирачния път. ***.

26

Анонимен

преди 6 години

.... и имаше много очевидци от спирката. Ще се установи кой е виновен, дано да се закрепи обаче момчето.....

25

Анонимен

преди 6 години

Очевидец съм, пътувах в тролей 1, пред който стана удара - минавахме по Вл. Вазов през кръстовището с В. Кънчев в посока центъра. Бус и кола, които минаха в съседните ленти, но пред нас го удариха последователно. Момчето явно претича след кръатовището към спирката, за да хване тролея. Не видях светофара, но за нас беше зелено или преминаваше от зелено към жълто (края на интервала). *** ситуация, от тези, за които си мислим, че няма да се случат на нас...... :-(

24

Анонимен

преди 6 години

Докато има зомбирани, които твърдо си вярват, че пешеходците и шофьорите са виновни за нарушенията и катастрофите, няма да се оправим. Няма държава по света, където това да е вярно. Навсякъде по света без изключения как се шофира се определя от това как работи контролният орган на държавата, който за България е КАТ. Разбира се за зомбираните това е трудно за разбиране. Зомбираните не са по умозаключенията и мисълта им стига само до: пешеходец и шофьор са при катастрофара, значи те са виновни.

23

Анонимен

преди 6 години

Мнор правилно изказване 21! : - Луди шофьори и зомбирани пешеходци,ежедневно се натъквам на такива,дори не си прави труда да се огледа,особено като пресичат неправилно!

22

Теди

преди 6 години

В Швейцария наближиш ли началото на пешеходна пътека и колите моментално спират за да ти дадат път винаги.

21

Анонимен

преди 6 години

Когато шофьори и пешеходци започнат да влизат в затвора за нарушения на пътя, за създаване на конфликтни ситуации и инциденти, тогава ще започнем да се оправяме. Сега шофьорите са луди и недосегаеми, а пешеходците са като зомбирани. И никой не носи отговорност накрая. Няма виновни, има само убити.

20

Матриалов

преди 6 години

Само матриала е виновен, а не предни греди и други безмислици. Повечето са комплексари.

19

до номер 16

преди 6 години

90% карат ужасно, защото са с чувство за безнаказаност и срещу малка сума си осигуряват( и съответните връзки) анархия на пътя

18

до 20

преди 6 години

какво значи "несъобразен с пътните условия скорост", разясни

17

до 13

преди 6 години

Да се самоубиват някъде другаде, проблемът е, че покрай тях и други невинни загиват. Високата и несъобразена скорост с пътните условия си е чист опит за предумишлено убийство и трябва да се криминализира

16

sport

преди 6 години

И на първо място, дано детето се оправи напълно! Останалото, което се сипе тук е без значение.

15

sport

преди 6 години

До АнонименНе, аз предпочитам позата на Ейс Вентура. Като ти казвам, че съм попадал в подобна ситуация, не ми обяснявай как седя. Ела, седни, ще ти демонстрирам. Смея да твърдя, че стаж не ми липсва.

14

sport

преди 6 години

Пешеходците /тук не оправдавам шофьорите, а направо псувам пешеходците/ понякога имат *** отношение към шофьорите. Срещнал някого на пешеходната пътека и потънал в сладки разговори. Застанал върху пешеходната пътека и зяпа нещо си. Това продължава 5-6 секунди и точно като си решил, че няма да пресича, пешеходецът се втурва. Излизане на пешеходна пътека без да съобрази как се движат превозните средства на пътя и т.н. Та и пешАходецът, като участник в движението също има своите отговорности.

13

sport

преди 6 години

Шофьорите, в това число и аз на моменти, караме с по-висока от безопасната скорост. Друг е въпросът, че когато има пешеходец на тротоара от лявата страна, а аз приближавам към пешеходна пътека, обезопасена от двете страни от легнали полицаи, има момент, в който нямам видимост към тротоара, заради рамката на вратата/гредата между предното стъкло и вратата/. Точно в този момент някой стъпва на пътеката и тръгва да пресича и аз го виждам след като вече съм върху пътеката. Неприятно, но се случва.

12

До 11

преди 6 години

По света експертите по пътна безопасност добре знаят, че когато разрешената скорост е под безопасната скорост на пътя, катастрофите се увеличават.Доста погрешно е за щяло и нещяло да се сваля разрешената скорост, както предлагате. Има много улици и булеварди в София, където би трябвало да вдигнат разрешената скорост на 60, 70 или 80 км/час. В тесните улички само самоубийците карат с висока скорост, но и 20 км/час ограничение да има, те пак ще си карат с колкото и сега.

11

Писна ми

преди 6 години

От състезатели на пътя и оправдания от безразсъдни нагли шофьори: спазват правилата само ако има камера на светофара. При зелен светофар за пешеходеца ,колите завиват без да дават предимство в масовия случай и си принуден да се кръстиш, докато пресичаш тичайки. Как пък масово в Испания шофьорите са толерантни и дават предимство още преди да си стъпил на платното

10

Анонимен

преди 6 години

Върнете смъртното наказание за шофери.

9

До 3

преди 6 години

Писна ми от такива като теб, дето под предтекст, че не можели да спрат, искат пешеходците да го чакат. И аз съм и шофьор и пешеходец и много добре знам кога как се спира. Ясно е, че всеки пешеходец си внимава какво прави, само децата често не внимават, но шофьора трябва да предвиди какво може да стане и да намали навреме, а не да дава газ и после да пита - вие защо не внимавахте като пресичате, има си физични закони и т.н. И спирачния път се мери в метри и сантиметри, а не в м/с...

8

До 5

преди 6 години

Ти я погледни картата!Продължението на ул. Ал. Екзарх, което пресича бул. Владимир Вазов се казва ул. Река Велека, а ул. Ал. Екзарх свършва на около 300 метра от бул. Владимир Вазов. Новината е доста грешна и най-вероятно момчето е пресякло на червен светофар.