23

да го лапа

преди 6 години

Гръцка пацавура. Взема пари от Германия, пък обича Путин. Нека оди при Путин да му даде.

22

Заинтересован

преди 6 години

Трайте, че гърците ще почнат, да си мият задницитe сами!Те са изключително чувствителни и ще се обидят!

21

румен

преди 6 години

"Не става дума за премахване на дългове, а за намаляване на лихви и за удължаване на сроковете за изплащане, а парите сами по себе си няма да бъдат загубени- значи е все едно дали едни и същи пари ще ги върнеш след 5 или 50 г.Е те това се вика министър на икономиката!

20

Наблюдател

преди 6 години

Каквито и да ги приказват сега, практиката показва че накрая се договарят, естествено като им отпишат пак част от дълговете!

19

ф

преди 6 години

Кой сега е смешен ,а гърци, вие или македонците.Те поне не са крали 1 трилион долара. Че и сте нагли ......Не давали името на Македония било тяхно ,ами сменете си името на държавата и се кръстете Македония барем се пишете нова държава начисто .Ама се съмнявам пак да ви дадат 1 трилион.

18

българина

преди 6 години

Споразумение ще когато гермянците измислят как след като отпишат половината дълг, да не поискат и други в евро *** същото като италия и испания.като междувременно в замяна гръцка собственост си сменя собственика с германски. Гърция е на разпродажба. Щастливия вариант е опрощаване на дълг срещу влизане на нови 11 агънца с ниска задлъжнялост в кошарата за да избият тази операция

17

Баце

преди 6 години

Друго не знам , обаче бях 5 дни в Гърция и в най-забутаното село да купиш нещо веднага ти тракат касова бележка. Явно здраво са ги стегнали. Докато тук освен в големите супермаркети, касови бележки нанай си феродо. Бате Борисов не иска да си стяга електората да не би да го отритнат. Ако всички издаваха бележки, пенсиите наистина щяха да са минимум по 300 лв, ама 20% ДДС потъват в джобовете на търгашите вместо в бюджета.

16

дедо Ташунко

преди 6 години

Гърците искат удължаване на сроковете с две-три десетилетия и нагло твърдят, че парите нямало "да бъдат загубени". Огромна лъжа. Парите се обезценяват наполовина за всеки 6-7 години. Това, което можеш да купиш днес със сто евро, ще купиш след 10 години с 200-250 евро, парите олекваъ по-бързо от скоростта на светлината. Хитри са гърците, мисля, че пак ще се измъкнат, поне докато Меркел, последното отмъщение на Хонекер, е на власт. Щойбле е отличен финансов министър и единствено той се опъва.

15

Анонимен

преди 6 години

този на снимкета или другия който е изчезнал е взел 2 милярда от Путин да бута ЕС.Нещо като льо Пен

14

Мисъл

преди 6 години

Не може да не се забележи разликата в отношението на ЕК и Брюксел спрямо Гърция , когато нещата клоняха към напускането й от ЕС ...и започнаха заплахи и пр...Всички се обединиха да я плюят ...А при излизането на Великобритания - не беше така ?!... Всеки заплашващи Гърция и МУ Ф й скроиха..номер да изплаща дълга си по схемата - пари срещу Територия - Земята й , цели Острови веднага й ги оцениха на безценица и ги пуснаха за продажба . ?!.. А към Великобр...да останат вечни партньори след Брека

13

Анонимен

преди 6 години

ДО 12 Това е коментар за отличен

12

маслинков

преди 6 години

Ето един пример за популизам.Преди Ципрас управляваше друга партия,която се беше захванала да оправи държавата.Имаше орязване на пенсии и заплати,но и се гонеха крадците,започнаха да се плащат данъци,полицията се раздвижи,почна да се вкарва ред в държавата.И тогава се появи този герой и антиглобалиста и революционер Варуфакис.Излагаха гърците,че пари нямало да се връщат и ще срутят МФВ.После Варуфакис изчезна,а две години има капиталов контрол,рязане и анархия в държавата.Популизам в чист вид.

11

Циник до 2

преди 6 години

В "тази прекрасна страна" за 10 години напълно НЕОБОСНОВАНО всяко следващо правителство вдигаше заплатите - докато "вдигането" достигна 100%...същевременно "в тази прекраста страна", и кучетата не знаеха, що е касов бон, касов апарат, и плащане на данък! В "тази прекрасна страна" бивша пощенска служителка имаше 3200? пенсия, която в една Германия - получават малко! 1000 000 държавни търтеи(упс...служители) също точеха бюджета! "Тази прекрасна страна" яде и от твоите данъци - вече над 370 МИЛИАРДА

10

Анонимен

преди 6 години

до 7 ПРАВ СИ. Кой не варва да чете "Зорба гърка " от Никос КазанддакисЕ за това хората на запад обичат бай ***. Говори немски, пестелив и пие бира.не симпатизират нито на тартюф, нито на плюшкин

9

Анонимен

преди 6 години

до4 Разликата е че в гърция парите попадат в индивидуални лица, правят хотели, фирми, и им се знаят имената.Тук е по лошо щото парите се взимат на партиина фирма и потъват в някаква групировка, с измислена фирма на някакво бебе, внуче или на клошар. И ТИЯ ОТ ЗАПАДА СЕ ЧУДЯТ НА ТАЯ ХИТРИНА.В земеделието всичко е така.

8

онбашията

преди 6 години

До Анонимен 4защо пък както и у нас? у нас последните десет години все бойко управлява, и следващите десет ще е така, едва ли си мисли че друг ще ги връща

7

Анонимен

преди 6 години

Дай на грък пари, пък после го търси да си ги вземеш...

6

Анонимен

преди 6 години

грък пари не дава, ясу паликари

5

онбашията

преди 6 години

"По думите му отговорност на еврозоната е да превърне ЕС в съюз на растежа, а не в съюз на спестовници." а как точно гърците са допринесли за растежа, ако махнем разбира се великите им предци, на които днес дори бледа сянка не са достойни да се наричат?

4

Анонимен

преди 6 години

Както и у нас едно правителство тегли кредити без да го интересува лихвата защото кредита ще се връща при друго правителство. Парите се усвояват от силните на деня а сметката я плащат обикновените хора.