17

Родител

преди 6 години

И сега по закон на частните училища държавата плаща субсидии за всеки ученик. Проблема е как да се намери препитание на хората в провинциятаТам всичко е съсипаноБолници и училища се затварятИзходът е големия град. Ние живеем до 22 СОУ и сутрин и вечер е пълно с коли да прибират децата. Прибирам се вкъщи късно, защото няма място за паркиранеА, помня как изглеждаше квартала през 60 и 70 години .

16

до Някой по долу

преди 6 години

Нямам нищо против да си запиша детето в частно у-ще , но общината да прехвърли парите който се полагат за образованието на детето ми към частното и аз ще си доплатя разликата.

15

az tam

преди 6 години

А училището на децата на властимащите в Горна баня защо не приема на териториален принцип, а според това КОИ са родителите...

14

един друг

преди 6 години

Толкова ли е сложно да се провери адресната регистрация на родителите по лична карта?Данъците на жилищата, на колите в общината, към която искат да учат отрочетата им....дали си плащат или плащат данъци на село, че така е по евтино...аман от Андрешковци!

13

Мен

преди 6 години

До марияАХАХАХАХ софиянци са на най-ниско платените работни места. ФАКТ. Обаче съчетанието от наглост и глупости ви пречи да разберете истинската причина за това. Само една думичка - конкуренция.

12

Пришелеца

преди 6 години

До марияМарийке, моето дете пък държа приемен тест за едно от елитните частни училища и го приеха. Сега ще започне с деца на неговото ниво, без значение адресната регистрация. Като си толкова загрижена за детето то, отивай и го записвай в частно училище, нали все обяснявате как кореняците са богати, ми айде отделете малко от богатстовот си и за образование.

11

Men

преди 6 години

Ами има много лесно решение - да се гледа статистиката за новородените във всеки район + адресните регистрации и съм сигурен, че с много голяма точно може да се предположи колко първолаци ще има. А до 1-ви клас има 6-7 години от раждането. Предостатъчно време държавния хратутник да си размърда задните части.

10

(-_-)

преди 6 години

А, как по-рано преди години имаше място за всички? Излиза, че училища и детски градини са несъобразени с населението и хиляди чиновници някак си не са успели да изчислят къде, колко деца има.. Този проблем е от години и вместо да се реши, той се задълбочава.. Колко нови училища са открити в последните 15 години?

9

мария

преди 6 години

И моето дете него приеха в училището до нас в най-елитното в квартала пък записват децата си всички познати от провинцията. Записваха до тази година и деца от селата край София. Нищо лично, но е крайно време да се вьведе гражданство. София се пука по шевовете.за софиянци са най-ниско платените работни места, а за децата ни няма място в училищата, които ние сме завършили и в детските градини в които ние сме ходили....

8

Трън

преди 6 години

Сичкуту в София... И после олеле

7

Дедо

преди 6 години

Също така не може родителите да ми работят кой в бизнес парк, кой в центъра. Всеки родител да си работи в квартала. Ще се спести от транспорт.Нали така, уважаеми?

6

Анонимен

преди 6 години

Ми върнете крепостничеството бе другари.

5

Анонимен

преди 6 години

Не е нормално да си от района а в който е училището и да не можеш да си запишеш детето в кварталното училище само защото някой си го е обявил за ""елитно" и всички новостоличани са се юрнсли натам. Плащат за разни фалшиви бележки, че живеят в кварталс, които никой не си прави труда да проверява.

4

Анонимен

преди 6 години

Наши приятели, които и двамата с а софиянци и живеят в жк Гоцев Делчев не можаха да запишат сина си в 73-то при все че живеят на 130 м от училището. Правете си сметка за каква корупция иде реч. И тя тръгва от общината.

3

Родителска организац

преди 6 години

Така- дебат с родителски организации. Една такава се е настанила в 145 СОУ. Прави годишен оборот от милиони- всеки може да провери на сайта им. Децата от квартала нямат достъп до училишето. Защо? Само господарите подхванаха темата и направаиха репортаж за това училище.

2

Анонимен

преди 6 години

След като родителите селяни изтласкаха Столичани от работните им места, сега и селянчетата им изтласкаха столичанчетата им от собствените им училища. Защото селянинът идва с пачките от продадените ниви и плаща наред. Освен всичко друго развива и корупцията.

1

Сп??нс

преди 6 години

Първата промяна е да се вдигнат данъците на всички фирми които са регистрирани в София и да им се създадат облекчения , ако се пренесат на поне 100 км от столицата , по този начин няма цялата държава да иска да живее и работи в София. Преди промените дори в затънтени села имаше предприятия и хората оставаха , а сега обезлюдихме държавата , за сметка на София.