10

Райка Николова

преди 6 години

ДНе сме виновни ние,че повечето от нас работиха без осигуровки,защото нямаше къде другаде.А сега нас ни наказват,а на ония,т.нарл работодатели няма да им направят нищо.И нямат право с един ден да отлагат пенсионирането на хора започнали работа преди 30г,защото тогава са започнали с условието,че при тези отчисления от пенсията ще се пенсионират на 55г жените и на60г мъжете-това е въпрос на договор,който трябва да се спазва.

9

Смешна работа

преди 6 години

35 год. ще им бачкам като роб, що за простотия. Накрая на 50 са развалина хората. Трябва да работим не повече от 4 дни в седмицата и 4 часа дневно. Тогава сме много по-работосспособни и креативни. Човек трябва да има време за себе си, децата и семейството. Особено жените. Човек трябва да има време за спорт, театър, музика, самоусъвършенстване, учене на чужди езици. Пълноценен и щастлив живот. Все повече безработицата ще нараства, и много хора няма да се пенсионират. Тогава какво правим?!

8

Анонимен

преди 6 години

Добре де и какво става с хората, които цял живот са работили и накрая се оказва, че шефовете им са били в сивия сектор. *** докажи, че имаш нужния стаж. А в зората на демокрацията това си беше масово. Работиш си в някоя измислена фирмичка и нито осигуровки имаш, нито стаж ти се води и сега дърво.

7

Маргарита Шишкова

преди 6 години

Само в БГ може да се случи това, който няма годините ще духа супата, смешни работи. 35 год. стаж , за 200 лв ..тоест 100 евро ...ха ха

6

Анонимен

преди 6 години

До точкаАко имаш повече от необходимия трудов стаж,той се включва и ти идва като бонус,повишава ти се индивидуалния коефицент!

5

Анонимен

преди 6 години

До до 3Има колега,има! Моята е лесна,ти му мисли!

4

сминдух енд чесън

преди 6 години

В цял свят при десет петнадесет години стаж имаш право на някаква пенсия навършвайки нужните години.У нас явно управляващите си мислят ,че всички сме били я милиционери, я военни или служители и цял живот сме живяли на чужд гръб.

3

до 3

преди 6 години

*** имали на " какво"?

2

Анонимен

преди 6 години

Пенсионер съм и ми е през .....нали се сещате какво?

1

Анонимен

преди 6 години

А, ако няма 38 години осигурителен стаж, какво става ?