27

Велинов

преди 6 години

За съжаление така като гледам в скоро време няма и да има осъдени! От изчезналите милиарди няма върната и стотинка, а Василев продължава да се укрива в Сърбия и да плаща рушвети с крадените пари на хората.

26

Иванов

преди 6 години

Прав е този човек - най-скандалното е, че 3 години след краха на пирамидата КТБ все още няма виновни за източването на банката! А фараон Цветан Василев живее като Крал с нашите спестявания!

25

Todor R

преди 6 години

Виновни има, кой повече, кой по-малко, а най-много виновен е Цветан Василев, той затова и избяга от страната.

24

Наблюдател

преди 6 години

БНБ и И. Искров категорично носят вина! Няма просто начин да не са знаели какво се случва! Дори нещо повече, няма начин Искров да не участва в комбинацията по ограбването на КТБ! Но не само те са виновни! Имитирайки някакво следствие вече проточено с години, прокуратурата също носи тежка вина! Tова определено показва някакви зависимости и съпричастност в грабежа! Вероятно се чака и давност , всичко да мине и замине ! Повторение на сценария 96 - 97 година!

23

Обективен

преди 6 години

От публикуваната стенограма си личат няколко неща. ГЕРБ (Бойко Борисов), тогава в опозиция, обвиняват ДАНС, МВР и прокуратурата и искат главите на шефовете на МВР и ДАНС, както и тази на финансовия министър, опитвайки се да прехвърли вината за банката изцяло на правителството на Орешарски, въпреки че кредитите са раздавани и при правителството на ГЕРБ. Второ, основната тема на това заседание на КСНС, както и на предишното заседание на КСНС, е как по-бързо да има предсрочни избори - тясно партиен

22

Анонимен

преди 6 години

Орташ работа как банка в коят всеки влязъл с някакви активи,а те биват няколко вида при туй по различно време за проценти да дърпат,кат че ли корпоративни проекти ще изпълнят и туй ще им пълни навеки банката чрез между корпоративна търговия,и няма да им хвърчят разни проценти по други такиз и разни банколапачи кат гаранти дет казаха кредитори от първостепенни инстанции с валидни гаранции,то гаранциите могат и да са им валидни,но не им се харчят пари за банка къде нема откъде да потече кат поток.

21

Никога

преди 6 години

Виновни няма, неразбрали, невидяли, нефочули има.Виновни в България никога няма и за това сме дупката на Европа. Ехх кога ще ги стигнем Румънците

20

Анонимен

преди 6 години

Виновни няма, парите ги няма, що е то? .......... България!

19

Анонимен

преди 6 години

До опетковАко си изгледал интервюто, щом всичко е толкова просто и ясно, би ли се разкрил и коментирал тезата на Каролев, относно начина по който нещата са станали, методите на одитиране и тн?Безименни ***, на които всичко им е ясно от половин поглед/дума едва ли могат да бъдат достоверни източници за каквото и да е. Такива като вас може да всяват само паника и да фалират банки.

18

До Реплика

преди 6 години

Президентът го направи , защото беше длъжен по силата на съдебно решение! Всеки трябва да спазва закона, пък било то и президент!

17

Анонимен

преди 6 години

Как хитро се отмества въпросът "Къде отидоха авоарите на "здравата" банка?", кой ги открадна?

16

u4en

преди 6 години

Ясно като бял ден ! СВЕТОВЕН РЕКОРД по грабеж - близо 5% от БВП- организиран от серГЕЯ и Сарайте...осъществен от ДАНС..МВР..прокуратура..Искров...Сидеров..под ръковотство на Орешарски ! Местан знае всичко - кажи си Местане- затова те отстраниха..да не ти дадат дяла....искаме серГЕЯ и Догана в КАУША доживот - без уиски и мъже ! Цв. Василев ги изигра вс.-остана жив ! Мандата на Цаца свършва и Василев се връща и почва да говори . Треска ги тресе ! За такава кражба-прошка няма !!!

15

BG СМЕШКИ

преди 6 години

слепи ли сте !?!? банките бяха атакувани от 2 кръга ! на ПЕЕВСКИ -ДОГАН И ПРОКОПИЕВ - ПЛЕЛВНЕЛИЕВ ! същите искаха освен да фалират 2 банки и да свалят борда за да си обезценят кредитите ......

14

опетков

преди 6 години

Трети не по-малък виновник е Народното събрание, скалъпило такъв негоден закон за банките, позволяващ на крадците с бели якички да се измъкват безнаказано с откраднатите милиарди. А на възмущаващия се на МВФ ще кажа, че може би 90% от българските банки са на дереджето на КТБ и само ако ги раздрусат ще окапят като гнили круши и е по-добре да навлезе чужд капитал в тях, за да се засили контрола и повиши сигурността на вложителите.

13

опетков

преди 6 години

Друг виновник е т.н. международен одитор, извършвал годишния одит на банката и утвърдил грабежа. Дори и слепец с елементарно икономическо образование би видял кражбата, но не и нашите, дори и чуждите добре заплатени контролни органи. Източване на банката от свързани ссъс собственика лица и фирми, основно офшорки, поголовно раздаване на необезпечени кредити, неоправдани високи лихви по депозитите. Затова сега не могат да се съберат повече от 10% от кредитите.

12

Анонимен

преди 6 години

Най-вероятно истината е в "третата стенограма", но тя се пази в КГБ !

11

опетков

преди 6 години

Докато има прости ***, като коментаторите от 1-5 ще има и фалирали банки. Прости народе, още ли не разбра, че банката беше фалирана далеч преди да бъде обявена за такава. Беше изсмукана и оглозгана от "мажоритарния" си собственик Цв. Василев, на практика той си я ползваше като един личен портфейл от който си взема колкото и когато си поиска, в пълен разрез с действащия закон за банките. Разбира се, че основният виновник за фалита е БНБ и нейния надзор.

10

Реплика

преди 6 години

Може ли някой да каже защо Генералпрезидента обнародва "стенограмата за КТБ, след като знаеше, че в нея няма нищо ?отговор /не се чете/: евтин опулизъм

9

Анонимен

преди 6 години

интересно интервю се е получило, бравоизвикайте сега участниците в срещата един по един и им задайте правилните въпроси

8

Анонимен

преди 6 години

Да не забравяме че Борисов държа Писанчев шеф на ДАНС и Лазаров гл.секретар на МВР,след като спечели изборите и заедно с тях досъсипа банката така че нищо да не се разбере и Рашидов да си получи 2млн преди дребните спестители! Махна ги с явно неудоволствие ,след силно и грубо настояване от страна на ДСБ !Като награда за добре свършена работа прати Писанчев консул в СОЛУН. Борисов продължи да обслужва Пеевски и картелите във вреда на хората и до ден днешен. В момента държавната банка за развит