155

Ioo

преди 6 години

V London sa na opashkata...

154

Ива

преди 6 години

Докато стартовите заплати за лекари учили по 6 години започват от 600 лв, така ще е. Направо се чудя останалите 100 човека, които завършват годишно защо остават..

153

13

преди 6 години

Много мие интересно,как български лекар лркува хора в Румъния,как се разбира с тях.В Европа,в повечето страни несе признават българските дипломи на лекарите,трябва и висока езикова подготовка зада работиш там.Някой така си ги говорят колкото да не заспят.

152

Анонимен

преди 6 години

Краде се.. през 89-та имахме 2 пъти по-малък БВП, а имаше пари и за 250 самолета, и за 120 хилядна армия, и за безплатно образование и здравеопазване, и за АЕЦ, и за язовири, и за енергопренос, и за пътна мрежа, и за какво ли още не..

151

Така е

преди 6 години

Лекарите ни вече ще ходят да работят в Румъния. 2700Евро начална заплата. Ей го къде е .

150

Шизоменти

преди 6 години

В Парламента - комунисти и комсомолци са пак "в единен строй"Решили да цитират идеи от социализЪма - а болниците са " търговски дружества".Не е Парламент, а Шизомент

149

Анонимен

преди 6 години

Важното е, че депутатите са единни срещу лекари и сестри.Искат с ниски заплати и пенсии да ги изгонят от страната.Клисарова " открила" проблем със специализацията?Хахаха.И каква заплата ще даде на специалист, като вземе въпросната специалност?Май в Парламента Сталин е още жив.

148

Анонимен

преди 6 години

От години е пределно ясно, че от т.нар. здравна система са доволни само от администрацията на НЗОК. Това, че лекари и пациенти не са доволни не ги интересува. Те си взимат заплатките. Там преразход няма, защото, ако случайно някой болен дойде за нещо го пращат в болницата, която после ще накажат заради този преразход.

147

Анонимен

преди 6 години

До до коментиращитепич, изтриха ми коментара, ама ти прочете от къде да започнеш

146

Анонимен

преди 6 години

До до коментиращите, съжалявам, че си такъв лузъp

145

до коментиращите

преди 6 години

Тук вече много "докторчета" пък и агресивни станаха ,прУстаци нещаснЕци ,наистина сте ОтрИпки - Кой плашиш бе ? Така ми е накипяло от всичко ,че изобщо няма да те бавя - от някъде трябва да се почне иначе оправия няма !

144

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 147, пич, глей аз да не те пратя там, където ни пращаш, вервай ми, ще го направя по ЗАДЪЛЖЕНИЕ

143

Анонимен

преди 6 години

До Инженер, нема лошо, тамън за 5 години ще се науча и заминавам, а това предложение ще важили за инженерите

142

лекар

преди 6 години

До Анонимен 147, а така те искам с дух и нахъсан, така ами, платил си 2 лева, а тия докторчета се правят на интересни, че и пари искали, гърч за тях до посиняване

141

Анонимен

преди 6 години

Всеки който учи с държавна поръчка е ДЛЪЖЕН да работи в Бг ,или да връща 50 000 лева и да заминава на майнс.С тези пари ще платим високи заплати на най-кадърните доктори , защото е пълно с връзкари и некадърници точно те остават тук -за тях пари има те са в бялата мафия -бащи,внуци и тн.

140

Анонимен

преди 6 години

Всички депутати се обединили да дават най- ниските заплати на нашите лекари и сестриЧестито

139

Инженер

преди 6 години

Трябва да се отпуска няколко пъти по-висока издръжка за студент, но да се намали броя на студентите. Държавната поръчка да е за първите 20% по успех и за толкова бройки, от колкото работни места има нужда. Сумата да се оформя като безлихвен студенски заем, който ще се опрощава, ако завършилият специалист, работи 5 или 10 години в България.

138

Анонимен

преди 6 години

До до 141, пич, ти за ирония не си ли чувал

137

до 141

преди 6 години

самото ти изречение е някак си странно - аз съм платил, ама си искам безплатното? там е работата - платил си и никак не е безплатно, напротив, когато плащаш, очакваш резултати. само че, парите потъват в един кюп и не са лекарите онези, по които трябва да се вика, а по тези, които крадат парите ни. и не съм лекар, даже съм пострадал от здравната ни 'система'. държавата отдавна е рухнала и който и да е на власт, само събира колкото може да храни администрацията, за друго не се мисли.

136

Анонимен

преди 6 години

в българия НЯМА безплатно образование, да си го набият в про*стите тикви депутатите. имало е през социализЪма, затова е и такова нивото на нашите парламентаристи. всичко се плаща, до последната стотинка. държавата дава 0 лв. за висше образование - университетите са на самоиздръжка и дори и 800 лв годишно държавно обучение да звучи малка такса, 300 човека на година плащат 240.000 лв на няколко преподаватели. къде точно е държавата тук?