27

Анонимен

преди 6 години

аре квот ще строи да не въде давано на БГ фирми и строено от тъмносините, иначе ни е спукана работата

26

кротко

преди 6 години

Недейте бърза нека се допровери избора на площадката..Наши колеги готвещи ни живота след стотици години с а проектирали вече 200 метра минимум воден стълб над сегашното хранилище .Продавайте отпадъците на СССР.

25

Анонимен

преди 6 години

То не останаха блокове в АЕЦа, че да съхраняваме ядрени отпадъци. Какво му е на съоръжението, слагаш бетон и олово и е защитено.

24

Анонимен

преди 6 години

Всички пишат колко нужна ни е АЕЦ Белене и колко изгодна и екологична е. Обаче за ядрено хранилище няма никакъв ентусиазъм - сякаш няма никаква връзка между екологичните АЕЦ и ядрените отпадъци които никой не ги ще

23

Nuke

преди 6 години

Директива 2011/70 - безопасно управление на ядрени отпадъциС Директива 2006/117/Евратом на Съвета (9) се създава система на Европейската общност за атомна енергия (наричана по-нататък Общността) за надзор и контрол на трансграничния превоз на радиоактивни отпадъци и отработено гориво. Посочената директива бе допълнена от Препоръка 2008/956/Евратом на Комисията от 4 декември 2008 г. относно критериите за износ на радиоактивни отпадъци и отработено гориво за трети страни .

22

?

преди 6 години

За ниско- и средноактивни отпадъци е нормално да има хранилище. Отработено гориво не се съхранява там, отработеното гориво е съвсем друга история. Въпросът е, що за чудо е този плазмотрон и дали това не е някаква технология в процес на разработване, която ще я тестват тук, защото другаде за това няма разрешение, това е съмнителното. За какви "моделни" отпадъци става въпрос? Едно е да гориш вестници, друго да гориш радиоактивни вестници.

21

Анонимен

преди 6 години

Тъжна картинка ни очаква. От седем реактора плюс Белене ще останем с един.

20

Анонимен

преди 6 години

Nuke си го е написал много точно. Ако искаш АЕЦ трябва да имаш и хранилище. При авария държавата поема всички разходи на нейна и чужда територия дори АЕЦ-а да е частен

19

Анонимен

преди 6 години

Р. Офч. от Позитано: "Радиана" ще създаде поминък за цяла Северозападна България и ще стане най-проспериращият край !

18

Анонимен

преди 6 години

Евроазиатците и евроазиатщината е най-прекият път до *** на България.

17

Nuke

преди 6 години

Ти си неосведомен брайно. 100% е вярно, че в ЕС ядрени отпадъци не могат да се експортират.

16

Анонимен

преди 6 години

Северозападна България - ядрен погреб за руските атомни кютуци, който ще бъде пазен още милион години след изчерпването на тази енергия. Да ви е честит "евтиният" ток !

15

Анонимен

преди 6 години

До NukeАз да ви кажа, че причината е 100% в европейското законодателство, което принуждава всяка страна която има АЕЦ да складира отпадъците на своя територия.Абсолютна русофилска лъжа.

14

Nuke

преди 6 години

Аз да ви кажа, че причината е 100% в европейското законодателство, което принуждава всяка страна която има АЕЦ да складира отпадъците на своя територия. Преди беше лесно, когато можехме да хвърляме *** в безграничния СССР, но сега всеки сам да си чисти мазалото. Нали и тока искате, трябва да си вземете и отпадъците, такава е логиката на Меркел и сие.

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 12"затвориха дарените централи и ще се превърнем в депо за ядрени отпадъци."Кой и какво ти е дарил? Пфу по големи гъзoмийници от българските русофили няма,

12

Анонимен

преди 6 години

Преди имахме ядрени централи, които произвеждаха ток и не складира ме ядрените отпадъци. Откакто дойдоха Тиквите имаме точно обратното - затвориха дарените централи и ще се превърнем в депо за ядрени отпадъци.

11

Анонимен

преди 6 години

Не знам колко българи осъзнават какъв х.й си навлече малката по територия България с тая ядрена енергетика. Всички които развиват такова нещо или са много големи по площ или пък си имат задморски територии и пустинни острови.

10

?

преди 6 години

не знам какво точно ще "изгарят", в единия случай радиоактивността си остава в бетона, след "изгарянето" не ми е е ясно къде ще е, дали въпросното нещо има комин?

9

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 8Договора за прибирането на ядреното гориво е подписан още по времето на СССР и вече изтича. Сега никой не иска повече и да чуе за приемане на ядрени отпадъци. СССР ги приемаше за да извлича плутоний за ядрените си бомби

8

Анонимен

преди 6 години

Жалко,защото отработеното ядрено гориво от централата се прибираше по договор обратно в Русия!Сега горди евроатлантици ще си строим сами хранилище за ядрени отпадъци сигурно с европейски пари от еврофондове!Защото,санкции трябва да се изпълняват и алъш-вериш никакъв с Русия не трябва да има,ако и да е опасен за здравето на народ радиоактивен ***!Тъпооо,та дрънка!Следва затваряне и на другите блокове ,защото като я гледам накъде отива Русия надали ще продължи да подписва удължен живот на АЕЦ!