Да вземат да питат някоя баба от някое българско село как се прави кисело мляко и това което им каже да го обявят за български стандарт. Защото както всички знаем нашите баби и дядовци са правили кисело мляко с мляко на прах луканките и суджуците с разни ми там Е-та и изкуствени оцветители.
Може да изчезне ако безотговорни хора с престъпни лобиски интереси,вместо да защитят този национален продукт,прочул се в целия свят са готови да го унищожат.Прокуратурата трябва незабавно да се задейства,а виновните да бъдат уволнени и след това съдени.
Всичко което запазва здравето ни се унищожава: природа,море,село,храна...Корпорациите им трябват консуматори;болни и объркани комплексари с напомпани от медиите глави.
До БългаринТи си квасиш ,но най -вероятно стартовото кисело мляко ти е от магазина .....Ако ти киселее след като си спазил техниката значи е нашенско, ако не с друга бактерия си...Ползата от българското кисело мляко идва от българската бактерия Булгарикус....
То изчезна никой от големите производители не ползва вече щама Булгарикус,а други по бързоразвиващи се и евтини вносни млечнокисели бактерии....При последните иследвания открих на проба от голям проиводител само 4 бр. булгарикус(и то най- вероятно случайно попаднали от селско мляко ) което е практически нула....Ако искате нашенско кисело мляко от магазина трябва да отидете до Япония....
Българското кисело мляко ще изчезне тогава, когато изчезне и прясното мляко а оттам и кравите да изчезнат защото просто си правим киселото мляко в къщи.
Кисело мляко си квася от домашно прясно мляко, това няма кой да ми го вземе и не се водя по стандарти. Относно тези глупости, факт е че българското лека полека се затрива. Извода е пазете българското в семейството си, един ден някое от нашите деца ще защити нашите традиции защото ги познава!!!
Факт е, че ядем най-лошото кисело мляко в цяла Европа. Но това е не защото стандартът е лош - стандартът е много добър. Проблемът е, че производителите не го спазват, не влагат добри продукти и като цяло ни лъжат със съдържанието. Но БДС трябва да се опази на всяка цена. Просто трябва да има и контролиращ орган някъде в цялата история. И за всяко неспазване на БДС и на съдържанието - яки глоби. Ако исках да ям палмово масло, щя да си го купувам него, а не кисело мляко и сирене.
Българското кисело мляко отдавна изчезна. В магазините се продават някакви продукти, с наименование "косело мляко", но те нямат вкус на такова. От време на време купувам прясно краве или козе мляко от частни стопани и заквасвам. Полученото има вкус на онова кисело мляко, познато ми в далечината на моето детство. Настоящата дискусия и споровете са безпредметни,от значение са само за маркетинга на това, което се предлага за продан.
какви стандарти,слезте от облаците ,ядете най мизерната храна в цял свят кисело мляко с палмово масло АПТАЛИ
32 Агрегатите сега са минимум по 500 лева. Втора ръка и за 300 лева можеш да вземеш. За 100 лева едва ли ще намериш. Иначе преди 15 години може и 50 лева да са стрували
до 31 Ми баба ти ще е доила на ръка преди 50- 60 години. Сега хората които имат крава на ръка ли всеки ден доят при положение, че се продават агрегати? Това да не ти е коза да издоиш за 2 минути на ръка? За 90- 100 лева сега си купуваш такава машина. Дядо ми преди 15 години купи за 50 лева такъв. Бе ти си бил голям ***, бе!
До кутевче 30А, ти знаеш ли какво представлява, това което невежо наричаш агрегат ? Знаеш ли колко струва ?Хората от хиляди години отглеждат *** за мляко и все с "агрегати" са доили.Покойната ми баба е доила на ръка 40 крави в ТКЗС-то.Ама май не си по-умен от обектите на издояване ?!
До 25Ами ще се вкисне домашното ти кисело мляко, като си доил селската крава на ръка от нааканото и виме и си го заквасил с ланшното мляко дето са го плюли мухите.Пак ти казвам, прави разлика между кисело и прокиснало мляко.Прочее, кажи на Кутев да те научи на елементарни обноски. Зад компа няма страшно, но ако на живо ми държиш такъв тон ще те скърша от бой !
до 11 *** тя първо закваската трябва да е истинска, че да се получи истинско кисело мляко. На Маджаров к'во истинско мляко говориш? Само името му известно.
До 22"Данона" не правят кисело мляко, а нещо, което некоректно наричат така. Истинско кисело мляко се прави от прасно мляко, от здрави животни, издоено и съхранявано в стерилни условия, пастьоризирано и заквасено с жива закваска.Такова почти липсва на пазара.А иначе е спорно кое е по-вредно, консервантите или бацилите и микробите с които беше бъкано млякото по тошово време.
Какво бългаеско кисело мляко и какви стандарти ?. Частните демократични мандри бълват само имитации и ***.
до 21 45 годишно Оллигофренче, домашното кисело мляко се вкисва за 3 дни. Имали сме крава преди години и си правихме редовно сирене, кашкавал и кисело мляко. Или викаш и ние сме си го разреждали с вода за собсвена консумация. Ти си инфантилен, олиго!
Някога млякото се вкисваше бързо, защото беше истинско. Малко неща ни останаха да се гордеем с тях, поне едното мляко оставете, по цял свят ни знаят с него, в Япония само с млякото ни свързват. Дори бактерията носи името на страната ни и тук вирее най-добре.
Българското кисело мляко – стандарти и слухове. Може ли да изчезне?