27

Dies Irae

преди 7 години

До шматкаВъобще няма да се изненадам ако се подготвят за поредната вратичка в закона която да развърже ръцете на някой хора и да почнат да събарят паметници на воля. Няма да е нищо ново в нашата страна. Като се започне от храни, сгради, лекарства, химически отпадъци (мога ли да ги заровя на място х) скриване на важна информация от чиновници (имаме пратена молба с въпрос дали да кажем на хората за уран във водата) и тн. Това ще е перфектния начин да се размие отговорността (не се пита личност)

26

шматка

преди 7 години

Значи ако искам да съборя паметник на културата и не получа отказ в установения срок мога да вкарвам багераАз така го разбирамИли ако внеса някакво експериментално лекарство и не получа разрешение в срок мога вече да го продавамНа децата ви

25

Анонимен

преди 7 години

При пазарната икономика изборите са "пазар",където политиците се предлагат като стока-"кандидати " за "слуги на народа",а избирателите са клиенти- "господари",които "наемат" най-впечатляващите "слуги".Така е и на пазара за коне и магарета-гледат им зъбите и т.н. Проблемът е защо политиците -"слугите"- сами си организират и определят разходите за охрана,транспорт, жилища, командировки и т.н. без "господарите"? Може ли "слугите" цели 28г да са на главите на "господарите" и дори да се друсат?

24

Dies Irae

преди 7 години

До ЧИНОВНИКДобре, че е така нареченото от теб простолюдие (което ти е и работодател), че да имаш заплатка и работа. Затова трябва масови съкращения. Всеки може да се сети за поне 2,3 бюра или агенции който спокойно могат да се закрият без това да наруши работния цикъл.

23

Анонимен

преди 7 години

Крайно време е, в момента готвим документи за прехвърляне на имот и от 3 агенции ни издадоха различни документи с грешка! При положение, че за всяко нещо се плаща солено и после се връщаш да се разправяш за корекция....Кой ще ме компенсира за загубеното време. Работят с г%зовете си!

22

Анонимен

преди 7 години

Какво ти мълчаливо съгласие, при отказ е ясно, а как ще се удостовери съответното право на даден човек, придобито "мълчаливо"? А какви злоупотреби могат да се получат при умишлено мълчание на даден чиновник, направо въображението немее. Електронни призовки-само по желание. Има хора без компютри, без достъп до интернет, неграмотни, извън страната. Истината е, че трябва съкращаване на пиявиците и дисциплиниране на останалите. А, и да им се набие в главите, че хората им плащат заплатите, нихната ..

21

Анонимен

преди 7 години

"постепен преход от презумпция за мълчалив отказ към презумпция за мълчаливо съгласие"Значи ако напиша писмо до парламента "Мога ли да ви *** всичките там ****?", ако не получа отговор до седмица, го приемам за "мълчаливо съгласие".

20

Dies Irae

преди 7 години

Аз ще ти кажа. Съкращават се всички ненужни и безполезни. Остават 30% който са кадърни. Вдига им се заплатата двойно и пак спестяваме 40% от парите който в момента харчим за издръжка на държавните служители! С тези спестени 40% може спокойно да се намалят данъците на тези който плащат за всичко (всички работещи в частния сектор) и всички са доволни и с по висок доход. А мързеливците искат не искат ще трябва да почнат истинска работа и да генерират пари! Така и вие ще сте стимулирани да работите!

19

чиновник в отпуск

преди 7 години

До ЧиновникКажи ми колко лева е заплатата ти, моля! Моята е 500, не получавам ДМС, върша си работата отговорно и в срок, хората ме уважават, и служители и клиенти. Апропо, имам две деца, ученици, които възпитавам на уважение към хората и най вече към себе си. Е, трудно ги храня пълноценно, почивка на море няма, но има пари за дрехи, учебници и малко джобни. Е, и какво следва ...

18

ДЪРЖАВНА ЯСЛА

преди 7 години

Навсякъде е задръстено с ненужни хайлази.Все са герберски активисти настанени на държавна ясла.

17

ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ

преди 7 години

ГЕРБАР ГЕРБАРУ ОКО НЕ ВАДИ

16

Анонимен

преди 7 години

Столична община, дан. служба "Надежда"- за удостоверение за данъчна оценка на имот. Подава се в една обща стая с 2 гишета+1 гише за декл. на МПС, в която има и три гишета "каса". Отпред чакахме 5 човека. За 40 мин. никой не влезе и излезе от стаята. След 1, 30ч. влязох, служителката на гишето ми прегледа документите и ме изпрати да платя на касата без никаква бележка. През 20- ти минути, в които чаках за каса, тя отказваше да обслужи други хора, докато не и занеса платежното. Абсурдно обслужване

15

Dies Irae

преди 7 години

*** пример. На всеки който може да му потрябва свидетелство за съдимост. Да влиза в сървъра да поглежда дали имаш присъди и това е! Защо трябва да губиш дни в обикаляне напред назад за една хартийка? Или КАТ да имат общ сървър с митниците! Като чужд ТИР иска да напусне страната да се проверява има ли нарушения и ако да дали си ги е платил. А не както е сега КАТ си търсят парите за актовете, а те хората вече са по средата на Европа и митницата няма грам информация кой да пуска и кой не!

14

king_for_a_day

преди 7 години

Не ме разбирайте погрешно, идеята принципно е страхотна, стига да не доведе до отварянето на нови вратички в закона, както се опасявам. Този принцип за мълчаливото съгласие би трябвало да влиза в сила за определени казуси, не по принцип за всички. И глобата не би трябвало тихомълком да отменя по-тежки санкции в случай на корупция. Тоест, това би трябвало да се приложи в бюрокрацията само на най-ниско ниво.

13

Dies Irae

преди 7 години

А не както сега разходи се до гише 1 за декларация 15, от там до гише 8 за декларация 20 и се върни на гише 50 за да ти вземат двете декларации и да ти издават декларация 100. Искаме масови съкращения на раздутия държавен апарат. Всички бутни листчета да се съкращават! Почти 1 мил. държавни служители! Това нормално ли е? Това е почти половината работоспособно население и 1/6 от населението на държавата! Такива промени искаме, а не някакви си закони който я се спазват я не!

12

king_for_a_day

преди 7 години

Тоест, аз съм бизнесмен без излишни морални задръжки и искам да си построя хотелче на забранено място. Подавам документация, която по закон трябва да бъде отхвърлена, но не получавам отговор в законовия срок. Според този принцип на "мълчаливо съгласие", отговорът е положителен и започвам да си строя хотела за 1.5 млн. Чиновникът, забавил отказа, е глобен с 1500 лв (а не съден), но тази глоба е "покрита" от някакви 15 хил., озовали се по странно стечение на обстоятелствата в банковата му сметка.

11

Dies Irae

преди 7 години

Цялата история е подигравка. Хората не искат такива промени (и сега има срок който държавните служители трябва да спазят за отговор) проблема е в твърде многото администрация (служители) на който ние им плащаме заплатите, а те незнаят за какво са на работа. Много от нещата който държавните служители изискват да извадиш е просто за да оправдаят назначаването на една гора хора. Искаме единен сървър с нужна информация. Всеки служител да има достъп до информацията която го касае за лицата.

10

Анонимен

преди 7 години

До 11Е бива ли да си толкова пр0ЗД бе?За да ти пратят нещо по ел. поща, нали трябва да имаш такава?Трябва да заявиш такава и да си посочил, че желаеш по електронен път да те призовават. Също така ще се види дали пощата е отваряна и съответното писмо е отворено и четено. Ако не е ще те уведомят по друг начин, защото явно имаш проблем с пощата, нета или нещо друго.Аз съм за електронно да се правят нещата, а не за някакви дребни неща да те правят на м***ймуна по институциите.

9

Иван

преди 7 години

Ох котенца... Ся гледайте как хазната ще се напълни заради тия флегми. :D

8

Анонимен

преди 7 години

Това с "електронното правосъдие" и призовките по електронна поща си представям каква златна мина ще е за съдии-изпълнители и за далаверите с присвояването на имоти на възрастни хора, заради неизплатени несъществуващи дългове. Пращаш на някоя баба на 85 години призовката по електронна поща и тя вече е редовно призована, делото минава и бабата ще разбере, че вече не притежава апартамента си чак като се озове на улицата. Пък на преклонна възраст ако няма роднини вече няма да може да се съпротивлява