220

за фаровете

преди 6 години

Слънцето при ясен и слънчев ден огрява земната повърхност с мощност 500-900 вата на квадратен метър.Затова като си включим фаровете не ги виждаме през деня.Но трябва да напълним гушите на търговците продаващи автолампи,акумулатори и гориво!както и на тези които са приели това за задължително!И така губим по 300 милиона лева годишно.По антитехнологичен закон никой,никога дори и в България не е приемал!Този който е предложил това със сигурност е вече милионер.........

219

233 до 232

преди 6 години

В община Кула полицаите от около 2 месеца вече знаци не поставят.Ти ще кажеш,че не можело да те снимат без твое съгласие!На тях им дреме за конституцията колкото за ланският сняг!МВР е над законите и конституцията!Поне в Кула е така.В София има чужди посланици,делегации чужди идват и там конституцията може и да се спазва.Кулската полиция е над тези неща!

218

Анонимен

преди 6 години

Не знам това решение за махането на знака дали е прието или не но вече на два пъти виждам патрулки с камери и преди тях знак нямаше!Става въпрос за община Кула ,Видинска област.Преди това поставяха знаци,но сега от около 2 седмици -не!

217

бхахаха

преди 6 години

6000 без книжки, глупости.Просто скапаните им закони не различават човек без книжка от човек с изтекла книжка.Така си правят скапаните статистики.А скапаните им камери узаконени ли са или е само наредбичка.(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

216

Петко

преди 6 години

....аман от тъпотии, чеСно...

215

Анонимен

преди 6 години

Ключовата дума при всяка катастрофа с жертви не е преекспонирането на думата "скорост", а думите "челен сблъсък". Заслушани се във всяка една такава новина. Дори и с ниска скорост човек може да направи грешна преценка, да тръгне да изпреварва и да стане страшно. Премахнете предпоставката за челен удар по пътищата и тогава и само тогава ще намалеят жертвите.

214

Yiast

преди 6 години

Mahat kamerite...goliam zor...ama dupkite ne gi mahat...malak zor...

213

Педагог

преди 6 години

Мисля, че с почти същите мотиви може да се въведе и боят в училищата - "Такова ни е обществото, още има нужда от бой в училищата, не можем да достигнем най-добрите европейски практики, надавам се, че това ще дисциплинира УЧЕНИЦИТЕ".

212

бааа го

преди 6 години

До Анонимен 230Стари коли ли,ами купи ми НОВА!

211

Анонимен

преди 6 години

Пак половинчати и неефективни мерки от типа да замажеме очите на хората. Нищо няма да се реши с тия мерки, проблемите са: Ниска култура на каране, смешни шофьорски курсове, лоши и не добре проектирани пътища, стари автомобили. Ако отселееме до автономните коли, тогава ще намалеят жертвите на пътя, най- лошото е че си отиват предимно млади хора, който могат да дадът много на държавата като цяло.

210

DiesIrae

преди 6 години

Първо КАТ да си свършат работата,а не да киснат по баничарниците-да следят кой как взима книжка, да затегнат контрола върху техническата изправност, да се оправят с колегите си в съдът защото не е нормално хора с по 100 акта и 5 ПТП с настъпила смърт и пак да са зад волана, като хванат някой без книжка да го вкарват за 30 години строг режим и да затегнат братятя който масово са без книжки, да направят пътища и ограничения за 21 век, а не за каруци от 19 век. огава вече могат да обвиняват другите

209

конституционалист

преди 6 години

непротивоконституционствувателствувайте - за да те снима някой трябва да има моето разрешение или знание. Така че ГЕРБ пак у гредата удариха!

208

Тцтцтц

преди 6 години

Бавно и постепенно изтребление на народа! Богатите ще си карат, колкото могат и бълха ги ухапала за 1 акт. Нормалния българи (който вече е беден) дето взима има няма 500 600 лева заплата ще страда. И хората, които се обясняват, че ако караш с 95 вместо с 90 не ти пука за здравето и живота и тн. Вие луди ли сте кво ви става ? За 10 15 километра, като се имат предвид пътните условия и уменията на шофьора не мисля, че е опасно или като са объркали маркировката имаш перфектна видимост и изпревариш.

207

Stamat

преди 6 години

Nali ste evrogeici. Tova evrogeisko li e?

206

Антимафия

преди 6 години

Не се ли замисля протест? Целта на знака и на камерата е. да се намали скоростта и ако си нагъл, да те снимат и да плащаш. Тук вече целта става "хранилка". Живеем в демократична държава и е добре, да се чуе гласа на народа! Писна ми, да се чудят как, да бръкнат в джоба на народа! А сега и епичният въпрос: Какво правим сега?!

205

Несъгласен !

преди 6 години

В повечето държави в ЕС има знак "Е24" с надпис ВНИМАНИЕ! ТОВА ПОМАГА! ВЪЗПИРА! ЗАБАВЯ!СПАСЯВА! Ама тука е как каже ОН! А дали НСО ще карат според закона за движение по пътищата, без да ни избутват от платното при разминаване с височайшите тумбелеци в колите им ?

204

Анонимен

преди 6 години

В цивилизована държава да,но тук е дива мафиотска държава.Сега нека пак се крият по храстите като партизани в шумака и да излитат внезапно,но тогава броят на прегазените катаджии ще се увеличи.

203

Анонимен

преди 6 години

Във всяка цивилизована държава се упоменава където има камери, независимо за какво са.

202

Анонимен

преди 6 години

Преди години пак ни убеждаваха, че светналите фарове през деня ще намалеят катастрофите. Не немаляха нали. Сега камерите на КАТ щели да намалеят катастрофите - няма как да стане. Защо не се види колко са с купените шофьорски книжки - защото е по трудно нали. Защо курсовете за водачи нямат паркиране, полигон, нощно кормуване. Защо КАТ не следят учебната за база и учебният процес за водачите. Нима рисковите водачи не се знаят или само КАТ ги не знае?

201

Анонимен

преди 6 години

единствения шанс да спре дебилщината по пътищата е като се въведат зверски глоби за изпреварване в забранен участък и причиняване на ПТП в следствие на това, както и за отнемане на предимство. Ако има загинали или сериозно пострадали при такова ПТП, да се третира като предумишлено убийство или опит за такова както е в белите държави. Всичко останало е ала бала. Другото нещо е камери за средна скорост по магистралите - това ще озапти разни светкащи бързаци