51

все-още даскалица

преди 6 години

До Анонимен 56Аз имам 172 / Словом- сто седемдесет и двама/ ученици...при една писмена работа на месец времето, необходимо за проверка е грубо 1720 минути, или 28-29 часа...дежурствата са ми 24 часа месечно, за предварителна подготовка и т.н.т. не ми се говори...а писане на справки за отсъствия, динамика и т.н.т?

50

Ел

преди 6 години

Колега от Провадия,писането на документи трябва да се оптимизира,но не може без него.Това не е просто "писане",а анализ,за да се видят и осъзнаят проблемите на детето,както и техните решения.Ако сте завършили ШУ сигурно ще Ви е трудно,защото подготовката Ви не е достатъчна за психологически анализ и гледате да избягате от проблемите!Съжалямам,че Ви го казвам,но е така!

49

Ето я петицията

преди 6 години

Ето я петициятаhttps://peticiq/174861

48

Анонимен

преди 6 години

До Консултации ли?Работния ден на учителя е 8 часа. Консултациите са в ранките на този ден. Не си познавате задълженията. Нормативаът, който е основание за образуване на щат, не представлява списък на моментитев които сте на работа.Длъжността трябва да е учител, а не преподавател, макар в дипломата да е назована преподавател по. В училиле работят учители, а не преподаватели.В университетаса преподаватели.

47

Даскал

преди 6 години

тъпня

46

учител

преди 6 години

До Анониментова е само в края на срока. Заповядайте в училище и ще ви покажа бумащината - а после ще кажете дали е нормално.

45

Испания

преди 6 години

Тук съвсем в реда на нещата е детето да повтори класа и никой не прави проблемот това,приема се за нормално

44

Тони

преди 6 години

До РЦ СливенТакива като теб възпитават децата вкъщи точно по този начин и им втълпяват това мислене. После се чудим защо в училище някои деца се държат като Моугли/ако изобщо знаеш кой е той/. Дори не ти се издразних на глупостите,а ми стана жал за теб, защото никога няма да видиш нещо, което е по-далеч от носа ти. Ти си умствено, социално и културно ограничен. И такива си създал или ще създадеш. Направи услуга на обществото и спешно се кастрирай, ако вече не е късно да избегнем бедствието!

43

Аз

преди 6 години

Учители, ученици, родители...а който не е влизал в училище, нека има желанието да влезе, да наблюдава и тогава да изразява мнение

42

Аз

преди 6 години

Защо няма пари за обзавеждане на класните стаи като модерни компютърни кабинети , а има пари за безкрайно много безумия, свързани с писаници за реално неизвършени, но отчетени дейности? Защо всяко училище не притежава база, даваща възможност за истинско развитие способностите на децата - музикални, изобразителни, спортни, ..., защо няма автобус, който да откарва учениците до даден обект , където да бъде проведен часът, а не прегърбени и отегчени на чиновете...още много, много въпроси имаме ние,у

41

Ученик

преди 6 години

Жалко,че учителите ги мачкат отвсякъде разни чиновници-калинки.

40

Аз

преди 6 години

Учител съм. Написаното от колежката е жестоката истина - бумащината изсмуква енергията и силите на учителите. На практика те наистина не могат да си вършат работата- да работят реално за и с учениците. Вместо да използват време да четат , да се квалифицират, да имат възможността да общуват повече с децата, трябва да попълват бланки, формуляри, регистри, ... Вместо да имат време за модерно образование - изнесено навън - музеи, природа, ..., трябва пишат много ненужна информация.

39

Анонимен

преди 6 години

Защо шведите като излязат от немско училище стават ядрени физици, а в България ровят по кофите???

38

Анонимен

преди 6 години

За един срок да напишеш 10 документа на дете, ами извинявайте ама си звучи напълно нормално!

37

Консултации ли?

преди 6 години

Само да добавя, че т. нар. "консултации" на изоставащите ученици са изцяло НЕПЛАТЕН труд за учителите. Това вече в никоя професия го няма: извънреден труд - неплатен. Естествено, че ще се пише "Слаб - 3". Той, човекът, като не иска или не може да учи, няма как да стане. Трябва да си луд, за да накажеш себе си заради такива.

36

Некой си

преди 6 години

Целта е просто да има три по милост, защото бъдещето на България от Факултета, Христо Ботев и други подобни гета не може повече от 2,5. Един заоволиран начин да ги бутат напред докат се оженят.

35

Анонимен

преди 6 години

За това ли на детето ми написаха тройка по милост?А пред мен се направиха на много великодушни. Зора е бил да не дават допълнителните часове, които му се полагат.

34

УЧА

преди 6 години

До АнонименТВОЯТА ПОЗНАТА НА 35 Е ЗАПОЧНАЛА РАБОТА КАТО УЧИТЕЛКА, НО УЧИТЕЛКА НЕ Е СТАНАЛА. МОЖЕ БИ СЛЕД 10 ГОДИНИ ВЕЧЕ ЩЕ Е УЧИТЕЛКА.

33

шматка

преди 6 години

Едва ли това е причинатаДецата напускат по две причини1 Емиграция2 Липса на интерес.По чървата причина напускат българчета турчета По втората са основно шведи.Те нямат изградена ценностна система затова и не виждат смисъл в образованието.Нека се изкара статистика заКолко шведи са завършили 3 клКолко 8 клКолко 12 кл. Тогава ще лъсне всичкоШведите ходят на училище заради помощите.Това е

32

Joko

преди 6 години

Сложете едно бюро с държавен чиновник до паметника на "Попа" и ще видите как веднага ще намери работа на всеки, който мине покрай него !