22

SS

преди 7 години

приятелство между Русия и Израел - добре, но едва ли във вреда на арабита.Така че тази идейка е плод на сън в лятна нощ... на някой евер-психопат... :)

21

Б. К. от К.

преди 7 години

Явно....по долните коментаристи не познават историята на Бл. Изток и междун. правила. Щом една държава пък е призната от ост. свят ..., тя има право да се брани.Така е и с Израел. Палестина също...., но то се иска грамотност, а не само да се размахват знамена.

20

Петьо-Еврей

преди 7 години

За онези които не са в час повече от половината от близкия изток принадлежи на израел но той е окупиран от арабските пришълци които полека лека ще бъдат изтласкани от нашите земи и ние ще си върнем държавата и ще я почитстим от заразата наречена ислам но това нее бърз процес))))

19

Анонимен

преди 7 години

Израел не брани никаква сигурност!Той е поставен там,точно,за да няма мир никога в региона,което значи и в Света.Когато на световния ционистки конгрес,в края на 19 век,евреите приемат "протоколи на ционските мъдреци",като основен програмен документ за бъдещите им действия,в него са предписани провокирането на 2,или 3 световни войни,за установяване на тяхното господство и създаването на еврейска държава.имало е различни предложения,къде да бъде тя,но се решава да бъде на палестинска територи

18

наблюдател

преди 7 години

Да. Израел брани държавата си. Има право.Отвсякъде е обкръжен от неприятели. Затова и девойките минават през зад. военна служба. Да. Арабската пролет я спретна Мосад с ЦРУ...и КГБ....Но арабите не са готови все още за демокрация . Ще се трепят още дълги години....

17

Б.Х.

преди 7 години

Бачкам в ВМЗ Соподтдт и ме боли шмаизера дали ще спре Войната в Сирия .Важното е да имаме работа до пенсия Америиндянците да плащат а Салдитска Арабия да поръчва уръжия.Нека заплатите да разтът да станат колкото на депотатите. А нека си говорят по всички медиите като папагали колко е бил лош Путин и Русия.

16

Анонимен

преди 7 години

Или Света е Смахнат или хората станали Изчатия.Как така Израел Брани Сигорноста си като избива хора в Ливан и Сирия нея никои не я нападал.Второ Сащ ЕС Русия Турция и Салдитска Арабия който са терористи на исляма какво правят на Майкаииии си Путттаааа в Сирия

15

Анонимен

преди 7 години

До 18 защо не отидеш да се поклониш на паметниците на руските и съветските окупатори?

14

Анонимен

преди 7 години

Вектора на политиката на Фашингтон е да си вдига чуковете от там и да престане да се прави на геополитически играч, защото вместо играч все повече се превръща в геополитически клоун. САЩ имат прекалено много вътрешни проблеми изнесена икономика, огромен външен дълг, социални, етнически и религиозни проблеми и противоречия за да се прави на какъвто и да е играч.

13

Анонимен

преди 7 години

От цялата каша най-правилното решение е - цяла, неделима, светска Сирия на Асад и останалите да си обират крушите кой откъде е. Ама Асад бил приятел с Путин - това си е тяхна работа. Останалите - метла.

12

Анонимен

преди 7 години

VIE SE RADVATE NA KURDITE,KVO STE KAJETE ZA KARDJALISTAN

11

Интригата е друга

преди 7 години

Ще се изтегли ли Русия от Сирия след разгрома на Ислямска държава, или ще се настани трайно там (с всички плюсове и минуси за нея от това).

10

Анонимен

преди 7 години

Русия мъти там водата(най-много).

9

Анонимен

преди 7 години

Разбира се, че няма да спре. От едната страна е Турция, от другата Саудитска Арабия, от трета - ЕС и САЩ. Как да спре?

8

Анонимен

преди 7 години

Говорим си за Израел , но руснаците всъщност отварят вратата за Турция , ние ще ви помогнем да се справите с кюрдите , а пък вие ще ни купувате газта и петрола , който ще добиваме в Сирия и няма да се занимавате с разни катарски газопроводи към Европа .

7

Анонимен

преди 7 години

"Въпросът е струва ли си тогава Москва и занапред да брани геополитическите интереси на Иран или е време да поизвърти вектора на политиката си в региона."Вектора на политиката на Москва е да си вдига чуковете от там и да престане да се прави на геополитически играч, защото вместо играч все повече се превръща в геополитически клоун. Русия има прекалено много вътрешни проблеми едностранчива икономика, социални, етнически и религиозни проблеми и противоречия за да се прави на какъвто и да е играч

6

мериканчо

преди 7 години

Па как ще спре, нали ние я организираме, трябва да плашим нашите , а васалите да се страхувате.

5

Анонимен

преди 7 години

Кюрдистан е на път да се обособи. Рано или късно ще стане, това е третият им опит да се освободят от Османско робство. ....Изоставаш от новините. Той отдавна е обособен, само, че в Ирак. Дори си има президент-Барзани. Марионетка на Ердоган. Откъсна иракски Кюрдистан от Ирак и сега ще го присъединява към Турция. Като се разпадне и Сирия ще присъедини и него плюс северна Сирия.

4

нн

преди 7 години

Кюрдистан е на път да се обособи. Рано или късно ще стане, това е третият им опит да се освободят от Османско робство. Последният народ останал под Османско /турско/ робство. Да му мислат турците , че там са повече от 15 змилиона. Ще ги разбият.

3

Анонимен

преди 7 години

Тия в Близкия изток са се опетлали като патки в кълчища