18

Истината

преди 6 години

А някой от вас умници форумни да се е замислял, че думата РАБота идва от Роб; и че работите за разпространението на технологията "интернет и компютри", която е измислена от дявола и основната й цел е отдалечаване на хората от реалността и скъсване на човешките взаимоотношения! Мисля си, че прекарвате по-голямата си част от живота зад монитора, зяпайки символи и цифри...

17

Анонимен

преди 6 години

Чувстваш се по - добре в България, защото се сравняваш с останалите българи, които са зле. Себеусещането е нещо оносително. Но ако сметнеш нещата в коли, компютри, италиански и френски сирена, калифорнийско вино, марково уиски, банани, месо, възможности и т.н. американските заплати при американските условия са си за предпочитане. Иначе нека да заповядат в България фирмите. Ама няма ;). Само тук - таме. Всичко отива в румъния и Русия ;)

16

Анонимен

преди 6 години

Аз пък работя в американска фирма в България и съм повече от доволен! Да в България са по ниски заплатите но за нашия стандарт са повече от високи. За разлика от колегите в САЩ тук има нормален 8 часов работен ден а за отпуската която е 50% по голяма не говорим! Та да заповядат американските компании и да си направят офиси в България не да прикоткват специалисти на другия край на света.

15

Анонимен

преди 6 години

Драги ИТ специалисти, запомнете я тая Дафина Тончева. Ако се мерне някъде в компанията, в която работите или ще работите, бягайте далече.

14

Анонимен

преди 6 години

Можеш ли да ми обясниш как със 50 000 лева в България се живее по - добре отколкото със 100 000 долара в САЩ? Та там храната е по - евтина, дрехите са по - евтини, колите са по - евтини, къщите - зависи какво и къде искаш, електрониката е по - евтина, за бензина дори не споменавам и т.н. Що приказвате нещастни нещица?

13

Анонимен

преди 6 години

САЩ няма нужда от ИТ специалисти, както и ЦЕЛИЯ ОСТАНАЛ СВЯТ. Има си достатъчно. Бизнеса се надява със статии като тази да свали заплатите в сектора.П.С. В България също има излишък от ИТ специалисти. И пак така бизнесяа се опитва да свали заплатите, бълвайки излишни кадри.

12

Анонимен

преди 6 години

Индийските комп.специалисти са водещи в света и по брой, и по квалификация. И заплатите им са мноого по-високи от тези тук.Някой тук не е наясно май.

11

Анонимен

преди 6 години

Четейки няколко от по-долните коментари, си правя изводите защо действително масово тук се работи за жълти стотинки и само в IТ сектора има нормални заплати. Първо, тези "лоши" според вас комании плащат данъците си до стотинка, а не са като вашите работодатели да ви дават парите под масата и да се хвалите, че сте спестили 200-300лв. данъци. Второ тук с 60000лв. годишна заплата (средно за напреднал специалист в сносна компания) се живее в пъти по-добре, отколкото в САЩ със 100000 долара.

10

Сандокан

преди 6 години

Хамериканските бизнесмени имат гоУем пробУем с българските ИТ специалисти. И той е, че тук отдавна вече заплатите не са индийски както им се иска. Те искат, ама избягват да споменат темата със заплащането. И като чуят какви пари искаш и такива те питат - "Ти наред ли си? Не може да искаш толкова. Ти си балкански ***. Какво си позволяваш?"Много се обиждат.

9

Анонимен

преди 6 години

трябват им да ги спасяват от северно корейски и руски атаки защото американските итета са некадърници.янки вън

8

Анонимен

преди 6 години

Айде чупка на краварите.

7

Задобване

преди 6 години

Много е спетитно да, добре подготвен персонал да ти работи почти за без пари много ясно.IT-та в САЩ вземат по $100000 на година, живея вече 15г в САЩ и ги гледам как на нашите специалисти дават по $25000.

6

Анонимен

преди 6 години

Таа м+ъ+р+ш+а най-вероятно е посредник между Американска и Българска Фирма тоест да ни продаде на Американска фирма за малко пари , да си събира багажа и марш в УСА

5

Анонимен

преди 6 години

Навсякаде кадето моЖа за по малко пари да се направи е АПЕТИТНО

4

TOP SECRET

преди 6 години

Апетитни били , щото тука за по 1000 $ Заплата а иначе в Щатите не по малко от 10000 $

3

Некой си...

преди 6 години

Обикновено не работиш за американската компания директно, а през агенция-посредник. Т.е. На Агенцията дават за теб 10 долара на час, а Агенцията ти плаща 5 долара на час. Ти работиш като contractor. Не, благодаря, втори път тази грешка няма да направя.

2

Одисей Шопов-Страндж

преди 6 години

На говедарите да им работят собствените форумни ***. Те са невероятни специалисти по всичко - от банички до политика и атомни подводници. Та с едно IT ли нема да се справят.

1

Анонимен

преди 6 години

Много едностранчиво е да се каже, че едва ли не само от US се интересуват от нашите IT. По цял свят има глад за такива специалисти и битката е повсеместна.