Ето още един продукт, но в хранителната промишленост за кучета:Schesir пилешките филета с ябълка 150г консерва в България се внася с 40% месо, а за чужбина е 62.5% Продукта е по-евтин в чужбина, където явно е и по-качествен...
Принципно нашите храни ако са качествени са си добри / поне по соца имаше добро сирене, мляко, масло, боза и квото щеш/ Сега в дивия капитализъм нашите лъжат много и продават ***, а вносните стоки принципно са по-добри, но пък за тук се внася второ качество.Тоест.. все сме прецакани тотално. Нашето е ***, а внсното не е това което трябва да е......
Проверката трябва да е много по-задълбочена, защото еднакъв състав не означава еднакво качество! От значение е какво мляко се влага, какви фъстъци, каква соя....Страна на произход на съставките също е от значение. Например аз съм убеден, че продаваните у нас фъстъци за консумация са основно от бедни страни от Африка и са пълни с пестициди, хербициди и какви ли не още отрови! А за тези, които се влагат в сладкарската промишленост не ми се и мисли. Същото се отнася и за вносните продукти!
До ХА-ХА-ХА ! 117 Не си прав приятелю.Като студент по вет. медицина през 72-3г. съм бил на стаж в месокомбинат и Сердика софия.Нямаш никаква представа как в колбасите се влагаше развалено телешко месо от Франция , което смърдеше на леш.Киселото мляко често не се заквасваше и беше в течно състояние.Наденицата "кучешка" радост по БДС съдържаше до 5% неядливи трупни части-Хрущяли , фасции и апоневрози които бяха на топка и като стигнеш до тях , плюеш на кучето.От там идва името.
Купувайте си български храни.Аз ще си купувам от произведените в ЕС.Вносните храни и напитки са много по-добри от нашите, във всяко отношение!Българските производители масово лъжат какво се слага в храните!
до 13Проверките по Бай Тошово време може да са били същите, но храните бяха раьлични. Бяха истински !Кашкавалът и сиренето бяха от мляко. Саламът от месо.Не ядяхме бо.клуци като сега.Двойните стандарти на храните показват отношението на Запада към нас - ние ги имаме за съюзници, а те нас ни имат за трета ръка хора.Най-малкото това е изключително обидно.Едно време нямаше такива лицемерни взаимоотношения нито в СИВ, нито във Варшавския договор. Факт !
А какво става с българското сирене от палмово масло,кренвирши от кожи,салами от сухожилия,кашкавал от недозрял материал без мляко,инжектираната вода в месото и огромното количество е.т.а. във сладкишите и всяка родна храна!Българския чорбаджия е най-изпечения измамник. Пак отклоняват вниманието!
Не се бойте, ще видите, че ще "докажат" как няма разлики, макар и на последния аxмak да му е ясно, че има, и то огромни разлики. И не само в качеството, но и в цената - там обаче нашата е къде-къде по-висока. Та може да ни кажат - какво искате, качеството ви е по-ниско, но затова пък цената ви е по-висока, значи има баланс. Така че си трайте.
Как вървят проверките ли?Като по бай Тошово време.От един месец вече предупреждават вносителите,производителите и търговците,че ще ги проверяват,след това отидоха първо в Германия да вземат пробите,за да дадат на нашите още малко време и най-накрая/вместо най-напред и изненадващо/ще благоволят да вземат стоки и от нашите магазини.Евала,проверяващи,машшала!?След което ще се окаже,че има незначителни отклонения,които не се отразаяват на качеството и въобще,ама въобще не са вредни.
Като се съберете група и платите на селяни или на безработни да ви отглеждат и консервират каквото ви е необходимо,70-90% от храната и напитките ви няма да са химия.
Имам едно такова чуство, че разликите ще са в "допустимият диапозон".Иначе на ****ла от Банкя ще му дърпат ушите баба Маркел и дядо Юнкер.
Абе произвеждайте си,какво се оплаквате?Никой няма да помисли за собственото ви здраве,организирайте се в селско-градски групи или комуни.
до:4 тези"неудачници"са 99% от населението на България.Био продукти ли....не ме разсмивай,имам близки,които произвеждат"Био продукти"тъпкано са с химия та чак"порозовяват"...в България няма Био храни ,а Химио храни
Има разлика и всички го знаят,но нашите"експерт-проверяващи"няма да го видят.Проверяващите няма да гледат качеството,а това ,кой,колко ,ще им даде задание направят"заключението".
Двоен аршин за качеството на храните – как вървят проверките?