103

анонимен

преди 6 години

тази практика е от 50 години и няма сила която да разбие тази мафия

102

Анонимен

преди 6 години

Другата голяма дивотия, е че трябва да си купят билет и за куфарите, а това наистина не могат да го разберат и българи и чужденци и започва едно масово глобяване на което съм бил свидетел. Това също го няма другаде. Как да искаме туристи - по чорапи ли да дойдат и ако може да стоят по-дълго?

101

анонимен

преди 6 години

Това искаме всички-едни нормални условия за пътуване.А не недомислици и рекет!

100

Димитър

преди 6 години

Хората отдавна са го решили този проблем по света, но ние още откриваме топлата вода. Ето как е в Чикаго- летището е с 5 терминала, между тях се движи влакче без машинист, няма билети. В рейсовете няма кондуктори, няма контроли, качването става от предната врата, шофьора контролира таксуването, няма гратисчии. Шофьора не връща ресто, трябва да си приготвил точни пари $2.25 или ще ви издадат карта за сумата която сте пуснали в машината за таксуване.

99

свинщина

преди 6 години

А как автобуса между терминал 1 и 2 спира възможно най-далече от метростанцията? Питаш шофьора защо е така, и ти се отговаря - Ей го къде е, да не е далече.пс. Да, това за билетчетата е така. Пладнешки обир.

98

Циклоп

преди 6 години

Питайте юрдечка, она че ви каже че на запад е така

97

Анонимен

преди 6 години

Шофьорът в Лисабон е усмихнат и любезен, защото знае, че в края на месеца ще получи заплащане равностойно на труда му сигурно и бонус за добро отношение. Докато тук заплатите са от 800 до 1100 лв и задължително ти слагат някоя глоба за забавяне в грфика. Та така. Каквото й да си говорим - всичко е пари!

96

анонимен

преди 6 години

А в крайна сметка кога ще има връзка между първи и втори терминал.Без такива измислени бусчета, а нормална връзка,както навсякъде по света?

95

F

преди 6 години

Имам една позната която учеше, а сега и работи в Германия. Като си идва в България не хваща самолет до София, а до Букурещ откъдето я взема баща й. Хем по-близо, хем пътя е по-лек. Защо да ходи в затънтената София.

94

Анонимен

преди 6 години

до 91Преди няколко години като бях във Виена, трамваите бяха с режим на свободно качване и имаха перфоратори вътре. Почти никой обаче не говореше английски, което много ме затрудни. Липсваха и ясни инструкции и надписи (е, освен на немски) и се возихме на страх...

93

Анонимен

преди 6 години

някой беше написал, че билета за трансфер между терминалите на летището в барселона е 5 евро.пълни глупости, както навсякъде другаде, транспорта е безплатен между терминалите.билета за влакчето от центъра на града до летището беше май около 3.40, колегата нещо много сериозно се е объркал с тия 5 евра или просто си пише свободни съчинения без да е бил никога там.

92

Анонимен

преди 6 години

От Дойче юде Свинеле пак са се разквичеле. Обаче безплатен обед нема особено за чивутите и следователно - щтраф бецален битте!

91

lili

преди 6 години

Извинявам се-така става когато не се виждаме-искренни извинения.Идеята ми беше ,че пътувам често и автобусче или няма -ако не попитам,или има много хора.

90

Анонимен

преди 6 години

Навсякъде по света транспорта между терминалите на едно летище е безплатен.

89

Анонимен

преди 6 години

За пристигащите в Женева, на летището има автомат от който с натискане на един бутон получаваш безплатен билет с който може да пътуваш по цялата градска мрежа в продължение на 1 час и тридесет минути от момента на издаване на билета. Удобно, практично и много просто.

88

Мъдреца

преди 6 години

Уви истината е че "гигантския капан от злоба и простотия" се превърна в държавна политика. Невидима, трудна за доказване, но вездесъща като корупцията на управляващите. Едно време са убивали и затваряли по-способните българи, за да няма такива дето се издигат над средното ниво. "Подстригваха тревеата за да няма плевели" беше израза. Тия времена минаха. Сега се работи по-културно - напъждат ги/ни, и то доста успешно. Така България се преименува в *** а напоследък в "Абсурдистан"

87

Мъдреца

преди 6 години

Ей винаги съм се чудил как става, ама майните все по-практични излизат от софиянците. Както си е лафа - "Хем тъй - хем иначе", ама са го удурдисали някакси. И пари да има за за транспорта, и пътника спокойно да се вози, че и работни места за възрастните хора да разкрият. Евалла!

86

Валентин

преди 6 години

Аз пък да споделя как преди 15 години бях във Финландия и пътувахме с влак, когато се оказа че вместо на "нашия" влак, сме се качили на експресен който беше по-скъп и не беше обозначен по никакъв човешки начин. Само че контрольорът *** де раст ни проби билетите и ни каза, че сега трябвало да "доплатим" по 50 ли колко евро на човек. В същото време до нас едни финландци, същото положение, но на тях им каза че могат да слязат на следващата гара и да сменят влака. И това не беше ок.

85

Анонимен

преди 6 години

Добър вечер приятелю млад, добър вечер другарю. Добре дошъл в нашия град, добре дошъл в България. Вземи във този хубав ден една българска глоба от мен.

84

Цитат:

преди 6 години

"В този случай става дума за 20-ина френскоговорящи младежи, решили да се придвижат от летището до града със същия автобус. Нареждат се чинно на опашка на предната врата с по една банкнота в ръка, за да си купят билет. Но не успяват, защото още след първите трима на шофьора му "писва" да връща ресто развиква се, че не е "продавач на билети"До спирката има бутка където продават билети.Шофьорите са под стрес. Човека има да гони разписание, не може да обслужи хем над 20 човека, е хем да е навреме