86

Анонимен

преди 7 години

Чебураците скочиха като ужилени защото знаят, че колкото повече младежи заминат и на място се убедят какъв е живота в щатите толкова по-малко ще им се връзват на приказките колко е хубав живота в матушката.

85

Анонимен

преди 7 години

А получих имоти от реституцията. Около 18 хил месечно докарвам от наемите без да работя - не е зле за страна като България. Лежа по цял ден, ходя на ексурзии в Бали и на Карибите, карам ягуар и мазерати.

84

Да трупат опит!

преди 7 години

Всеки има свое мнение по въпроса.Според мен, хлапето няма да е на загуба, ако един сезон поживее на хиляди километри далеч от дома, в уредена държава и със собствени сили си изкарва прехраната. Ще упражнява английския език, ще го понаучи по-добре, с очите си ще види САЩ и ще прецени какви са плюсовете и минусите на битието там.Ако запише някакъв едно- или двугодишен курс в тамошен университет, само ще спечели от това.С две думи, училището на живота дава най-ценната подготовка. Не ги спирайте

83

Анонимен

преди 7 години

Разликата е, че сега 25% ( а не 10% катко статистиката двърди) в България са безработни и се молят да бачкат за мизерни заплати за да си платят сметките иначе частния съдебен изпълнител ще дойде и ще ги изхвърли от жилището им на улициата. И са готови да работят като животни, за каквото и да е заплащане, никой не ги принуждава, свободни са, но още 10 души чакат за тяхбното работни място а частния съдия изпълнител вече пише изпълбителния лист, но те са свободни да не работят.

82

fsb

преди 7 години

хубаво е, ходил съм на бригада, заслужава си *** път да види, пък ако ти се работи и с пари ще се върнеш, пук и езика си ще потренираш, препоръчвам го на всички студенти!

81

Анонимен

преди 7 години

Взимат ги, нашия, ако решат да останат. От тези, които останаха, поне от моята група, всички сега имат собствен бизнес. Сигурно те боли, но е факт.

80

Анонимен

преди 7 години

Ама кой реве, бе, цинкьо? Побачкаш, видиш свят, че се и върнеш с пари. Благодарение на бригадите живях сносно през студентстването - плащах си таксите, имах читаво жилище, не в Студград и ядях читава храна, а не в мензата доматената супа.

79

Анонимен

преди 7 години

"Бригада 2017-а в САЩ: 5000 българчета... миячи, сервитьори"А стажанти в бизнес кантори, в научни институти, в технологични центрове не ги ли взимат, това са студенти, хора с образование. Ще вършат работа за малко пари но ще научат нещо - win-win economy. Или в САЩ такова нещо няма спрямо българите които са второ качество дори в ЕС официално са второ качество, само за миячи на улици и за черната работа ги взимат нашите студенти.

78

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 93По време на есенните бригади съм си докарвал по 120-150 лв,които за времето си бяха не малко пари,почти една учителска заплата!

77

Анонимен

преди 7 години

При комунизма нямахме тоалетна хартия и банани, карахме грозни руски коли а в магазините имаше само грозни български стоки, красивите западни стоки бяха само в кореком! А сега при демокрацията в ЕС и НАТО имаме тоалетна хартия и банани, в магазините вече няма български стоки а само красиви западни стоки като корекоми а по празниците народа се метка на яките западни коли и прави тапи по границата - всичко това ни го дадоха САЩ и демокрацията!

76

Анонимен

преди 7 години

МОИ ПРИЯТЕЛИ - ДВАМА БРАТЯ ХОДИХА В САЩ НА БРИГАДА, КАТО СЕРВИТЬОРИ В АЛЯСКА.ЗА ЦЯЛО ЛЯТО, КАТО СИ ПЛАТИХА РАЗХОДИТЕ, СЕ ВЪРНАХА С ПО 200- 300 ДОЛАРА НА ЧОВЕК.

75

Анонимен

преди 7 години

Нали "демократите" ревяха, че по тошово време, когато образованието беше напълно безплатно, а студентската стипендия стигаше за наем в общежитие и храна на стола, че ходели по бригади.Сега децата им като ходят да берат ягоди в Англия само да си платят семестриалните такси, а образованието е на ниво средното тогава, по-добре ли е?

74

Ох

преди 7 години

Колко са тея дето се връщат с 10 000$ ? Аз лично не съм срещал такива,а само чета за подобни суми. За да стане това,трябва да са бачкали денонощно и да не са обкикаляли след края на бригадата.

73

жоро

преди 7 години

Дневник на студентаден 725: последен ден преди бала. приготовленията са готовиден 726: днес е бала броя до 12 със всички, пия като за последно. животът е пред мен нищо не може да ме спреден 727: защо пих толкова. добре, че в самолета ще има време да изтрезнея.ден 728: нова работа в страната на неограничените възможносттиден 729: днес усвоих тъкностите на миенето на съдове в 13 забавни урока по 1 час всеки. нямам търпение да приложа натрупаните знания следващите 3 месеца.

72

Анонимен

преди 7 години

Svinska brigada za deca slugincheta.

71

Анонимен

преди 7 години

до "тук има някакъв култ"Пич, личи си, че не си ходил. Точно там е място в което хората не гледат с лошо око на теб защото си българин. Предразсъдъците са изключителна рядкост защото там има всякакви хора.

70

Анонимен

преди 7 години

Е, ти ако живееш във времената на Чичо Томовата колиба, си е твой проблем. Какви робовладелци, какви пет лева, плаща като поп, че иначе идва IRS. А за обиди и т.н. и дума не може да става, нали ще го осъдиш. Обиколи малко свят и виж как живеят хората, преди боярищника да те е довършил.

69

Анонимен

преди 7 години

Българите са били роби 500 години на едните. Сега на другите

68

Анонимен

преди 7 години

Tук има някакъв култ към Американския робовладелец (собственик на ресторант или заведение в Америка), щото видите ли плащал.Той и Саймън Легри плащаше на роба си чичо Том, ама го пребиваше с камшика като не си свърши работа. Вас не ви бият, ама като ви кажат, че сте деца на пияници и *** клепате с очи и преглъщате унижението, щото си налягате парцалите да не ви изгони робовалделеца. После, за да си избиете комплексите, идвате тук и разказвате колко е зле в Русия. Жалка история!

67

Анонимен

преди 7 години

2000-2004 много приятели ходиха включително и жена ми. Всички са запазили много пирятни спомени и имат по-отворено мислене. Някои на които им беше фикс идея за изкарат пари пък успяваха да се върнат с по 10 000 долара, но с много бачкане и без пътешествия. Всички са щастливи, че отидоха и всичките си се върнаха тук.