12

Анонимен

преди 6 години

Това със свободата на пазара е отностително. Ако се следва търсенето би трябвало свободно да се продават наркотици и оръжия. Винаги ще могат да се посочат както положителни, така и отрицателни страни. Същото е и за полимерните опаковки. Накрая излиза, че това което ти се предлага като технологичен прогрес съсипва здравето ти в някаква степен. От друга страна пък, хората живеят много повече благодарение на лекарствата, но и са много по-зависими от тях.

11

TPE3BEH

преди 6 години

Вчера написах същото и в статията за изупните цени на черешите:България е част от най-големия свободен пазар в света - Европейският съюз.Производителите да не се занимават с нашенските терикати, които ги натискат с цените, а да си търсят пазари на запад.Не производителите са зависими от прекупвачите, а обратното!

10

Бх

преди 6 години

Така е при капитализма.

9

Анонимен

преди 6 години

Ами Китай гледа огромни площи с рози, нормално е цената да пада!А с дотации само спираш развитието и конкуренцията.

8

Анонимен

преди 6 години

Йотова да мине на диета и да се образова.Стига е говорила с клишета от преди 40 години!

7

бай ганю

преди 6 години

пълни глупости че някой ни познавал с розата или киселото мляконавън ни познават че сме бананова република не съвсем ясно къде географскитази йотова от нейни 10 думи 9 са пълна измишлиотина тази е пълен резил в компетентността си

6

Анонимен

преди 6 години

Само това не сме съсипали. Киселото мляко вече е някакъв полимерен продукт, който стои с месеци в хладилника без да вкисне за радост на веригите магазини. България е прекалено малка за да излиза на световния пазар по техните правила. ЕС ни превърна в пълна колония. Просто изкупуваме *** им и няма защита за реалните производители.

5

Анонимен

преди 6 години

До 3намаляне на бюрокрацията, опростяване на процедурите както и по-чести проверки на прекупвачите е каквото може да направи държавата за начало. И не само при розите, но и в целия секто земеделие.

4

Анонимен

преди 6 години

Тва за фондовете най-вече важи за вожда ти, той и дпс прибират 2/3поне. *** щото е послушен и щото парите са наши, ( на българите данъкоплатци) ЕС си затваря очите.

3

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен - НАД 50% ТОЗИ СЕКТОР Е ОТ РУСКО- болгарски ФИРМИ... НО ЙОТОВА ТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА...Това си комунистката знае, това си бае!

2

Анонимен

преди 6 години

Въпросът е чисто пазарен. Световният пазар на розово масло /най - много Франция, Саудитска Арабия, Китай/ може да поеме определено количество, което не се променя драстично. Както се е случвало и с други продукти през последните години хората се хвърлиха да засаждат рози и да се строят нови розоварни. Естествено е при повишаване на количествата на маслото международната цена да пада , а от там по веригата и до производителя. От горе на това помагаме на държави като Грузия и Афганистан да отглежд

1

Анонимен

преди 6 години

НАД 50% ТОЗИ СЕКТОР Е ОТ РУСКО- болгарски ФИРМИ.НЕЩО КАТО ГОРУБСО. НО ЙОТОВА ТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА И ЕВРОФОНДОВЕ. - АМИ ТЪРСИ ОТ БОЛШАЯ И САМОЕ МАГУЧАЯ БЕ Е ЙОТОВА.!