56

Пейо Димитров

преди 1 година

Внукът ми е роден на 11.03. 2016 г. и е кръстен на Кан Алцек. Той е дете на смесен брак - баща българин и майка французойка. Интересното е , че майката реши да го кръсти така и аз се гордея с това нейно решение . Тя говори перфектен български с лек акцент и е завършила английска филология в Франция и е била учителка в Ирландия за една година. В момента е дипломирана детска учителка , но все още няма свободни места.

55

Язе, Тизе и Онизе.

преди 6 години

Па я се сетИх- че го кръстим детето ВЕРСЕНЖЕНТОРИКС! А, са да ве видим как че му се подигравате!!!!

54

БЪЛГАРКАТА

преди 6 години

КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ИМЕТО ПО ВАЖНО Е КАКЪВ Е ЧОВЕКА. ИМА ХОРА С КРАСИВИ ИМЕНА ЗАПАДНИ НО ОТВОРЯТ ЛИ СИ УСТАТА САМО БИСЕРИ ИЗЛИЗАТ И ПРОСТОТАТА ИЗЛИЗА НАЯВЕ. А ИМА ХОРА С ЧИСТО БЪЛГАРСКИ ИМЕНА КОИТО ПОКАЗВАТ СЪВСЕМ ДРУГИ КАЧЕСТВА. ВАЖНО Е ЧОВЕКА А НЕ ИМЕТО.

53

Жаклин

преди 6 години

Както във всяко друго нещо, така и при имената си има мoда и тя постоянно се мени. Колкото и да ви е неприятно, за моето поколение, имена напр. като моето се приемат нормално (Жаклин Иванова). Името ми не ме прави по-малко българка, а това, че някой ще се казва Аспарух същи няма да го направи повече българин.

52

Анонимен

преди 6 години

Традиционните християнски имена, макар и да са гръцки и еврейски по произход, се използват от българите ХИЛЯДА И СТО ГОДИНИ. За сметка на това сериалните и англоезичните изцепки са напълно чужди по всяка една линия. Звучат нелепо. По-вероятно е да се гаврят със Деймиън, отколкото с Алцек. Прочетете главата за Алцек от "Сказанието" на Дончев. И тогава пак кажете дали ви е смешно.

51

кокала

преди 6 години

Огромна част от децата носят български имена", каза гл. ас. д-р Мая Влахова от Института по български език към БАН пред Bulgaria ON AIR.*** и българското име!!!! да не говорим и за другите- михаил и прочие.

50

Доктор Педиатър

преди 6 години

Изчезват. Децата вече масово са :Робърт,Денис,Стивън,Роналд,Анжела,Марчела,Палома и т.н Не знам, как родителите не се усещат колко абсурдно звучи Стивън Петков,какъвто футболист има.Винаги като се сетя избухвам в смях.Все още сред майките-кифли е популярно Георги. Но Димитър,Петър,Стефан- почти не се срешат вече.

49

BG

преди 6 години

До 35 - щом името на ювиги -кан Алцек ти звучи като лекарство значи си една .... .... Има едно нещо наречено учебник по история - хубаво е да се прочита от време на време, а не да гледаш турските сапунки и да четеш жълтите вестници за новото гадже на Алисия! А пък ако вземеш че идеш в Италия, отбий се в градчето Ларино и виж знака който е на входната врата на катедралата ! А да не говорим за селата, планините и местностите които и до днес се наричат *** или булгаро или булгария ! *** ....

48

Анонимен

преди 6 години

До Язе, Тизе и Онизе.Може и Плонтаженет,за да му викат Плонти с ударение на о-то

47

Бабето

преди 6 години

Веднага се усеща кой ще удари кьоравото!?

46

Анонимен

преди 6 години

Каракачан-ов, Джамбаз-ки....Все хубави пра-български имена.

45

Анонимен

преди 6 години

наи хубавото бг име е или Гоико или Батебоико всичко друго е една плоска история

44

Язе, Тизе и Онизе.

преди 6 години

До МорготСцепИх се от смях!!!!!

43

Моргот

преди 6 години

Я па че си кръстим *** Саурон. Оти че живее у Мордор (Люлин).

42

Язе, Тизе и Онизе.

преди 6 години

Ега не си кръстим детето Алцек или Вълчан... голЕма българщина- нЕма що...да ги е срам цЕл живот на едното да се чудят как да му викат Алци или Цеко, а на другото- Въли или Чани. По- добре да си ги кръстим Арчибалд, Леополд или Монтгомъри...

41

Анонимен

преди 6 години

Мислете и за децата. Те трябва да се чувстват удобно с тези имена, а не да са обект на подигравки и шушукания. Иначе си мисля че българщината ще се възроди повече ако всеки ден сме по-добри един към друг, с малък жест, с пускане на кола пред теб, с усмивка и добро утро на непознат на улицата...и знамето да си татуираме на челото, никой не иска да е част от едно разпадащо се общество...

40

Анонимен

преди 6 години

"Ави тохол" - синът на сърната.

39

Анонимен

преди 6 години

До 42Освен това масовите "български" имена всъщност са еврейски или гръцки.

38

Анонимен

преди 6 години

"чергубоиля Мостич"Ичиргу-боил, нещо като външен министър, сред най-приближените на Канас Ювиги.

37

Анонимен

преди 6 години

"Курт е турска дума и буквално означава вълк."Да, ама не. Няма как да обясниш нещо по-старо с нещо по-ново.Тюрките са заели сумалък титли и имена от нас, а не обратното.