80

Анонимен

преди 6 години

Голема двойка по история на България на всички български " политици" самонарекли се така. Учете се от проф. Божидар Димитров. Българската дипломация отдавна е като държавата ни - клоняща към нула и под нула. Жалко, че и Бей Си *** Ту ги нема по историята .

79

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 86 само дето Климент е бил шев в преславската школа много пове4е време отколкото в охритската

78

Анонимен

преди 6 години

Климето никаква кирилица не е създал, защото цялата му школа от пославянчени шиптри, наречени днес македонци, пише само на глаголица. Кирилица се ползва САМО от Преславската книжовна школа и то навлиза постепенно. Съставена е на основата на коптската писменост и няма нищо общо с гръцката.

77

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 87 *** неук, Охридската школа пише ГЛАГОЛИЦА!!!! От там отива при хърватите.

76

Анонимен

преди 6 години

malko dolno choveche v prekiq i prenosen smisal izchadie na KGB

75

БСП руски лакеи

преди 6 години

"Нинова за Путин и азбуката: Неприемливо е, да го разчетем!"Неприемливо е и затова изобщо не го разчита соц другарката, защото знае и помни как беше отстранена от надпреварата за президентското място от представителят на Путни по командването на Задунайка генерал Решетников и 12-тия по ред от вътрешното гласуване на БСП генерал Радев стана първи и зае мястото на Нинова. Сега ако вземе да се прави на интересна и почне да разчита това и онова веднага ще получи червен картон от Москва.

74

Анонимен

преди 6 години

Хайде стига комплексарщина. Ако трябва да бъдем исторически коректни Путин е прав - Кирил и Методий са гърци; кирилицата е създадена в Охридската книжовна школа от Климент Охридски. Охрид тогава и сега е македонска земя разликата е в това, че тогава Македония е част от България, а сега не е и е отделна държава. Това са фактите. Друг е въпроса, че тогава в тази Охридска школа са създавани много славянски книги и в рамките на тогавашната бълг.държава славянската азбука е съхранена.

73

Анонимен

преди 6 години

Кога ще се осъзнаят руснаците, че този президент им вреди във всяко отношение?

72

Анонимен

преди 6 години

*** още ли харесват вожда си Путин след това изказване?

71

Анонимен

преди 6 години

После руснаците се чудят защо всички ги мразят. Жужето като че ли се чуди как да си спечели врагове. Голяма дарба има в това отношение.

70

Анонимен

преди 6 години

С това мръ-снишко изказване в този ден от годината, пред македонец, путин падна много ниско.

69

Анонимен

преди 6 години

Ама защо го обърнахте на политика? Първата азбука е - глаголица създадена 855 година от Кирил с помощта на брат с Методий в планината Полихрон в Мала Азия. Братята Кирил и Методий не са българи, а са гърци.На глаголица са написани славянски книги за богослужение във Велико моравия.По-късно Кл.Охридски прави опростяване на сложната глаголица и от тогава носи името - кирилица /в чест на Кирил/На 24 май празнуваме БЪЛГАРСКА ПРОСВЕТА, но СЛАВЯНСКА ПИСМЕНОСТ.

68

ни са знай

преди 6 години

По повод измисления "скандал" след изказването на руския президент за азбуката-колко от вас обърнаха внимание на следните думи: това е истиот народ?Тези думи са изговорени от бъдещият, а вече настоящ премиер на република Македония съвсем скоро-в телефонен разговор с нашия премиер и са част от от по-дълго изречение.Дали са били грешка на езика?Г-н Фройд най-добре ще обясни това.А ако можеш да мислиш, опитай пак тази възможност!

67

Студент

преди 6 години

Къде мога да си купя книгата,,Началото,, от Георги Бялков.Тук била истината за писмеността и за първия човек,откъснал се от животинския свят, а автора объркал догмите на този и онзи.И крадат!

66

Анонимен

преди 6 години

"Програмата на БСП беше най-близка с тази на Обединените патриоти и го потвърждавам и днес."Така де едните са националисти другите са социалисти и какво се получава национал-социалисти, а кой е най-известният националсоциалист в света? Не беше ли това Адолф Алоизович Шикългрубер по известен като Хитлер?

65

Анонимен

преди 6 години

От офиса на ЦУМ ще поискат ли извинение

64

Анонимен

преди 6 години

Комунячката-милиярдерка ще търси тайния ***-код на криптираното изказване. А то става въпрос за най-обикновенна милиционерска пръдня.

63

Анонимен

преди 6 години

Демек не сме слушкали достатъчно.За това смела и мъжествена историческа лъжа и междуславянска интрига.Да си знаем.

62

До Гошко

преди 6 години

Правилно питаш, но отговор не очаквай. Какво искам да ти отговори премиер, който се изказва за българска азбука и о в исторически аспект, след като е прочел една единствена книга през живота си - Винету. И как може да питаш - нямаше ли по- подходящ?! Ами след редиците на ГЕРБ няма. За трити пореден мандат очевадно е, че на позиция външен министър се поставя човек не с качества на дипломат,знаещ и можещ, а с качествата СЛУЖА НА ВЪНШНИ СИЛИ ,лижа чужди *** без да ме е гнус.

61

Анонимен

преди 6 години

Азбуката е създадене в Охрид, а Охрид беше в територията на Санстефанска България когато Русия ни освободи. Кой после реши България да бъде разделена и Охрид се оказа Македония?