125

Анонимен

преди 6 години

македонската земя .... то4но пък тогава носи името ТЕМА България ко да ги правиш византийците така са я писали а москала да въри на *** и без това нямат бъдеще

124

реалноста

преди 6 години

Кирил и Методи са Ромей написали глаголицата Климент е Българин написал Кирилицата

123

Анонимен

преди 6 години

Путин е казал полуистина . Писмеността е дошла от България ( както и религията ) и една от книжовните и школи в провинцията е била на охридското езеро, което е било в състава на Българската държава !Иначе , може и някоя от книгите дето сме им занесли да е преписана в охридския университет 1

122

кокала

преди 6 години

Та за това, Преславската школа предпочита да пише на славянски език с гръчки букви, и допълнителни символи.ето още 1 доказателство че шльокавицата е съществувала преди ерата на компютрите

121

Анонимен

преди 6 години

На сдващия 24май Путин може да каже че Кирил,Методий,Климент са албанци.

120

morelini

преди 6 години

Така наречените македонци да четат Димитър Талев и да се образоват...

119

Историк

преди 6 години

В Нова ера сме и историята вече няма никъква тежест в определяне на битието ни и бъдещето.Света се управлява от пари и около 1300 компании.50% от всички пари в Света са в ръцете на няколко човека...

118

Историк

преди 6 години

Кирилицата и християнството са Византийско активно мероприятие-успешно...След това следват 1150 години различни робства.И като бонус няколко стотин хиляди славянски имигранти.Прабългарския език и бит изчезва.Избити са над 100 хиляди отказващи промените българи.Избити са цели родве дори и новороодени по заповед на българин -византиски агент Борис-Микаел.Само гагаузите-старите българисе запазват традициите и кръвта.

117

Анонимен

преди 6 години

Македонска земя си има доста от отдавна, раздора е заради държавата Македония, дето прибързахме да признаем с това име. А Солун и дне с си е в географската област Македония.

116

ангел

преди 6 години

Путин ТРЯБВАШЕ да премълчи този болезнен за балканските страни въпрос , а не да всява допълнително напрежение , всеки политик то знае това , затова мисля че е умишлено !!!!!

115

Анонимен

преди 6 години

Тогава не е имало македонска земя.

114

Ей

преди 6 години

Путин не греши! Кирил и Методи са солунските братя, нали така се пише в стихотворения и се пее в българските песни! Солун е един от най-големите гръцки градове!

113

Исти

преди 6 години

Провокация няма и незнание няма- има стремеж да се защити постигнатото и да се играе по правилата и според конюнктурата. "Правилата" на Путин сега са следните:македонска "нация" има,понеже е създадена от Русия и СССР. Българска нация няма,понеже тя е създадена без съгласието на Русия и на СССР.

112

Анонимен

преди 6 години

В Българската област Македония са родени Кирил и Методий,там е и Охридския книжовен център на Българската държава,където се развива бурна просветна деиност(другият е в Плиска-Преслав).Това е имал предвид Путин.Той не говори за македонци,а само за тази територия,която тогава е българска.

111

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен..Ватикана преговаря с българските царе,да приемат католицизма,но Борис Първи,преценява,че Византия,като съсед ще изиграе положителна роля за укрепване на държавата България,чрез независима църква и политически съюз.Той е бил нарушаван,разбира се,но България винаги е оцелявала,прави го и до днес,въпреки опитите на Русия да я противопостави на нейните съседи.

110

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен118 Писмеността не ни е "дадена"от Византия,а това е политическо решение на българския цар Борис Първи,Покръстител.Като отличен дипломат,той е знаел,че само с независима цълква,българската държава ще е силна и достоен съперник на тези от останалия,известен тогава свят.Че с българската писменост и православието,ще обедини и просвети народа си,че така ще го спаси от набезите на исляма и приобщи към европейската култура.Ватикана е предлагала на българските царе,да приеват католицизма същ

109

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 119 Къде мву е "съвършенството" на руския език?Страна,в която избиват журналисти/Политкосвская.../,заради политически убеждения,се гаври с езика си,даден на руснаците от България,апропо.

108

Анонимен

преди 6 години

Македонци или не е въпрос номер 2 . По - важното е , че чрез Кирилицата Руският език е постигнал съвършенство , а българският език е тип Жаргон .

107

Анонимен

преди 6 години

Азбуката ни е била дедена от византийците за да бъдем завладяни по църковен път.

106

Анонимен

преди 6 години

Както и да го завоалирате,истината е,че Путин настройва балканските страни една срещу друга,злоупотребявайки българската история.Антибългаризмът в БЮРМ идва от Москва и Белград.България трябва да приеме твърда политическа позиция срещу това и да я следва неотклонно,особено при председателството си на ЕС пред 2018.