41

Анонимен

преди 6 години

Все на едни и същи повишават заплатите, ако не са полицаи, ще са учители, прависти, лекари. Другите кучета ги яли. Един *** сержант военен взема 1200лв чисто, а не върши работа и за 2 лв. Тия управници за какво ги дават тия пари?

40

селянин

преди 6 години

Кой туй име ва , Менда , па и грозна ва , наша Пена е по убава

39

Анонимен

преди 6 години

до 43 Пари. - Стока. - Пари 'Пари ' няма и това е проблема

38

богат - беден

преди 6 години

Всички сектори в икономиката получават различни възнаграждения.Масовите сектори - с.стопанство , просвета , про- во / сладкарство , месопрераб. и др./ , получават 500-700 лв. Средната заплата реално е около 650-700 лв.Не слагаме монополите/ енерго, ВиК.и др/ ,както и IT .

37

Анонимен

преди 6 години

С тоя бавен темп на растеж и инфлация трябва да си мазохист за да останеш в Бг-тотален геноцид

36

Анонимен

преди 6 години

Разбира се, че повече е зелето, а много често и то е въображаемо.

35

Анонимен

преди 6 години

То освен добавена стойност имаше и прибавена стойност,тя прибавената можеше да бъде висока или по-висока щот се прибавят фактори от ставки по време и сръчност,техника до технология и технологично време,расходи от началните до последните,на края търсенето на пазара,ако е успешно може да се прибави нещо като нов и добър продукт по критери различни,а добавената стойност се добяваше някаква част от дневния нормиран труд по часовите ставки за осигурителни цели и там влияние оказваха факторите от-до.

34

Zadruga podruga

преди 6 години

Trudnosposobnite bg hora sa mnogochlen.

33

nkavrakov

преди 6 години

Така ,хайде сега малко обективност и професионализъм.При изчислението на средната работна заплата във всички развити страни НЕ СЕ ВЗИМАТ заплатите на мениджъри на високи позиции,директори на компании и висш ръководен персонал.Така изчисленията са РЕАЛНИ.В България данните за заплатите НЕ СА РЕАЛНИ.Реалността може да се види по пълните самолети,емигриращите десетки хиляди всяка година,демографския срив,липсата на каквито и да било хора вече за работа.Това е реалността.

32

До 36

преди 6 години

Напълно си прав.Цитат: "Бюджетът обаче работи със средни цифри, които касаят всички". Така шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова коментира темата с ръста на доходите ..."Според Менда Стоянова от ГЕРБ коя ли е средната цифра между цифрите от десетичната бройна система, която обикновено използваме? Те са десет: 0,1,2,3,4,5,6,7,8 и 9 и коя ли е средната цифра според тази от ГЕРБ?

31

Бай Корлеоне

преди 6 години

Работа има колкото щеш Мента, ПАРИ НЯМА!

30

Анонимен

преди 6 години

Хах тоя паък лудия.Средната заплата била под 600лв.Ти колко хора, които работят за под 600лв познаваш ?Аз нито един.Познавам само един безработен, а живея в тъпо село около София.

29

Цифроман

преди 6 години

"средни цифри" - това нещо не знае, че цифрите са от 0 до 9, но заслужено заема поста си в бюджетната комисия.

28

Анонимен

преди 6 години

Има различни средни. За заплатите трябва да се използва една друга средна, нарича се медиана - грубо казано, подрежат се хората според размера на заплатата им и заплатата на средният в редицата е средната заплата. Не знам колко е средната заплата в България, но вероятно е под 600 лева.Пример: 10 човека с заплати 500,500,500,500,500,500,500,500,2000,10000 - средната заплата (медиана) е 500 лева, но на принципа свинско със зеле средната заплата е 1600 лева.

27

Анонимен

преди 6 години

Големи смешници пишат тук. Например писалия с номер 1, явно си мисли, че 2000 лева заплата са много пари и че той не е бедняк. Бедняк си и ти, ама трудно схващаш. Едни други се поставят в услуга на мафията и вместо нея прилагат правилото "разделяй и владей" този път на София и останалите. Най-смешен в това отношение е този дето е писал за кой град е трябвало да бъде столица на България. Е, всеки харесва града си, но след Освобождението хората не са мислили така примитивно - шопи и т.н.

26

C2H5OH

преди 6 години

Пак е прекалила с ментата! Оставка! Стига сте се подигравали с народа.

25

иван

преди 6 години

масово заплатите са 500-600 лв. как с такива пари да създадеш семейство и дете??? средната заплата не се формира както е редно сбора от всички делено на всички ами е на принципа малкото богати с многото бедни но делено на полувина а не на броя хора

24

Провинциалист

преди 6 години

До Град София - СтолицаРаботят за трицифрена сума ама на хартия.Аз работя в голяма немска фирма и уж взимам добра за страната заплата според официалната статистика, но имам познати, които официално са с 650лв заплата а в действителност 1700 и отгоре.В същото време се жалва - Ооо с тия 650лв съм за никъде.А колата му по-скъпа от моята.Българина се надпреварва с околните да се изкарва от зле по-зле и това вече се е разпростряло като епидемия.Колкото и да има все му е малко и все се изкарва зле.

23

Манафов

преди 6 години

Е заради такива като Мента смених отбора.

22

Григор Иванов

преди 6 години

Имаме дълг 17 млрд - 12 млрд в резерв е леко плашещо.1,5 милиона българи емигранти в трудова възраст - нормално е да си намираш работа ,защото просто няма хора.610лв. евентуално 2020 ~ 320 евро - 4 пъти по-малко от минималната в почти цяла Европа.Във всяка европейска държава отпуската(минималната) - 25 дни ,средната обаче е 32 - при нас 20.Официалните почивни дни в европейските държави са средно годишно по 15.Работната седмица средно при тяь е 35 часа и намалява - пример Швеция