68

Змей Горянин

преди 6 години

Чули недоразбрали, а сте хукнали да плюете глобализма! ГЛОБАЛИЗМЪТ ПО ПРИНЦИП Е ПОЛЕЗЕН ЗА БЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ КАТО НАС, защото прехвърля огромни капитали и технологии от развитите страни към страни с ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА, НИСКИ ДАНЪЦИ И ГОЛЯМА ПАЗАРНА НИША! КАЗАНО КРАТКО И ЯСНО КАПИТАЛЪТ ОТИВА ТАМ КЪДЕТО МОЖЕ ДА НАПРАВИ НАЙ-ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА С НАЙ-МЪЛЪК РИСК! Именно така големите корпорации от високоразвитите западни икономики изнесоха капиталите и технологиите си в Китай, Индия и др. иги тласнаха напр

67

Сун Дзъ

преди 6 години

Това се казва - да объркаш противника!

66

Анонимен

преди 6 години

Това ,че ЕДНА от компаниите на Тръмп обявява фалит- не означава ,че той е фалирал и останал без грош. Практика на запад е компания да обяви фалит,за да избегне плащания .Между впрочем, той осъди успешно един вестник,определящ го като милионер,тъй като ,каза той-,,аз съм милиардер''

65

Анонимен

преди 6 години

Какви 4-5 пъти?..Моля дайте годините на фалитите?

64

Анонимен

преди 6 години

Един път да фалираш - *** дойди. Но 4-5 пъти? Никаква криза не ти е виновна. Повечето от фалитите му са преди кризата през 2008г. Или е твърде некадърен, или е намерил начин мазно да се измушва от такива ситуации - нещо недопостимо за обикновения човек. Естествено че Путин лично не му е давал никакви пари, но е затънал до гушата с заеми от руски олигарси. Защо не си разкрие таксите за да видим към кого и колко пари дължи? Какво има да крие?

63

до 72

преди 6 години

Тръмп фалира ,заради поредната банкова криза-тогава банките започват да изискват дълговете си ,много предприемачи фалират ,той обаче успява да си предоговори полиците си.Самия той е много горд от факта,че след това успява да си стъпи да краката.Ако имаше срито покрито-щеше да замазва случилото се,не да го афишира.Защото той казва-лесно е да стигнеш върха,трудно е отново да се изправиш и да стигнеш. Голям смях е тезата,че Путин му е дал пари за да си стъпи на краката-нали не твърдите тази глупост

62

73

преди 6 години

грешка, предишния коментар бе за #72.

61

Анонимен

преди 6 години

до 71Значи или не си чел много внимателно, или си сляп. Преди изборите империята на Тръмп затъва в дългове из целия свят и бе пред фалит. Самият той е фалирал най-малко 4 или 5 казина, а през 1995-96 г. губи $1 милиард от чужди инвестиции. Умен бизнесмен, нали? Странно как през годините хората на Тръмп не-малко пъти се отзовават в Русия (и сега ги разследват) и след това той и името "Тръмп" магически стъпва отново на крака, та даже и получава подкрепа от руснаците за изминалите избори.

60

до 71

преди 6 години

Следя публичните изяви на Тръмп от последите 10 години,прочетох книгите му и специално се запознах с начина му на мислене и действие по отношение на бизнеса,който води. Знам как преговаря и какво изисква.Та ,това че се е снимал с Клинънови-не значи нищо.Факт е че най-големия вой идва в тая посока. Тръмп сам си финансира кампанията,Хилъри-получи саудитски ,,дарения'. Но-Тръмп вероятно ще се опита да балансира различните видове интереси,но без да влезе в конфликт с приципите си,това му е стил

59

Анонимен

преди 6 години

До 70Не си по-малко *** и манипулиран от тези които го докараха на власт. Тръмп самия какъв е? Лично ТОЙ е част от този "национален олигархичен-банков и корпоративен капитал" и винаги е бил. Приятел с най-влиятелните хора в света (включително и Клинтъновите), а сега обърна листото за да се докопа до властта. И какво? Един милиардер изведнъж реши да става герой на малкия човек? Хах, да ама не. Образовай де малко.

58

ха

преди 6 години

Голямо плюене по Тръмп. Голямо виене. Каквото да направи -все е лошо..И странно как хората биват манипулирани ,като едно голямо стадо ,завръщано ту ,в една ту в друга посока. Дори когато самите медии си противоречат- на никой не му прави впечатление.Мислете бе хора..Кой е срещу Тръмп.На кого той бърка в интересите. Май ,че на наднационалния олигархичен-банков и корпоративен капитал,който между другото притежава и медиите.

57

Гост+

преди 6 години

Това за простите избиратели е вярно. То е свързано и с бедността, неудача и т.н.. Казвал съм го и преди: колкото повече са бедните (и простите), толкова повече богатите ще трябва да търпят президент избран от мнозинството. То се отнася и за БГ

56

Анонимен

преди 6 години

Това, че Путин дитектно е наредил по какъв начин да се повлияе върху Американските избори не значи че директно са избрали кой да управлява УСА. Просто доста подпомогнаха благодарение на едни безкрайно-прости избиратели. И Тръмп няма подобие - така че подобен на него повече никога няма да бъде избран.

55

Гост+

преди 6 години

Ако Кремъл директно може да нарежда кой да управлява УСА, тогава те наистина са Бананова Република. Времето ще покаже. Като изберат пак Тръмп (или подобен) тогава кой ще е виновен?

54

Анонимен

преди 6 години

До Гост+Причините са много, но нужно ли е да питаш защо фаворита на Путин се отзова в Белият дом? Всеки вече знае за Руските дейности - директно наредени от Кремъла - които повлияха на Американските избори в полза на Тръмп. И все още питаш какви Руснаци?

53

Анонимен

преди 6 години

Както каза 64 - дано този *** *** начело на най-влиятелната страна в света не направи някоя глупост преди да му бият шута защото всички ще пострадаме. Първите стъпки са взети, дано по-бързо го изпедепсват.

52

Гост+

преди 6 години

Не бих тръгнал да защитавам Тръмп. Опитвам се да обясня защо той спечели и как това може да се повтори. Какви руснаци?

51

Гост+

преди 6 години

Западна Европа е социална, не може да се прави паралел. В Европа въпросът е за или против ЕО. Но ЕО си е рожба на Западна Европа, така че е по-различно. Европа освен това е значително по миролюбива, въпреки че сегашните управляващи в ЕО в болшинството си са васали "готови за подвиг". Европа обаче дълбоко ненавижда войната

50

Анонимен

преди 6 години

Както и да го погледнем Тръмп е срам за американците. Дано не направи някоя фатална за света грешка!

49

Анонимен

преди 6 години

Тръмп временно се намира в Белият Дом заради некадърността и гафовете на Клинтън, а не заради реторика му срещу имигрантите. Всеки по-нормален кандидат от нея щеше лесно да го победи на изборите. Да, този анти-имигрантски сентимент съществува и ще продължава да същрствува и в USA, но чак пък да дава повече шансове за печалба... не мисля. Видяхме какво се случи в Холандия и Франция, където изобщо не помогна на популистичните кандидати.