20

Анонимен

преди 6 години

Няма значение колко сложно го говори казано на разбираем език цената се вдига и най малоуните ще го разбера като си платя? Благодаряти г-жо министър гледам и чуствам как мислиш за Българитееееееее и чакам да станеш безработна тогава ще ти вярвам

19

Анонимен

преди 6 години

Добре, искам да купувам ток директно от АЕЦ Козлодуй, без посредници.

18

упс...

преди 6 години

След 5 г. пълна либерализация на енергийния ни пазар-------След 5г. .... - 10% от населението на Бг ще използва електричество да осветление,а останалите 90% - на свещи!Цъфтим и процъфтяваме!

17

Анонимен

преди 6 години

До KoksТ вкрайна сметка колко спести 1 лев или 1.5 лева? А като станат много маймуните дали няма да плащаш 19015 лева повече или ще стане като с мобилните - колкото и да ги сменяш все си зян!

16

Koks

преди 6 години

Отчитането на електромера и обслужването на мрежата се извършва от ЧЕЗ-Разпределение, понеже те са собственици. Но това ще е така винаги.

15

Koks

преди 6 години

А има и 5-та компонента (баланс) но тя не е за всеки....и голяма част от ФЕЦ и ВяЕЦ едвам свързват двата края заради нея....

14

Koks

преди 6 години

До 13, да прав си за това което си написал! Погледнах си и фактурите (старите от ЧЕЗ и новите) :127 лв. мВч от ЧЕЗ, 70 лв. мВч от друга фирма! Останалите 3 компоненти: пренос, достъп и задължения не са променяни! Но и за тях не е ставало дума ;)

13

Анонимен

преди 6 години

Колко струва хранилище за ЯО няма никакво значение, защото разходите по ОП /обществени поръчки/, надути изкуствено с комисионни и подкупи са поне още толкова.

12

продължение до 8

преди 6 години

Та написах ти, че крайната цена от ЕРП-тата става 200 лв за мВч, или казано на народен език 0.20лв за киловат дневна и 0.15лв за киловат нощна. На свободния пазар нямаш нощна тарифа и цялата енергия ти се калкура като дневна.Та в твоя случай, като крайна цена на киловат се получава около 0.23 лв Погледни си пак фактурата, а може да се поинтересуваш и кой ти отчита електромера и кой ти поддържа мрежата, защото търговецът няма подобен ресурс нито пък задължение.

11

Кокс

преди 6 години

Не знам дали знаеш колко струва отглеждането на хранилище за ЯО. Това може би е единствената АЕЦ в света която работи на загуба и цоца от държавата, относно ТЕЦовете на американците.......договорите са бъгави и българите плащаме за нещо което не получаваме и сероочистващата инсталация не им работи ;)

10

до 8

преди 6 години

Умнико, тия ги разправяй на някой който си няма бъкел понятие от електроенергетика, може и на партийното събрание на ГЕРБ да си си разказвате.Истината е следната - това, което ти купуваш за 70 лв, на същото ниво ценообразуване при ЕРП-тата варира между 63 и 68 лв (за различните ЕРП-та).Като се сложат остналите надбавки - такса пренос, такса разпределение, такса зелена енергия и такса задължения към обществото (която е за всички абонати без изключение) и цената става 200 лв за мВч

9

Анонимен

преди 6 години

Като гледам свободния бензинов пазар който е комбинация от картел и монопол си представям какво ще е свободния пазар на ел.енергия!

8

Koks

преди 6 години

До Комунист: Разбира се, първо виждам ,че явно нямате някакво сериозно образование, така че ще се опитам да го обясня на *** език, като за *** човек: Първо: АЕЦ Козлодуй продава в момента на около 46-48 лв. за мВч, проблемът е ,че това е електроцентрала която е много далече от крайните клиенти( на около 200 км.) от тук следва ,че доста пъти 6-ти блок работи единствено за покриване на загубите. Това е държава в държавата, която е наша следващите 20000 години. (отпадъците вече се складират тук

7

Koks

преди 6 години

Аз купувам за вкъщи ток от фирма различна от ЧЕЗ, купувам на 70 лв.мВч, докато Вие го купувате на около 200 лв./мВч, доволен съм и на фактурите ми не пише ЧЕЗ, а парите остават в Бг. Пазарът е творен за всички, и всеки може да ходи и да се пазари! До коментар 3- написал си глупости, особено в часта за ВЕИ-тата, токът в България е скъп по 2 причини: АЕЦ-Козлодуй, и ТЕЦ Марица Изток....

6

Тази счетоводителка

преди 6 години

Откакто стана министър на енергетиката отпра педя сланина на гушата.От какво ли?

5

Анонимен

преди 6 години

85 000 ли? Хиляда домакинства ли? Я поименно моля!Колко спестиха - 1,50 лв с ДДС?"Който не разбира, тук се спира." - Ей това е либералният ви пазар.

4

Нагледах

преди 6 години

Нагледах и се наслушах на глупости. Кой ги назначава тези където си нямат представа от нищо. Стига с това поставяне на хора на места от които неразбират. Заради такива затъваме всяка година.

3

Милена

преди 6 години

Отново простотии!Стига вече!Какъв свободен пазар в България?Също като завършилата вече приватизация, нали?Ограбиха всичко на безценица и край.

2

Анонимен

преди 6 години

Хора не се заблуждавайте. Така наречените търговци на ток са партийни номенклатурчици. Те купуват тока от производител на цена, на която го купуват и ЕРП-тата, само че ви го продават на доста по висока цена и не се ангажират с поддържане намрежата.Те са просто търговци - прекупвачи. До момента ГЕРБ е издал лиценз на около 250 такива "търговци на ток". Спомненете си и историята с лицензите на така наречените ВЕИ, които вдиганаха цената на тока тройно. Спомнете си кой ги раздаваше. Сега са същите

1

Анонимен

преди 6 години

На свободния пазар цените са двойни и нямате никаква защита. Който иска нека опита.