6

Меня

преди 6 години

За мен това е анархия

5

Едно е ясно

преди 6 години

Единстените, които се страхуват от независимите изпити са посредствените учители.

4

Само дрънканици

преди 6 години

Децата изобщо не са подготвяни за тестовете PISA. Сега завършващите зрелостници бяха първия випуск, върху който се експериментираха тези тестове, като решението за включването им в матурите за 7-ми клас беше взето тогава 1 месец преди изпитите, като децата нямаха никаква реална подготовка за това. Очаквах, че до момента обучението по PISA все нещо щеше да е помръднало напред, но като чета...

3

Анонимен

преди 6 години

Матурите са зубрене на ненужна информация. Учениците нямат полза от това да четат определени книги на русофилски писатели.

2

Анонимен

преди 6 години

Щом целта е да се оцени образованието, а не учениците защо тогава матурите не са анонимни. Плюс това ,като с тях се влиза в почти всички ВУЗ- ове е ясно, че децата ще се понапънат да учат, дори често за няколко месеца наваксват материал от 4-5 години! А това за мен не е обективна оценка на системата.

1

Анонимен

преди 6 години

АБЕ КАКВИ МАТУРИ?ТЕ ВЕЧЕ 70% В УЧЕНИЧЕСКА ВЪЗРАСТ СА ОНИЯ ОТ МААЛИТЕ ДЕТО НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ ДА ГОВОРЯТ..КАМО ЛИ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ..ПЪК ЗА ЗНАНИЯ ДАЛИ ИМАТ Е ИЗЛИШНО ДА ГОВОРИМ!КАКВИ ИЗПИТИ ЗА ТЯХ КАТО СИГУРНО ЕДНА 3 ГОДИШНА МАЙ МУНА ЗНАЕ ПОВЕЧЕ!