12

Мнение - продължение

преди 6 години

Идеята на снапшота е, че можеш да си върнеш файла към предходен момент - например един час/ден назад във времето - вярно е, че няма да е много актуален, но в крайна сметка имаш информацията. При бекъп със снапшоти пак ще ти архивира криптираните файлове, но можеш да си върнеш информацията от момент преди криптиране, и тя ще бъде като цяло актуална. Това за мен е най-добрия въриант. Проблемът е, че е по-скъп вариант, но инвестицията се връща във времето.

11

Анонимен

преди 6 години

"Криптовирусът е създаден, за да разрушава. Не плащайте за източените данни, няма информация за нито един възстановен компютър"Поредният "специалист", осведомяващ се от новините. Има достатъчно информация, даже хакерите били учудващо бързи и изпълнителни в декриптирането на засегнатите компютри, след като жертвата си плати. За $300 струва ли си да загубиш цялата информация, щото некъф там експерт смятал плащанията за неморални? Плащаш, ъпдейтваш и си знаеш урока за следващия път.

10

афс

преди 6 години

Водещата е много сочна.

9

Мнение

преди 6 години

Външния диск или USB памет в момента, в който се пусне на заразен компютър вируса започва да криптира и тях. Вируса криптира всички дискове, мрежови устройства и пътища, изобщо навсякъде докъдето има достъп. А който ползва облак - нали в облака файловете се синхронизират с компютъра - т.е. в момнат в който ти се криптират на компа, автоматично се синхронизират и в облака. Спасението е файлов или бекъп сървър, който прави снапшоти (например нещо на базата на OpenIndiana или друго).

8

дада

преди 6 години

До Анонимен 8Точно в облака ми се заразиха файловете.Няма никаква полза от тях, ако сте дали автоматично синхронизиране - заразява се както компа, така и облака.Добре, че беше период в който тествах как работи и нямах много файлове.

7

футуролог

преди 6 години

Стига бе, кой е виновен, че айсберг е потопил Титаник?Въпрос с повишена трудност. Пита се айсбергът криптовирус ли е?D

6

Анонимен

преди 6 години

Или пишеща машина от преди средата на миналия век - по-добра и от С2 протокол!

5

Анонимен

преди 6 години

Точно с такива външни хардове и разни флашки стават заразяванията. Има си облаци там няма вируси

4

маке

преди 6 години

кой има интерес от тия работи тръгнете след парите и ще разберете думат северна кореятаратанци на тръкалета в Германия и Чехия във всичките заводи дет съм бил си карат на win98 и не я обичат модернизацията влезте в нашта полиция община и секви други институций и вижте великата им техника

3

Анонимен

преди 6 години

1. Обновявайте операционните си системи (елате при нас за "спай win 10", за да не дойдем при вас)2. "Не плащайте за източените данни, няма информация за нито един възстановен компютър" (купувйте нови машини, кво стоите на 10 и кусур годишни щайги , трябва да има "ръст на икономиката", на 3 години ново трябва да вземате. купувайте, че ... виждате ли какво ви навестява)

2

Анонимен

преди 6 години

Какви зловещи термини- атака , жертва, загуби, глобална, застрашен,...като че Гьобелс ви е менторХаха.

1

Анонимен

преди 6 години

Хаха, всички имат проблеми с "ваксините"В друг сайт пишат, че атаката била севернокорейска))D Ако не мине вече, ще са извънземните