14

Анонимен

преди 7 години

Убунту десктоп от 5 години. Преди него бях на Дебиан и мало на центос. Нямам антивирусна. Имам самба с кламав. Уиндоса го ползвам само за някои игри. Не че не мога да ги пусна под Убунту, но вървят по - добре.

13

Анонимен

преди 7 години

Вируса е на АНС(NSA). Другото е shadow brokers.

12

Анонимен

преди 7 години

wannacry поддържа български език , Все пак може да ги поздравим че са се сетили че има държавата България на световната карта.През цялото време като гледам разпространението най вече Русия , и от там се разпространява към Азия и Европа.Можех да се закълна че това е работа на американци ,но американците не знаят че има български език, е сега съм озадачен.

11

openbox

преди 7 години

Ще ви кажа как да се защитите, преминете на линукс не е трудно. Флашнете си рутера със dd-wrt и си направете openvpn прокси сървър така няма да може да си криете ИП-то със тоя сървър, но ще го ползвате като тунел където връзката ви ще е криптирана и си решавате проблема с хакерите и вирусите

10

openbox

преди 7 години

Още няколко вируса и М$ ще се решат да пуснат на пазара. Вирус 11 така въпреси, че казаха че Вирус 10 ше е последен все пак M$ тряба да мисли за своите клиенти и да и продава туй - онуй ха-ха-ха.

9

Анонимен

преди 7 години

Shadow Broker се смята за свързан с Руското Правителство.Атаката може да има връзка с уволнението на шефа на ФБР.

8

Анонимен

преди 7 години

Вирусът е произведение на Microsoft който иска всички да плащат за Windows 10.

7

Анонимен

преди 7 години

До 6"слагате хр х64. ако не друго, то много нови вируси изобщо няма да потеглят на него" но WannaCry за съжаление е изключение, за xp 64bit version Но идеята за съхраняване на данните в дял върху които няма контрол текущия Уиндоус система е добра.А и това може да се реализира по много начини не само от описания.

6

Анонимен

преди 7 години

* слагате хр х64. ако не друго, то много нови вируси изобщо няма да потеглят на него* инсталирате виртуална машина за нещата, които няма да тръгнат на хр 64* даже може през цялото време да влизате в интернет през виртуална машина* правете си образ на системата - има и безплатни програми като "aomei"* всичко което е по другите дискове (освен с) - копие на външен диск.* ъпдейт на хр 64 след официално спрените - ненека сега да ви лазаят и да искат каквото щат ...

5

Анонимен

преди 7 години

От 3 до 4Така е вероятно съм некомпетентен, така че моля те светни ме как да си подкарам фотошопа читаво на Linux и приключвам темата с Windows .Както виждаш от цялата ситуация ще ми помогнеш много а вероятно и на други като мене.

4

Анонимен

преди 7 години

До 3Като почнете да се правите на компетентни без да имате никаква идея какво приказвате сериозно ми лазите по нервите...

3

Анонимен

преди 7 години

Големите щети винаги започват с Майкрософт и Уиндоус.Странното е, че дори този коментар аз го пиша под Уиндоус.Май е време да се прехвърля на доброто Убунту, Просто понякога Уиндоус също ми е удобен за работа.Особено с продуктите на Абдобе, както и да е не може да се каже, че никой не го очаквал това.При условие ,че е повтарящ се цикъл.

2

маке-ариец

преди 7 години

Слушайте го този от коментар 1, ама после да не рИвете, че ще плащате в биткоини да си върнете селфитета.Те такива разбирачи като него са тези които са засегнати.

1

Анонимен

преди 7 години

"Windows XP", "Windows 8" и "Windows Server 2003", чиято поддръжка е прекратена.=никой да не ги инсталира!хр то остана единствената система, която е ретро, и през която чичо ви бил няма този контрол, който има през шпионския 10 и 8. 7-ицата поне има възможност за ръчна регулировка на ъпдейтите.не си разваляйте хр-то с ъпдейти...