16

Анонимен

преди 6 години

Ах, ако може и до училището да не се отива, а само до БАНКОМАТА.., естествено частните уроци и подаръците!!!

15

Елена

преди 7 години

До Ха ха:Не става въпрос за 6000 евро,а 350 евро(след 28г.стаж и 2-ПКС) да бъде поне 700 евро!

14

Елена

преди 7 години

До Анонимен: Направо да закриваме образованието и родителите да обучават и "възпитават" децата !Ха,ха,ха......след 2 дни ще има търсите кой да гледа детето!

13

Елена

преди 7 години

До Анонимен:Така е,но сигурно са подкрепяни от родители и институции!Защо не протестират сега родителите срещу ученето на числата до 100,без да има теми(учи се по стар,няма напечатан),същото е с 5 клас,но преди седмица дойде разпореждане на МОН-ВО по ЧП.

12

Анонимен

преди 7 години

...с 3лв от...догодина, рекоха. Даже май-множко е, ама аре от тях...дупедатите да минело.

11

borovinki

преди 7 години

daskalite v Paris, Berlin, Bruxelle, London, Luxemburg, Oslo, Amsterdam, Stokholm, Vienna, Rom, Ankara uchitelite mogat i chetat Koran gladko, izrazitelno, s silno chuvstvo.i bg daskalite kato sa nauchat da chetat hubavo Koran, ste imat zaplati kato v Luxemburg.

10

Ха ха

преди 7 години

До ГУРБЕТЧИЯ Сигурно си сънувал, 90-100 хиляди евро на година учителска заплата. Крайно време е на всички в България извън часния сектор, получаващи заплати от бюджета, да им се каже ясно и на висок глас. Това е, това са възможностите. На когото не му харесва границата е отворена. Да отива да бере ягоди и да мие чинии. Дават до 2000 евро в богатите страни. България не е от тях. Тука няма как да се случи това. И да се спре с това искаме, искаме, искаме, защото там е така.

9

Анонимен

преди 7 години

Всичко зависи от учителите - буквално. Какви лекари, какви юристи, какви държавници, и дори какви работници ще имаме. И да - повечето учители в момента не стават. И като резултат - имате най-бедната страна в Европейския Съюз. Ето защо - инвестирайте в образование. В Европа е 6% от БВП, при нас трябва да е изпреварващо, 10-12%. И тогава ще може да намерите и да наемете качествени учители. В общи линии това са направили Финландия или Ю. Корея. И от най-бедни са станали едни от най-проспериращи.

8

Комерсиални интереси

преди 7 години

Искат {от МОН} от децата невъзможни неща - признават учители.И това не са стари материали, защото този е бил ,ГЛАВЕН СЕКРЕТАР по това време.Хитрец!

7

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 5Ти май учителите ги бъркаш с нормаджии и стахановци. За да има качество на учителите началните заплати трябва да станат минимум 1600 - 1700. Тогава ще искаш качество, и който не го може - аут.

6

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 4 Учениците намалянат,но п р о с т а ц и т е се увеличават!

5

Анонимен

преди 7 години

С какво са заслужили увелиението на заплатите си? Може би заради това да мълчат като риби след като станат свидетели на насилие? Или за да пазят сградата на училището близо 4 месеца в годината? А мантрата за увеличаване на производителността? С колко се е увеличила тяхната производителност, че да им се увеличават заплатите? Ще има ли по-малко инциденти в училище? Ще има ли по-грамотни деца? Никой журналист няма да зададе тези въпроси, това е сигурно!

4

Анонимен

преди 7 години

Учениците намаляват и работата намалява, но учителските заплати скачат

3

ГУРБЕТЧИЯ

преди 7 години

В ГЕРМАНИЯ ОТ СЕПТЕМРИ МЕСЕЦ НАЧАЛНИТЕ УЧИТЕЛИ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 5 000 ЕВРО ЗАПЛАТИ ! КОЛЕГИТЕ ИМ КОИТО ПРЕПОДАВАТ В ПО-ГОРНИТЕ КЛАСОВЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ МЕЖДУ 6000 И 8000 ЕВРО !

2

Анонимен

преди 7 години

Всички заплати ще скочат в "Светлото Бъдеще"

1

ЦОНЬО

преди 7 години

да ама не