88

Млад учител

преди 6 години

Аз искам да попитам къде са родителите. Когато кажеш на родителя, че детето му се бие и отговаря на учител отговора е ами то и в къщи прави така. Ами възпитаваите си децата. Никой не е длъжен да ви търпи детето нито учителя нито другите ученици. Трябва за такива ученици да има санкции не става само с говорене , защото точно това може да прави учителя. Санкции трябва да има и за родителя, навсякъде в ЕВРОПА ЗА ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ ОТСТРАНЯВАТ УЧЕНИКА ОТ УЧИЛИШЕ , А РОДИТЕЛЯ Е ДЛЪЖОЕН ДА СИ ГО ГЛЕДА.

87

възмутен

преди 6 години

А защо всички тябва да учат? Държиш се неподобаващо, не разбираш, че в училище се УЧИ и се получава образование, което е необходимо за по-нататъшния ти живот- вън от учебното заведение! *** да работиш или родителите ти да те издържат такъв, какъвто си: неук и ***, без особени перспективи! Откъде накъде моето дете, умно, добро, възпитано, трябва да става жертва на нечии *** родители и криворазбраната.толерантност на обществото ни?

86

Преподавател

преди 6 години

Истината, както винаги, е по средата. Некултурни, агресивни родители възпитават подобни на.себе си деца. Стресирани, изнервени и неуважавани от обществото, учителите се отказват да възпитават вече големи деца и така в затворен кръг.

85

Анонимен

преди 7 години

Възпитанието идва от семейството.Учителите не са звероукротители.Младите майки по-добре да не раждат,защото не ги бива за нищо,освен да пушат и цъкат на таблета.Но моля,нека и самите учители да си възпитават децата,защото техните деца са едни от най-невъзпитаните.Лично наблюдение.

84

Анонимен

преди 7 години

КЪДЕ СА ДЕТСКИТЕ ГРУПИ НАБЛИЗО ДО РАБОТАТА НА РОДИТЕЛИТЕ- ТЕНДЕНЦИЯ Е В ЦЕЛИЯ СВЯТ ДЕЦАТА ДА СА ОТДЕЛЕНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО МАЛКО. ОТВОРЕТЕ КОЕТО И ДА Е ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ В АВСТРИЯ- ОТ 8/17 ЧАСА, НА ВСЯКЪДЕ В ЕВРОПА Е ТАКА- А ТУК ЗАЩО ОТ 7/19 ЧАСА, КЪДЕ ОСТАВА РОЛЯТА НА СЕМЕЙСТВОТО ЗА ВЪЗПИТАНИЕТО НА ДЕЦАТА. ТВЪРДО СТОЯ ЗАД ИДЕЯТА ДЕТЕ ЧИИТО РОДИТЕЛИ НЕ РАБОТЯТ ДА СЕ ОТСТРАНЯВА.

83

Боряна Семерджиева

преди 7 години

Подкрепям изцяло идеята за протест срещу несправедливото и незаслужено, прекалено претенциозно отношение към учителите.

82

Боряна Семерджиева

преди 7 години

До РодителПреди всичко възпитавайте децата си, образованието оставете на нас, учителите. Не ги правете в собствените им очи "център на вселената", а ги накарайте да възприемат останалите като равни със себе си. Агресията идва от сблъскването на "вселените"- никоя не иска да е по-малко важна. Ние, учителите, не сме престъпници - да ни снимате, да ни заплашвате и постоянно да ни търсите вината. Огледайте първо себе си, семейството си и собствените си деца! Съжалявам, но истината е тази!

81

Боряна Семерджиева

преди 7 години

Крайно време е родителите да си дойдат на мястото. Децата са предимно техни продукти на възпитание. Ние продължаваме само процеса, ако изобщо е започнал и е в правилна посока. Стига са търсили виновни само сред нас в училище.

80

ТТТ

преди 7 години

До Родител Ами защо не вземете сами да си ги обучавате и възпитавате, тези ваши невинни и винаги прави дечица, които не се съобразяват с никакви правила???? Направете така, че да се закрият всички училища и детски градини и се оправяйте сами!

79

Анонимен

преди 7 години

Време е наркотиците да излязат от училище.

78

Родител

преди 7 години

Значи да обобщим. Учителите не са виновни. Вина носят родителите и обществото. Не желаят свободен достъп до информацията от камерите. Искат криминализиране на тайното заснемане на техните действия. Оплакват се, че родителите не ги подкрепят. Даже иронизират проактивните действия на родителите. Е, докато я карате така, дами и господа учители, проблемите няма да бъдат решени. Това само означава, че родителите ще бъдат още по-активни в образованието на децата си. И това е за по-добро.

77

Психиатър

преди 7 години

До Учителките днес Не знам колко, какви и дали пият хапчета учителите, но ти, приятелю, явно днес се попуснал да изпиеш своите! *** си глътни, та да ти просветне!

76

даскал

преди 7 години

До иван Това и сега го има. И когато дежурният в коридора учител си позволи да направи забележка на нарушаващ реда и нормите за поведение ученик, същият този учител получава псувня в лицета или среден пръст зад гърба...А това чаветата не го учат в училище, вЕрвайте ми!

75

Даскал

преди 7 години

До е кви сте За теб май не е важно "кви" сме, щото ти си явно мнооого ***.Прочети първо закона, пък после давай акъл за налагане на наказания и изключване - това просто няма как да стане, понеже е н е з а к о н н о!

74

Os Manchov

преди 7 години

turskiat sultan predi 100 godini napravo se otarval ot tesi bulgarski divi varvari...zatui sega tam imat horata ikonomichesko silno razvitie i silna darjava....

73

до мнение

преди 7 години

Да, а камерите в магазините сигурно са обида за продавачите... Наличието на камери в училищата ще възпре много ке леши да проявяват вербална и физическа агресия срещу съученици и учители. Да не говорим за случаите, в които възрастни и уважавани педагози бяха набедени в сексуално посегателство от ученички, получили слаби оценки. Това нямаше да стане, ако имаше камери. При тази нездрава атмосфера в училищата, при толкова насилие там, камерите са наложителни.

72

Лилия

преди 7 години

Така... Учителят НЯМА ПРАВО да... Всички знаем на какво няма право учителят. Аз имам следния въпрос: Какви са правата на учителите? Нещо не мога да измисля продължение на изречението: Учителят ИМА ПРАВО да... Някой, нещо?

71

Петър

преди 7 години

Само да попитам тези от синдиката ако се криминализира записа как според тях ще се гарантира че няма да се случва това на което сме свидетели в последните няколко месеца. Първо да помислим за живота и здравето на нашите деца, и след това за правата на работещите в системата, просто те работят там а децата трябва да ходят

70

Мнение

преди 7 години

Слагане на камери е обида за учителите.Камери да има в затворите , а не в училища и детски градини.Камери по улиците , в предприятия и държавни учреждения, камери в жилищните блокове...Какво правим.Всички българи ли сме престъпници? Къде отива демокрацията? Не ни управлява военна хунта.

69

Анонимен

преди 7 години

Безспорно не са възпитатели учителите, но какво друго са изобщо към днешна дата? Аз съм набор 84 и още по мое време учителките бяха едни отегчени лелки, които кретаха до пенсия. Две госпожи имах с истинско призвание да обучават деца- едната беше по литература, другата по френски. Това от 9-10 педмета какъв процент на ефективност е?