19

Анонимен

преди 7 години

Всяки фалшив и изкуствено надут на стандарт на живот води до такива последствия. Гърците нямат право да се сърдят и да лаят. Толкова можете, толкова изкарвате - толкова ще харчите. Ако някой грък може да ми обясни защо едно кафе в България струва между 70 ст. и 1,2 лв., а в Гърция е между 3 и 7 лв. ще му връча Нобелова награда.

18

факт

преди 7 години

43% от външния дълг на Гърция е от закупуване на оръжейни доставки. Тези покупки са финансирани от филиали на външни банки. Акционери в тези банки са притежателите на оръжейните коцерни Европейските фондове НЕ поощряват развитието на местно производство-идеята е Европа да се превърне в задлъжнял пазар. Ситуацията с Гърция , Италия Португалия и бившите соц .страни го доказват

17

Анонимен

преди 7 години

Солун,крайбрежна улица,22часа,заведения,криза,ддс,нещо не се врьзва

16

емиграция

преди 7 години

13 ....Доста си зле, като посочваш Италия, Испания и другите, че не са били за еврозоната. За зоната са си, но корупцията ги яде.

15

Циник до 18

преди 7 години

Напротив....силно си прав!От времето на Онасис, и Ставрос Ниархос гърците смятаха за национален спорт - да лъжат фискуса - Да...ама НЕ!Сега ще теглят аврам-каиша та ушите им щеплющят!

14

дедо Ташунко

преди 7 години

Основен проблем на южната ни съседка е, че данъчните власти не могат да съберат данъците от заможните и свръхбогатите. Вместо по 60 милиарда годишно, не събират и 20. Да му мислят бедняците, на техен гръб и 100 тояги са малко. Статията на г-жа Василева не дава цялостна яснота относно троянския кон в Европа - гърците. Свидетел съм на това, как средно заможни гърци вложиха парите си в жилища, струващи по 6 хил. евро на квадрат в Мюнхен. Прибират висок наем и укриват доходите си. Сега плюйте по мен

13

шматка

преди 7 години

До 15Много точен коментар.Гърците не бяха чак толкова зле.Едно леко увеличение на данъците и щяха да изплуват.Те имаха един " проблем". Голям дял на държавната собственост.Някой от световните лихвари хвърли око на това и така се започна.Същата схема я извъртяха и у нас.Спряха кредитирането на Виденов и Костов беше принуден да отвори магазина за 1$.С икономии няма как да очакваш ик.разтеж.Потреблението се свива а там и производсвотоЗапочва спирала надолуБезкрай

12

Анонимен

преди 7 години

Че,кой от тия синковци има интерес проблема с Гърция да се реши???В мътната вода се ловят най-големите шарани!!!Та,значи финансовото положение си остава същото,държавните активи се разпродават/както им лапнаха германците цели 14 летища за 1 милиард/ и нито крачка напред!!Сумата на задължението си седи,населението отнася плувката отвсякъде с икономии,държавното имущество го джиткат за без пари,теглят се нови заеми,банкерите печелят луда пара и..........Гърция е в същия капан досущ като България!!

11

Batko

преди 7 години

Стига сте завиждали на гърците ,никак не са за завиждане, горките.В много отношения в България вече е по- добре. Как ви звучи 27% безработица, 50% младежка безработица? Как ви звучи, че гръцки адвокати взимат по 200 евро месечно? Казвам го от личен опит.Нахални работодатели предлагат по 300 евро заплати и то на квалифицирани кадри.Преди няколко месеца известна гръцка журналистка , която 6 години била безработна потресе Гърция със статията си, че нов информационен сайт и предложил 300евро заплата

10

Факт

преди 7 години

Ако Гърция беше фалирала още преди 5 години и напуснала Еврозоната,вече щеше да е отлепила от дъното!обаче по политически причини еврото бе оставено и резултатът е налице.Може би идеята е била да се демонстрира,че страна от ЕС не може да фалира,ама е била лоша идея.Изобщо Португалия,Испания,Италия и Гърция въобще не бяха за Еврозоната,ама нейсе...

9

Циник до 8

преди 7 години

Внимавай какво си пожелаваш!Данъците за недвижимо имущество в Гърция избушиха ***!За няколко години - ще се наложи да платиш сигурно половината цена в данъци!

8

До 7 неразбралия

преди 7 години

Чети, после пиши! И не пиши според принципа на Нане: Не е важно на мен (Нане) да му е добре, важното е на Вуте да е зле!Това е на домакинство. В България средният доход на домакинство за 2016-та е около 540 евро на месец и съответно има доста домакинства с по-нисък среден доход. Това изненада ли е? И да, 800-900 евро на домакинство месечно е доста малко.

7

Тома Неверни

преди 7 години

Koгато видя гъркини да идват и да мият (сещайте се какво) на нашите пенсионери, тогава ще повярвам, че са зле и в криза.

6

Обективен

преди 7 години

Брой на родените деца в Гърция2008 - 1183022009 - 117933...2013 - 941342014 - 934292015 - 91900В Гърция се повтаря случилото се в България, засега все още в поносими размери.

5

Анонимен

преди 7 години

833 евро! Двама пенсионери в България живеят с по 250-300 евро, но тях нЕма да ги жалим. Горките гърчоля, там минимума е 833!

4

Обективен

преди 7 години

Винаги и навсякъде въвеждането на строги икономии води до спад в производството и в крайна сметка води държавата в състояние, което е по-лошо от състоянието й преди въвеждането на икономиите. България също не направи изключение и в резултат на 27 години заплати и пенсии под всякакъв разумен минимум, сега сме на това дередже, вкл. и демографската катастрофа. Интересно ще е да се види дали и в Гърция имат демографски проблем заради строгите икономии.

3

Циник

преди 7 години

Ние се гърчихме , и гърчим....а малаките пльокаха яко суфлаки, и сиртаки...не ги интересуваше какво е това фискус....никъде не издаваха касови бележки...и си мислеха, че са големи! Нямам и грам жалост за мърдите!Никога не бих дал и пукнат грош за тази държава!Сега част от парите ни отиват за тях....щото ние сме цъфнали, и вързали!Danke Murksul, Danke Brüssel!

2

Веселин

преди 7 години

че то нашият БВП е по-малък от икономиите в Гърция бе.....а ние на къде сме тръгнали,още 50 години не можем ги стигна гърците

1

Димитракис

преди 7 години

Ясу, вулгаракис! Димитракис не работакис! По цял ден мързелакис, игракис сиртакис и пиякис узакис. Вулгаракис берякис портокалякис. Димитракис не връщакис евракис на германакис.