41

Анонимен

преди 7 години

До LoykoДокато търговците във всички магазини и заведения на България не въведат разплащане с карти няма, как да стане да се разплащаме само с карти, каквато е идеята на банковите карти.

40

Анонимен

преди 7 години

До ВасилевСигурно е че всичко ще излезе на повърхността и точно затова определени хора в България са против махането на парите в брой. Пък и разнитнте му ретро чичковци обичат да си показват превъзходството като плащат пиене по дискотеките с големи пачки.

39

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 24Подписа отпадна и вече не се иска. Даже пише на бележката. Пин не се въвежда за сума до 25 лева.

38

Анонимен

преди 7 години

В България парите в брой няма да се махнат в близките 100 години, защото престъпниците ги използват.В нормалните държави ако платиш голяма сума в брой може да си помислят че си престъпник.

37

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 23Рано или късно ще се премине изцяло към безконтактното плащане. Просто с безконтактното плащане хората са улеснени.

36

Анонимен

преди 7 години

Vaposa e me elektronni ili hartieni a koi go pechata I kakvo stoi zad tiah .

35

Анонимен

преди 7 години

Цяла Европа може и без пари в брой, но в определени места на България търговците приемат само пари в брой, за да могат да укриват приходите лесно.

34

Анонимен

преди 7 години

"С дигиталната революция, която предлага все по-бързи и удобни начини за трансакции, според някои парите в брой нямат бъдеще."Направо по един чип на ръката и "1984" в сърцата....

33

Loyko

преди 7 години

Bulgarina vse go e strah,che niakoi go sledi kade i kakvo harchi.Tova sa palni gluposti izrecheni ot nai bednija narod v Europa.Krajno vreme e da se razplashtame s carti za vsichko koeto e nad 1 lv,ili ako preminem kam Evro da e 1 Evro.Plashtaneto v broj neka si ostane i koi kakto iska,no savremennija sviat e plashtane s carti kadeto i da e.Bankite po sveta daze olihviavat cartite,a ne kakto pri nas da ima taksa za podarzane na carta.

32

Анонимен

преди 7 години

И когато банката работеща тясно с хакерите ми източи дебитната карта и каже, че са хакерите и остана с една гола карта в ръцете какви ще ги дъвча. Hашага поиция ни пази, а цяла банка се отече в канала и никой нищо не знае гледайте си работата ще търгуваме с пари както винаги си е било а западняците да се оправят. Тия новости не са за мутристан.

31

Stamat

преди 7 години

ES e gnusen Rorshildski pudel!

30

Анонимен

преди 7 години

Ами ако някой не слушка,каква е гаранцията,че няма да му изключат или изтрият сметката и ако не е от село и запасен с провизии,една вода не може да си купи и умира.

29

Айде , айде....ха,ха

преди 7 години

ТОВА---ДА "НЯМА ПАРИ"......НЕ БЕШЕ ЛИ ЧАСТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ НА МАРКС И ЛЕНИН...??!!!!АМИ --ЕТО ......НА ЗАПАД ВЕЧЕ ЖИВЕЯТ В КОМУНИЗМА!!!ДОРИ ...др.НИНОВА СИ ПРАТИ СИЧЕТО ТАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!/....А , не в Москва/

28

Анонимен

преди 7 години

#28: Напротив,всички банки могат да си "напечатат"(запишат в компютрите),толкова пари,колкото си искат!Целта на банките е не да "печелят",а да управляват Стадото,в което управление влизат най-разнообразни похвати,като "раздаване на безлихвени пари",или демонстриране на "липса на пари" - похвати,чрез които могат да си предизвикват каквито си искат кризи,нямащи нищо общо с кризите на реалният производствен пазар.Те вече са в миналото!Редът е на технологичните кризи и излишните хора!!!

27

Анонимен

преди 7 години

И той ще накара всички, големи и малки, богати и бедни, свободни и обвързани, да приемат белега на звяра на дясната си ръка или на челото; та никой да не може да купува или продава, ако няма белега, или името на звяра, или числото на неговото име. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек.

26

Анонимен

преди 7 години

Парите са излишни, ще се въведе модерна натурална размяна. Три кила боб в банкова сметка.

25

хаха

преди 7 години

До АнонименС плащане с кредитни карти, няма нужда да ви следят. И една дъвка да купиш, се знае в кой магазин си бил. А там камери бол.-----Човеко,каква "дъвка"?Ако четеш научни статии или се интересуваш,ще видиш,че науката е толкова напреднала,че твоите камери са допотопни! А нанотехнологиите са толкова напреднали,че просто фантазията ти е бедна,роботи могат да се разхождат в организма ти.Трябва да се вложат пари в науката,имаме уникалния шанс да сме в един отбор заедно с технически нации кат

24

Много просто:

преди 7 години

КОГАТО ИМАШ ИЗЛИШЪК ОТ ПАРИ ------НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО СТОКА!!/..като при СОЦ-а../КОГАТО ИМАШ ИЗЛИШЪК ОТ СТОКА -----НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ!!)/....както е при западния тип --икономика../УМНИЯ, РАЗУМНИЯ И.... РАБОТЛИВИЯ ЧОВЕК----ВИНАГИ НАМИРА ПАРИ!!!!ТОВА Е ИСТИНАТА ------ДРУГ ПЪТ , НЯМА!!!!!

23

Анонимен

преди 7 години

Мисля,че толкова искат да махнат истинските пари поради 2 причини. Едната е за да ни товарят с всевъзможни комисионни,такси за подръжка на виртуални пари.Както и абсолютен контрол.Другото е че щом превърнат кеша в импулси за смартфон тези импулси лесно могат да се фалшифицират.Докато с банкнотите е много по-трудно специална хартия,мастила,холограми то си е няколко науки не една.А това,че било по-бързо плащането с карта е пълна глупост.Нали пишеш пин,чакаш връзка после се подписваш..

22

Анонимен

преди 7 години

То това е целта,да се премине изцяло към електронно или безбанкнотно изплащане и ще имаме два избора първи - да живеем като Робинзон Крузо,но на свобода или втори - изцяло починени роби на финансовата власт и бюрократите.