31

До До 7

преди 7 години

Това към момента няма как да ми се случи, защото спрях да шофирам.

30

Анонимен

преди 7 години

За да не се правят нарушения и да няма катастрофи, ранени и загинали, трябва да има държава, която да санкционира за нарушенията. При това умните хора отдавна са го казали: Ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност, а не с размера им, който е несъществен. Как се прави това може да се види в нормалните държави, а катаджийската глупoст, че до всеки шофьор трябвало да има катаджия, я оставям за по-лековерните.

29

За пишман шофьорите,

преди 7 години

на които винаги пешеходците са им виновни.Точно така, слагайте минусите си на Закона за движение по пътищата!

28

За пишман шофьорите,

преди 7 години

на които винаги пешеходците са им виновни.Закон за движение по пътищатаЧл. 120. (2) Когато пешеходец, стоящ на банкета или тротоара, сигнализира с ръка за намерението си да премине по пешеходната пътека, водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен, без да създава опасност за движението, да спре, за да пропусне пешеходеца.

27

За пишман шофьорите,

преди 7 години

на които винаги пешеходците са им виновни.Закон за движение по пътищатаЧл. 119.(5) При пътнотранспортно произшествие с пешеходец на обозначена пътна маркировка "пешеходна пътека", когато водачът е превишил разрешената максимална скорост за движение или е нарушил друго правило от Закона за движението по пътищата, имащо отношение към произшествието, пешеходецът не се счита за съпричинител за настъпване на съответното произшествие.

26

За пишман шофьорите,

преди 7 години

на които винаги пешеходците са им виновни.Закон за движение по пътищатаЧл. 119. (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре....(4) Водачите на завиващите нерелсови пътни превозни средства са длъжни да пропуснат пешеходците.

25

Анонимен

преди 7 години

Няма оправдание за шофьор блъснал пешеходци, които са били с предимство, а в този случай има две утежняващи обстоятелства - минал е на червено, а пешеходците са били на пешеходна пътека. Колкото и да се стараят смехуркоподобните да прехвърлят вината към пешеходците, това очевидно няма как да стане. Този 18 годишен шофьор и смехуркоподобните му събратя, ще трябва да са получат справедливото наказание.

24

До 25 Темида

преди 7 години

Явно говориш за себе си и обкръжението ти. Съветвам те да не обобщаваш и за останалите, които явно не познаваш.

23

Истината

преди 7 години

... вкл. и да минават на червено и да не дават предимство на пешеходците на пешеходна пътека. Пешеходната пътека не е само зебрата, а и другите два вида, което масово не се знае от шофьорите имащи презрително отношение към пешеходците. При толкова много нарушения, неминуемо стават и много катастрофи и има ранени и загинали. В нормалните държави шофиращите са убедени, че ако направят нарушения, неизбежно ще последва санкция, а в България е обратното - убедени са, че няма да последва санкция.

22

Темида

преди 7 години

Ще искажа непопулярно мнение, но дори и кат да работи (а той не работи), сигаме до съда които е реално не съществуващ.....Дори по някакво чудо и съда да заработи, ние ще си останем тарикати иии.......брат с X5 цата моа си минавам дет искам на къфто си цвет искам бате, ше ги газим тея мишоци............Така де просто сме си ***............

21

Истината

преди 7 години

Основният проблем е, че КАТ не работи, а няма държава по света, където правилата да се спазват, ако съответният КАТ не наложи спазването им. Голямата глупoст, че правилата ще се спазват от само себе си, ако в закона се запишат огромни наказания, никъде по света не е проработила, но КАТ успешно ни я пробутват и много народ им се връзва и вярва, че това е така. Затова шофьорите в България (българи и чужденци) правят всеки ден десетки милиони нарушения, вкл. и да минават на червено и да ен дават п

20

Смехурко

преди 7 години

До коментар 21.Това се опитвам да обясня ама явно тези дето пишат срещу мен са онези дето си ходят така сякаш не са на пътя а на моравата на село.

19

Анонимен

преди 7 години

Пореден случай и ден в който нито един Катаджия не си заслужава парите..

18

Анонимен

преди 7 години

Преди да се тръгне по пешеходната пътека трябва да се гледа по посока на лента за движение, дали не идва нещо. Повечето ги гледам, че погледа е напред, нагоре, в телефона или в посока обратна на движението на автомобилите.

17

99

преди 7 години

Заслужава медал Стара Планина.....

16

Смехурко

преди 7 години

До коментари 16 и 17. Благодаря на Бога ,от 18 години карам имам 100 000 км само на заден ход ,но не ми се е случвало да имам произшествие.Имам и оранжев талон.НАЙС А?

15

Факт

преди 7 години

Към тези, които наричат пешеходците "овце", очевидно трябва да прибавим и тези "шофьори", които казват: "някои пешеходци се мислят за безсмъртни", като и на тях им се отнемат книжките до края на живота им.

14

Факт

преди 7 години

На всеки "шофьор", който нарича пешеходците "овце" или други подобни, трябва да му се вземе книжката и да му се забрани да шофира до края на живота му. Факт!

13

До 13 Смехурко

преди 7 години

Ще ти кажа, че първо трябва да озаптим такива като теб, които минават с колите си на червено или газят пешеходци на пешеходна пътека. Второ, ще ти кажа, че в закона е разрешено на пешеходците да пресичат и без да има пешеходна пътека в определени случаи и с условия, което ти и "шофьорите" като теб, очевидно не знаят.

12

Смехурко

преди 7 години

До До 7Много е лесно да се плюят само шофьорите.Трябва да има и курсове за пешеходци.Разбира се това няма как да стане,но някои пешеходци се мислят за безсмъртни.