18

Анонимен

преди 7 години

Руски компании по едно време купиха американски заводи за алуминий и ги затвориха, сега бай Дончо ше ги опраи.

17

Анонимен

преди 7 години

Основните разходи за производство на алуминий са за електричество. В Китай и Русия производителите на алуминий използват електричество субсидирано от държавата. Мегават час струва на производителя 3-4 долара вместо 30-40 каквато е реалната цена, което пък е предпоставка за дъмпинг на цените на американския пазар. Това се прави още от времето на Сталин.

16

Браво

преди 7 години

Свободна търговия по американски. Свободен пазар по американски. Демокрация по американски!!!!!!

15

Българина

преди 7 години

Ами да пуснем на пазара на ток свободно двата американски теца, нали искат свободна конкуренция лицемери

14

Анонимен

преди 7 години

Само не разбрах защо вносния алуминии е "нечестно търгуван"? Както каза колегата - китайците бачкат повече, за по-малко пари и печалба. Не е ли това смисъла на конкуренцията. Некоректен епитет от списвател на статията.

13

Анонимен

преди 7 години

Тръмп обяви търговска война и на Канада заради дървения материал. Сега няма да могат да правят самолетите си и от дърво.

12

Ко?Не!

преди 7 години

"е много опасно да има само един доставчик на изключително важен материал"Балъци, ко да кажа. Тука наште душа и гъъз дават да го докарат до господстващо положение. Ех, ако имаше как Пееефффссски да го купи туй заводче у Щатско. Щеше да има режииии, удрииии, цените х2, х3, x10... sky is the limit.

11

Анонимен

преди 7 години

Китайците казаха вчера САЩ да се успокой защитиха пак пинчераси Шишко. Ето е реакцията тръмп започва финансова война с Китай. Все пак ги предупреди няколко пъти + лична среща. Китай ще си припомни ,как стана Китай. ЕС също трябва да почне забрана на внос от Китай. Като искат война да е като хората.

10

хаха

преди 7 години

На мен и жената ми омръзва , но не ще да си ходи , чака да я изгоня

9

До 12

преди 7 години

Че кой ти гледа качеството? Какво каза шефчето на най-високо оценяваната ...ябълка в света? - Нашите продукти са за максимум 3 годишна употреба.

8

Анонимен

преди 7 години

Може би китайският работник получава маалко по-малко от американския такъв, може би китайският работник работи няколко пъти повече от американския си колега и китайският сибственик гони по-ниска печалба и съответно себестойността на продукта е по-ниска?

7

Гост

преди 7 години

То да беше само алуминий, ми същото е с силиций, солар и т.н. Това което не могат да бият още е Интел и електрониката

6

анонимко

преди 7 години

Че нали американците се борят по целия свят и всички земни кълбета за свобода от всякакъв вид,даже и в търговията?Защо мрънкат тогава.Или сме за Демокрация,обаче която на Нас ни е изгодна.

5

Анонимен

преди 7 години

ALUMINIAT SE IZPOLZVA GLAVNO ZA IZRABOTKATA NA CINII,LAGIZI I TENGURI,ZATOVA E VAPROS NA ZAPLAHA ZA USA.

4

Анонимен

преди 7 години

Aaaa ninam,toi salikoto prodadi go na pazarata..to tui kosinperaciya ni znaish nishtu i pordavash alumin,de ima otidi..Toz Trumpa ne go poznava ko iska ninam

3

Анонимен

преди 7 години

Този алуминий им трябва за военните самолети, които след това го пръскат в атмосферата с разни други химикали мислейки си, че ще забавят глобалното затопляне, ама по-добре да не знаете :D

2

Българина

преди 7 години

А вноса на турски домати, джамии и имами, защо тук не се считат за заплаха на националната сигурност? Защото тук има соросогадни чужди фондации

1

Анонимен

преди 7 години

Представяте ли си в България някой политик да започне да мисли по подобен начин?!