16

Нико

преди 7 години

За тези заплати толкова. Абе коментар 9 ми хареса най много.

15

Летящия хайдук

преди 7 години

Юрист-консулт?!!!

14

ЦОНЬО

преди 7 години

ниво - СПТУ

13

X,Y,Z

преди 7 години

За сега без опит ,а от до година и от етносите.

12

Анонимен

преди 7 години

Къде сравяваш ИТ с който и да е друг сектор. Те и в кол центровете бачкат много хора без опит. Я пробвай инжинер, маркетинг, аграрен бизнес. Там минимума е 2 години. Виждам съм обяви дори искат 5 години.

11

Анонимен

преди 7 години

Наемат се хора без опит от фирми, за да може под една или друга форма, ако си се пазарил на 900 чисто, ПОНЕ да ти дадат минималната. Отдръжки му казват. А колко си им докарал...не е ясно. Цифри и баланси в края на годината..фирмена тайна. То така е в цялата държава. Никой нищо не казва простичко...приход...разход. Елементарна математика. На сметало. Ама сметалото отиде в коша. Всички са висшисти и с висша математика умориха и бизнеса и хората и всичко.

10

до 10

преди 7 години

Драги ми смехурко, дребните тарикати, които обожават да получават пари под масата, научиха работодателите да пестят данъци. Защото дербнитят тарикат е горд, че го осигуряват на минимална заплата, а взима средна. Прецакал бил лошата държава и лошите депутати без да осъзнава, че вреди най-вече на себе си по този начин. А относно европрограмите- смешно е да говориш за нещо, от което си нямаш идея. Ясен ти е социалният статус само с това изречение. Вземи и развий ти бизнес, като си толкова напет.

9

exploded boiler IV

преди 7 години

За който плаща - кадри има.Който дава по 500 лв. - или има много да търси или трябва да разчита на безхаберници.ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, к'во да прайш.. Средно положение няма.

8

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 6че то ти и три сте един и същ, хахаха

7

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 3наемащия работници, ае пак прочети коментарите на първите двама, да видиме кой обвинява държавата :):) ... а кви глупости си написал не е истина :) а статията и за тоалетната не става!

6

Анонимен

преди 7 години

В интерес на истината като човек, който води интервюта в IT компания, има позиции, на които търсим Junior хора. Защо? Нахъсани са да се докажат, искат да учат, даваме им шанс, по-евтини са (човек с опит би искал сериозна сума, докато неопитни кадри биха работили и за 1500лв..). Човекът в коментар 3 е прав- университетите бълват все повече плачевни "кадри". Говорят на диалект, не знаят език, имат сбъркана ценностна система, държавата им е виновна за всичко, сякаш са се отказали да се развиват.

5

Анонимен

преди 7 години

В повечето случаи им казват! Елате вчера!

4

Анонимен

преди 7 години

...нема такава държава.....

3

Анонимен

преди 7 години

Първите 2 коментара показват картинката у нас- нископлатени бачкатори обвиняват държавата за собствения си мързел и невежество. Веднага след като завърших университет, започнах работа без грам опит (търсих точно 3 седмици). В момента аз съм на позицията да търся кадри (ИТ насоченост). Взехме четирима млади и перспективни хора, току що завършили с начална заплата около 2000лв.. Какво идва масово по интервюта? Мякат, не знаят език, мързи ги да гледат. Стават бармани и сервитьори в последствие.

2

цирк бг

преди 7 години

Работодатели без опит търсят кадри без опит,и затова сме на това ниво 0.

1

Един от Северозапада

преди 7 години

Ха, ха, Ха! Пак ви връзват с паяжина!!!!!Предпочитат без опит? От улицата? Може, но за общи работници или да бъркат бетон. Я попитайте някойсобственик на фирма, дето е вложил милиони заоборудване, дето му виси и план и кредити на главата, а ако аварира машина-пропадат и поръчки и срокове, а и е скъпо, дали предпочита да наеме хора от улицата, и да ги обучи от нищото, на неща, за които се учи с години в училище и практиката?Да вдигаш телефона и разнасяш доставки с бус-да, но..........