14

Анонимен

преди 7 години

А заплатите ни поевтиняха с вдигането на таксите, газта, тока, стоките по магазините. См.ота.на европейска васалска провинция

13

Анонимен

преди 7 години

Таксите трябва да паднат и съкращения на ВУЗ ,защото има сериозен спад на кандидатите и емигрират.

12

Анонимен

преди 7 години

Образованието за Иформатика и Инженерство трябва да е безплатно , работя от 2 курс на заплата 2050лв. държавата всеки месец ми взима 430лв. на месец или 5000лв. на година, за данъци и осигуровки и отгоре на това да ви плащам и такси в университета..

11

Анонимен

преди 7 години

До Един от Северозапада В Университетите държавната поръчка не е като в средните училища ако държавната поръчка 40 човека взимат 60-80 защото до 4-ти курс ще останат 30-40.. гледат средното за 4-те години да е 40 човека е пък може и да се прекарат но това няма значение.. все едно дали ще четеш лекции за 40 или 80ст. залата е 120човека.

10

Един от Северозапада

преди 7 години

До Наука Така е. Но всички, които искат, си плащат, и го завършват.Важен е документа, а не знанията, на днешния етап.Асистентапросто вместодатепази, ти позволява да препишеш, иначе-няма заплата нито за него, нито задругите, ако те късат, и не дай Боже, се откажеш.Публична тайна, и всички се правят на захлюпени нагоре по трасето .Ако сравняваме обем знания, давани в ТМТ едно време, или електротехникум, , сегашен инженер знае колкото човек, завършил с 4 едно време ТМТ или ТЕТ.И никаква практика

9

Анонимен

преди 7 години

Аз заминавам за Германия в България няма добри магистърски програми ,, В Германия в университетите , по компютърни науки се четат по 400-700 предмета.. можеш да учиш какво ти кеф , можеш да удължиш обучението си , да завършиш за 4 години вместо 2г. и да работиш.. А тука единствения начин да работиш 8часа и да не ходиш на лекции , а на упражненията да ходиш кога можеш..

8

88

преди 7 години

А при социализма не само,че нямаше такси,но се даваха и стипендии!Да живее демокрацията-светлото бъдеще на богаташите!

7

Анонимен

преди 7 години

Трябва да се учи трудното - информатика , електротехника , машинен , физика - та да имаш работа иначе ще работите магазинери като икономистите.

6

Анонимен

преди 7 години

5 години си пропилях с тоя университет. На хартия звучи много добре, но като започнеш да си търсиш работа с тая кирлива диплома ти става лошо. Висшисти бармани и сервитьори сме повечето. Тук таме някое представителче дето го спукват от работа. Само в ИТ сектроа те грабват веднага, в другите отрасли е мъка.

5

Анонимен

преди 7 години

Който е недоволен е Германия образованието е безплатно в Бавария е 46евро административна такса..

4

Анонимен

преди 7 години

До Бай Х Дигат таксите само на икономика , щото няма нужда от тези ..

3

Бай Х

преди 7 години

Важното е таксите за овчари да не растат, "Защото овчари трябват на тая държава, програмисти тръгнали да ми стават, после нямат работа".

2

Анонимен

преди 7 години

Като за начало, съкратете вузовете наполовина поне.

1

Анонимко

преди 7 години

ееее, ууу... и на какво отгоре? на адекватни професори, нова база?