18

правда

преди 7 години

юристи от частни университети, значи юристи с купени дипломи, това са т.н. пуцове по право.Сега за съдии и прокурори се назначават повече от тези псевдо юристи, 18 годинив България нямаше изпит за адвокати и сега е пълно с псевдо адвокати, завършили пуцо-вете по право, ето вижте резултата с двете пийващи прокурорки от Варна, въобще пра-вото е осрано за 40 години, нищо свястно няма в тези пуцове по право.

17

Анонимен

преди 7 години

...единствено медицина и авиация задължително редовно..

16

Анонимен

преди 7 години

Работил съм с много юристи,завършили и редовно и задочно! И от едните и от другите има такива,които са позор за професията! Многобройните юридически факултети,докараха нещата дотам,че днес за да учиш право се иска да имаш диплома за средно,поне 3 и резултат от тестове или изпити пак 3.Иначе правото е като футбола,проста игра но за умни хора!

15

Некадърен студент :)

преди 7 години

До КаназиревФакт, г-н Каназирев! Искам да уточня нещо. Като студент в задочна форма на обучение в специалността Право- масово именно моите колеги имат по-ниски знания в областта на правото, но не само ние. Има редица студенти в редовна форма на обучения с по-слаби от моите познания, въпреки че работя и уча, колкото е възможно, тъй като за мен това е призвание! Генерално това е един от проблемите- формата на образование, но не и единствен. Впрочем Юридическите факултети в страната са 9.Поздрави

14

Некадърен студент :)

преди 7 години

До ДИПЛОМИ БЕЗ СТОЙНОСТДо голяма степен съм съгласна с мнението Ви. Относно юристите- съветвам Ви да не извършвате правно нерегламентирани или забранени от закона действия с императивни правни норми или да не нарушавате диспозитивните такива, дори сключвайки договор с някой мобилен оператор, преглеждате си договора! В противен случай и божията повеля няма да помогне, за да Ви измъкне от затвора. Пропуснах да отбележа, че местата по затворите са ограничени. И нека пребъде справедливостта!

13

Ох, боли!

преди 7 години

Добре, че няма лекари учили задочно...кардиолози, невролози, съдови хирурзи...Страшно!

12

Гениално !

преди 7 години

Роден принос в Правото - ченге "юрист", прието без изпит, само защото е ченге.Като филма "От глупав, по-глупав".

11

Анонимен

преди 7 години

Станахме смешни с тези университети и това висше образование - 7 млн. население - 58 университета, във всеки окръжен град - по няколко, това не са университети , това са пирамиди, друг е въпроса , че държавата няма икономика и необходимости от толкова студенти - просто едни хора решиха да направят много пари от сляпото желание на други да имат дипломи за "висше" - като че ли като ги имат и ша хванат дедовия...

10

Вуте

преди 7 години

Ми то юристи - над път и под път, бъка от юристи в държавата , няма кой да пасе овце , май трябва поне 30 години нулеви да има за прием на юристи докато малко се нормализира положението... то само в София колко са безработните юристи - с хиляди...Преди 30 години бяха малко - но стойностни , а сега - вятър работа - бля-бля.....

9

Анонимен

преди 7 години

10 УНИВЕРСИТЕТА И 20000 СТУДЕНТИ СА ДОСТАТЪЧНИ.ТАКА ЩЕ ВЛЕЗЕ НАЙ-ДОБРОТО, А НЕ ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ.И ТЕЗИ НОВОИЗПЕЧЕНИ ПРОФЕСОРИ НА КИЛОГРАМ ДА СЕ ШКАРТИРАТ - НЕ СТАВАТ И ЗА ПРОГИМНАЗИАЛНИ УЧИТЕЛИ.

8

ДИПЛОМИ БЕЗ СТОЙНОСТ

преди 7 години

ПАЗИ БОЖЕ СТРОИТЕЛЕН ИНЖЕНЕР ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ ДА ТИ ПРАВИ ПРОЕКТА НА КЪЩАТА - СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СЕ СРИНЕ.ПАЗИ БОЖЕ ЮРИСТ ОТ СДЪЩИЯ ПЕРИОД ДА ТИ Е АДВОКАТ - ЩЕ ПОЛУЧИШ НАЙ-ВИСОКАТА ПРИСЪДА.

7

Некъв кестен

преди 7 години

До ХА-ХА-ХА !Не си съвсем прав. Ако върнем заверките, само ще увеличим корупцията. Ще ти дам пример с ВИНС-а у Варна - няма заверки, няма корупция. Проблемът е, че до миналата година се финансираше на бройка, при това раздута, което автоматично води до изкривяване - за да не загубиш финансиране - държиш некадърните си студенти. Резултатът е потресаващо качество.

6

Българина

преди 7 години

Това е дискрминация, с какво правото налага това за разлика от всички останали спецалности? Може би само докторите ининженерните специалности. Всички хуманитарни каквато е и правото могат да са задочни

5

Некъв кестен

преди 7 години

До АнонименБе да ти кажа, при юристи и икономисти номера върви, ама за лекарите наистина си е потресаващо. Не, че като Шиши е завършил редовно, много е стъпвал в университета, ама това е друга тема. Просто трябва да се редуцира силно бройката, както на приемът, така и на самите ВУЗ-ове.

4

Анонимен

преди 7 години

Задочно завършил юрист ми звучи като задочно завършил лекар.

3

Каназирев

преди 7 години

Изключително правилно, макар и закъсняло решение което ще намали значително кохортите от новоизлюпени юристи, които всяка година излизат като от конвеир от 11 юридически факултета пръснати из страната ни !

2

ГЕРБ

преди 7 години

Няма да важи.Горката женица! Бойко я направи за посмещище.Президент щяла да става... Ама като толкова и е акъла да се съгласявя....И сего ще я набутат отнова в НС по втория начин.И какво излиза? И от преференцията има начин да се отървем.Печели само Ивайло Московски.

1

Анонимен

преди 7 години

а "юристката" Цецка с фалшивата диплома завършила уж задочно ко ше я прайм?Ще важи ли?