84

Нико

преди 7 години

Той и долара растеше през 1996-1997 .Балона се надува,надува....

83

Гост

преди 7 години

Спе ку лан ти. Реалната цена ,без печалбата, не е повече от 50 000 лв на едно жилище.

82

seira

преди 7 години

"МНОГО ШУМ ЗА НИЩО!"ОТНОВО "ПОРЪЧКОВА ИНФОРМАЦИЯ" И ЛЪЖЕРЕКЛАМА...ИЗКУСТВЕНО СЕ СЪЗДАВА "ПАНИКА" С ЦЕЛ ПРИБИРАНЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА ОТ БАНКИТЕ - КАТО "ИНВЕСТИЦИЯ"!КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ТЕЗИ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С АПАРТАМЕНТИ, В КОИТО НИТО ЖИВЕЯТ, НИТО ГИ ОТДАВАТ ПОД НАЕМ?ОТГОВОРЪТ: ЩЕ ПЛАЩАТ ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ!!!ЗА ДА ИМА "НОРМАЛЕН" ПАЗАР НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ Е НЕОБХОДИМО ПЛАТЕЖОСПОСОБНО ТЪРСЕНЕ НА КРАЙНИ КЛИЕНТИ!!!А, ПРИ ТЕЗИ "ДОХОДИ" И ТОВА КРЕДИТИРАНЕ КАК ДА СТАНЕ?!

81

hh

преди 7 години

Току що пуснаха статия в инвестор, в която много ме зарадва изказването,че предлагането расте двойно повече от търсенето

80

Анонимен

преди 7 години

Колко глупости в едно кратко заглавие:1. Имотите не скачат, покачва се цената им. 2. Никой вече не брои парите за имот, понеже се превеждат по банков път. 3.Евро валутата не е официално разплащателно средство в България - левът е. И имате претенции, като журналисти, да сте радетели за чист и ясен български език!

79

Кико

преди 7 години

Мдаааа, неслучайно в София вече нормална реч не може да се чуе! Масово се мяка и квака! Добре, че "Новите Софиянци" по празници си се прибират на село, та поне за няколко дни нормалните софиянци можем да излезем спокойно да се разходим из града си! Аман вече! Крайно време е да се върне софийското жителство! Батето хубаво го беше предложил!

78

Анонимен

преди 7 години

Комплексираните провинциалисти много искат да живеят "на центъра" и в южните квартали, които вече на нищо не приличат от пренаселеност и липса на инфраструктура и услуги.

77

nkavrakov

преди 7 години

Кога се купуват имоти ?Когато цените са ниски или надути нереално?Цените на имотите ще паднат в момента когато банките променят лихвите си.Всички банки особено Европейската ,печатат пари като луди в момента.В момента когато мръднат лихвите и партито на брокерите и всички които са алчни за да надуват ще свърши.От края на 2017 се очаква охлаждане .Не купувайте сега и не теглете кредити.Помните 2008 кой наду балона ?Алчните банки.Сега филма го пускат наново с нов сценарий.

76

До 93

преди 7 години

Пак казвам, пари трудно и бавно се печелят, за сметка на това адски бързо и лесно се загубват. Или казано по друг начин ако стойността на велика според теб компания,падне по някаква причина с 50% то за да възстановиш парите си трябва да изчакаш да поскъпне със 100%. Риска с борсата е огромен, както днес всичко върви нагоре,така утре може да пропадне и рано или късно пропада (справка 2008-2009 или 2000)

75

Анонимен

преди 7 години

Важното е, че брокерите запазват присъствие на духа, като им предложиш цена на половина от офертната. Важното е далаверата!

74

Анонимен

преди 7 години

До 77Виж графиката на Алкомет за последната 1 година :) и не... не купувам лотарийни билети. Направих доста парички на чуждите борси, БГ борсата е шит, но има някои добри попадения. Но не е за всеки... който не може да поема риска, да слага в банка и да чака 0.40% годишно доходност. Има пътници за всеки влак.Дори и за имотния... ;)

73

Аноним

преди 7 години

Време е в играта да се включат НАП и общината. Мечтая си да видя една статистика за реалните цени на сделките и едно щуро повишаване на данъците за собственост на повече от един апартамент.

72

Неда

преди 7 години

Алчните брокери са изгладнели и с подобни писания искат да хванат шараните с пари. Ежедневно ме заливат с десетки реклами за продажби на жилища, които явно са доста повече от купувачите. При продажна цена 1000 евро за квадрат, знаете ли колко е всъщност себестойността- 300-500 евро. Направете си сметка за какво изнудване става дума.

71

ProStack

преди 7 години

До До ProStack да не искаш да ми кажеш, че имот в центъра, който е най-добре запазва цената си по време на криза и най-лесно скача при балон, 400-500 лева е много на година? Признавам ти, че таксата смет е пословично калкулирана на квадрат, а не на живущи, но пак е евтино.

70

Св

преди 7 години

В едно село с 1000 човека имало фурна за хляб. Вървяло му на собственика, продавал по 1000 хляба на ден и с печалбата живеел добре. Но като всяко българско село със застаряващо население и никаква раждаемост хората скоро станали 500 човека. За нещастие пък и конкуренция се явила (чули за далаверата) - още една фурна, освен че свалил двойно цените, печалбата от намалените продажби отново не му стигала да осигурява семейството си. Та направете си аналогията.

69

До ProStack

преди 7 години

Дали е нищожен данъка и такса смет?!В Центъра на София, където цените са най-високи, плащаш 400-500 лева данък и такса смет за ново жилище и около 250 лева за двустаен строен преди 40-50 или повече години, като в това не се включва земята, на която е построена сградата. Това много ли е или е "нищожен данък и такса смет"? Може би повече от половината от тези жилища се обитават от пенсионери.

68

ProStack

преди 7 години

Искам да обърна внимание на един-два факта, които се пренебрегват - цените са високи, но при нищожен данък и такса смет; второ - реално достъп до други инвестиционни инструменти няма. Вярно, кредитирането и лихвените проценти нямат икономиченска обосновка.

67

Анонимен

преди 7 години

Много са тези пари за едно място задръстено от хора и коли.

66

Анонимен

преди 7 години

Га баце стана кмет преди години ши обчсни юе ще напраши Софич най-скъпич град! Само не утоюни ш бантустан или ш сшета!

65

Gosho

преди 7 години

Такива паркове като на снимката в София вече не останаха...