13

nkavrakov

преди 7 години

Преди седмица се върнах от Испания по лични дела бях там.200 000 град, цените на храните по ниски от нашите,цените на имотите като при нас че дори има и по добри оферти,никой не рови по кофите.Чисти улици,удобства,прекрасни пътища,няма агресия.Това е.Самолетите бяха пълни с емигранти,семейства с деца ,бебета и т.нВсеки да си прави изводите сам.

12

Анонимен

преди 7 години

АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО В СЕВЕРНА ЕВРОПА ХОРАТА ЗНАЯТ ЗАЩО СА ЖИВИ!!!В БЪЛГАРИЯ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ИСКАТ НЯКОЙ ДА ИМ РАБОТИ САМО ЗА ХЛЯБА ЕМ ЩЕ НИ ИЗВИНЯВАТЕ НО НЯМА ДА РАБОТИМ ЗА ПО-МАЛКО ПАРИ ОТ 2000 БОНА И ТО ЗА ПРОВИНЦИЯТА!!!!!

11

Циник до 12

преди 7 години

Не знаеш - личи си - и без изрично да го казваш!Ама филосостваш - без грам покритие!

10

до 7

преди 7 години

Не знам кви молби къде ще подаваш и колко ти го искат ама мойте сведения са от първа ръка.Не им се бачка на юропейците продавачи,чистачи и тн.Искат екзекютив директори,генерални директори,банкери и шефове на адвокатски кантори.В краен случай брокери ама едри.Сведенията ми са от първа ръка.Е,желая ти успех с директорската позиция.

9

Мнение

преди 7 години

Роботите и машините изместват работниците от производствота.Все още има нископлатена работа в облужващата сфера ,но и там раб.места намаляват.Трябва ни нова форма на обществено иканомически отношения при коята всеки човек да има достъп до финанси които да задоволяват минималните им нужди.Такива опити се правиха с референдум в Швеция и Швейцария на без успех.Но и това време ще дойде.

8

Анонимен

преди 7 години

Аз ако искам ще го прочета в Investor.bg а не тука

7

анонимен

преди 7 години

А КОЍ ДЪРЖИ БИЧА НА НА НАД БЕЗРАБОТНИТЕ И РАБОТЕЩИТЕ---РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ---МАЯ МАНОЛОВА ГО КАЗА ТЯ ПО--МЕКО ГИ НАРИЧА--РАБОТОДАТЕЛИ ИЗХОДА Е ПРОЛЕТАРСКА РЕВОЛЮЦИЯ И НОВА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО

6

Циник до 6

преди 7 години

Личи си, че нямаш понятие за какво пишеш!Социалната помощ за безработни вече не стига за да живееш - стига да мъждукаш , и да си купуваш хляб! И отдавна вече не се саморазбира - социалните служби искат всеки месец да им представиш минимум по 8 молби за започване на работа - разбирай - изнудват те да подадеш молби във фирми за временна заетост, които ти плащат МИНИМАЛНАТА възможна почасова ставка! Тези митове , и легенди за почивки, и друсане - са една колосална глупост!

5

Анонимен

преди 7 години

Въобще не им вярвайте.Имам познати живеещи от десетилетия в Испания,Италия и тн.Казват едно и също-масово местните ги мързи да работят, защото заплащане в размер на няколко хиляди лева месечно им се струва малко.Лежат на социални помощи,къркат,друсат,ходят по *** и чакат някой да ги назначи на директорската заплата.Ама ако може само да я получават ,но не и да я работят.Лятно време обикалят курортите на Южна Америка и Източна Европа.Закво да работят като всичко им е осигурено?

4

Анонимен

преди 7 години

Мързи ги да мислят учат лесното икономика , философия , психология .. където има малко математика , и ученето се изразява в зубрене .. на никой не му трябват флашки и хард дискове те са евтини.. на обществото му трябват процесори да мислят - инженери , физици и програмисти. Няка да са без разбота.. Това е мързеливо младо население никому вече ненужно.. Затова гледат да заменят с мигранти - те поне се размножават..

3

Добавена стойност

преди 7 години

Вчера по БНТ в предаването с Аделина Радева чух, че добавената стойност е нараснала два пъти от изследване на Индъстри уоч. Интересно къде отиват тези пари. Не отиват в държавния бюджет в НЗКО и НОИ. Минималната работна заплата и средната работна заплата не е повишена два, същото важи и за пенсиите, но цените сигурно са нараснли повече от 1 път и нещо. Къде са парите? Никой не отговаря на тези въпроси даже и Васил Велев. Мълчат. Отиват в скъпи имоти и круизи.

2

Циник

преди 7 години

Вчера някакъв идdиот ПАК се плюнчеше колко хитро е направила Мурксул, че поканила козеебци от цяла Африка, и арабия за немската икономика!Европейците бяха насилени (от Шрьодер и компания) да работят за фирми (посредници) за времена заетост - новото индустриално робство! Работиш същата работа като постоянно назначените - за по-малко пари, без ред привилегии, и когато му е кеф на работодателя може да ти бие шута! Лъжи, и гну*сотии! Алаходупците ще оправят Европейската икономика!

1

Анонимен

преди 7 години

защитават по-скоро работника отколкото работодателя,...........да,бе,да !