70

Де Гол

преди 7 години

До алиЗащото политическата система на Ердоган не е цивилизована президентска република а източен халифат от средновековието в който цялата ласт е подчинена на 1 човек-халифа, вкл. съдебната, а народното събрание е про-форма с крайно ограничени права. Сравни френската конституция и предлаганото о Епдоган и ще видиш, че ердогановото няма нищо общо с модерната президенска република.

69

пенсионер

преди 7 години

Струва ми се че голяма част от коментиращите не са запознати с промените които искат с този референдум.Според мен единственият начин да се промени нещо в България, е да станем президентска република.Трябва да се знае кой пие и кой плаща.Общата безотговорност води до фалита на държавата.

68

Съвет

преди 7 години

Казвах ли ви аз че референдумите винаги водят до лоши резултати.Глупавите винаги са повече от умните.А сега да си спретнат и един референдув за преминаване към социализъм , да си направят една хубава приватизациика и след 5 г. икономиката е срината.Тази система действа безотказно.Така беше в Русия , така беше и при нас.

67

Анонимен

преди 7 години

Същото е и в парламентарна република. Справка- гафовете на радеффф.

66

100%TURK

преди 7 години

До поручика....Специално относно кюрдите.....Днес , те имат права , за които гражданите на България могат само да си мечтаят !Благодарение на Ердоан , те вече имат елементарни права , които при предишните правителства бяха погазвани жестоко и безапелационно , за да дъдат опазвани ......"заветите на Ататюрк" !?!?Днес кюрдите са и в Меджлиса. Покойния Тургут Йозал беше кюрдин и бе президент на страната. 1/3 от турския парламент са кюрди .....още да изброявам ли ? Не ги мислете кюрдите ...

65

Анонимен

преди 7 години

Тая президентска република ще е от нов вид - диктатура на "демокрацията". Няма да е като другите.

64

Анонимен

преди 7 години

В една демокрация, президентската република не е проблем, защото има много лостове за контрол на президента.В една държава без демокрация, президентската република си е официална тирания на един човек.

63

hah

преди 7 години

него ще го "загуби" и насила ще е принуден да вземе 3-4 милярда предприсъединитетелни фондове. После и смъртното наказание няма да мине понеже не се натиска за него и ще спечели 10-15% от противниците си... хитър е черноглавия... не се очертава добре за нас с такъв *** на власт в съседска държава...

62

Поручика Балканец

преди 7 години

До 100% TURK, 117В Турция май има три народа. Едните - кюрдите, поробен народ, който говори персийски диалект и нема нищо общо с тюрките. Те си искат независимостта. И с основание, ако ги сравним с правата и свободите на турците в България. Вторите - консервативните ислямисти, феодално османски турци, мечтаещи да бъдат пак господстващи над нас, *** и управляващи по законите на шериата. И третите - свободните последователи на Ататюрк, чест и уважение!

61

Петър Папазов

преди 7 години

Легитимен ли е референдум при извънредно положение?

60

Анонимен

преди 7 години

През седмица съм в Турция. Извънредното положение по никакъв начин не се усеща от обикновените граждани. То е въведено само за да могат властите да не бъдат възпрепятствани от бюрократични спънки в борбата с терористите. Виж за тях извънредното положение е проблем.

59

100% TURK

преди 7 години

На Ердоан вече му е скучно да занимава народа и себе си с избори ! 7 пъти ги печели с открояваща преднина и респект !Вече направо чрез референдуми мачка опозиционното лоби .....и от това най много печели турската нация ! Хората в Турция вече си отвориха очите и много добре знаят кой трябва да ги ръководи ....

58

Пурко

преди 7 години

Я гаргата рошава която се мисли за ястреб пак се е появила.......абе не отвориха ли ловния сезон........че гаргите напаст голяма......

57

Анонимен

преди 7 години

Къде видя псувни? Пусни си на преводача поста му и ще видиш най-обикновен сутрешен поздрав.

56

ЗАЩО

преди 7 години

Номер 101 пише псувни, пише на турски и никаква реакция от администраторите на сайта. Защо ли ?

55

Анонимен

преди 7 години

Тия па кpoмaньонци къде се бутат към Европата? Да се седят в кyчия зъг и да се радват на новия султан.

54

Поручика Балканец

преди 7 години

До Ястреб Осмaнлията 101,"Тръгнали като аслани, върнали се насpани". Историята се повтаря, втория път като комедия и фарс. След Хитлер от Германия останаха две държави. Да не стане така. че след Ердоган да останат три държави - Западна Турция в ЕС, Анадолска Турция и свободен Кюрдистан. Като гледам какви са настроенията на избирателите в Турция натам отива.

53

Бай Чичо

преди 7 години

Не ме иттерисува кой управлява Турция , вижте колко за заплатите и цените в България !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Само замазвате положението със такива статии и провокирате коментари от оскотели писачи!

52

Румен

преди 7 години

Знаете ли защо в Германия не правят референдуми? Защото с референдуми Хитлер станал това, което станал.

51

Анонимен

преди 7 години

Ще плачете с кървави сълзи кьопеците, ама ще е късно! Така ще е като си избирате за водачи психично болни хора. Впрочем ние също...