21

Анонимен

преди 7 години

И това го казва човекът на най-деспотичната държава сравнима само със Саудитска Арабия и България(държава гонеща и убиваща своето население чрез корумпирани политици,съдии,лекари и чиновници)!

20

анонимен

преди 7 години

режими има само там където словото се контролира или манипулира , демек навсякъде :) това е факт и така ще е още много време , във ватикана няма режим , там има деспотизъм , това са две различни неща , режима се прави от хора с идеи а деспотизма от хора , които не искат други хора да лъжат повече от тях , защо иначе не направят библиотеката си общодостъпна макар и електронно :) там има повече истини за света от ракетите на ким :)

19

Хм

преди 7 години

Ако папата наистина осъжда потисническите режими,то задължително първо трябва да осъди САЩ заради глобалния деспотизъм който налагат!Другото е ала-бала!

18

Щирлиц

преди 7 години

До Един.13"Много е лесно да наплюеш някого- трудното е, да потърсиш вината в себе си и да я признаеш."Много си прав,това го обсъди със папата,и всички демонократизатори от запада.

17

Щирлиц

преди 7 години

Да бяхте взели от Благодатния огън,та малко да ви дойде акъл.Осъждали -ала бала.

16

456

преди 7 години

До Един.13Алоу ,я вземи прочети " Свещения вертеп" и тогава обиждай православието ***!!И сегашните папи са търговци като предшествениците си !

15

Анонимен

преди 7 години

До Един.То пък във Ватикана да не е по-различно? Аре, бегай, ти може да си католик, но аз живея от 25 години в Рим.

14

Анонимен

преди 7 години

Вие големите писатели тук....Папата е голям привърженик на мир , и с действия и думи се опитва да направи нещо в този свят изпълнен със злоба и нещастие.Тук се бием че сме "православна" държава, и не искаме да приемем католици, (от елементарна култура дори не знаем че те са най-многочислените християни в Света)Минаването под МАСАТА ЗА ЗДРАВЕ,яденето на месо в най-строгите дни на пост...ако това е християнство......Поне католиците са пример, и задружно общество !

13

Анонимен

преди 7 години

Ами подло,с твое участие

12

Анонимен

преди 7 години

А в коя държава не управлява потиснически режим?

11

Един.

преди 7 години

Аз съм католик и съм горд с това! Не обиждайте Папата, а си погледнете вашите разхайтени отчета, попове-агенти на ДС, и манастири-вертепи! Много е лесно да наплюеш някого- трудното е, да потърсиш вината в себе си и да я признаеш.

10

смЕх

преди 7 години

Лицемер с папска тиара !!!

9

Анонимен

преди 7 години

Папата що не призове САЩ да спрат да съдават о ибучават исля..мисти трррорсти

8

Анонимен

преди 7 години

Папата що не призове САЩ да спрат да въоражават и финансират така наречената свободна опозиция? И тоя го командват като редник да мие и целува краката на мюсюлмани и негррри!

7

Анонимен

преди 7 години

Служетел на Сатанаил!

6

Търпелив

преди 7 години

Те са се отделили приятелПросто казах един фактЖиви здрави да са всички. Моите уважения и почитания. Но в началото е имало само една църква. Колкото по-близо до корените, толкова по-близо до истината.

5

IC XC

преди 7 години

До Търпелив и До ПравославенАз също съм Православен християнин, но не деля християнството на Православни, Католици и Протестанти. Всички са християни. Глупаво е да се дели християнската религия!

4

vlady

преди 7 години

До АнонименРеалната причина Хенри VIII да скъса с папата е бюджетният дефицит - не е бил съгласен да плаща църковен данък особено в увеличен размер, както е поискал папата.

3

Анонимен

преди 7 години

Много им липсва средновековието на католиците, но новите европейци ще го върнат, макар и в 21 век. Друго си е светата инквизиция. Виж Хенри Vlll за едно еване ви би шута тактично. Какво мисли Ватикана за педофилията или още я смята за искрена любов? То това е разликата при педагозите - и те обичат децата, но не чак толкова, колкото педофилите. Непорочни ли са клетъчните технологии и ГМО?

2

Православен

преди 7 години

Католицизма е секта!