176

От Северозапада

преди 4 години

А ракетата която падна над селото беше сръбска зенитна

175

От Северозапада

преди 4 години

Върбово беше ликвидирано през 50-те години на миналия век от соца. Селото е имало 1300 човека и 15000 овце на 9- ти септември. При соца всички млади хора бягат от селото

174

факти

преди 7 години

Ето ви част от постиженията на високотехнологичната американска армия в Сърбия-бомбардираха китайското посолство и убиха няколко китайски дипломати,бомбардираха международен влак при което загинаха 346 човека-повечето европейци,една тяхна ракета долетя дори до Горна баня което е на 30 км от границата със Сърбия и събори покрив на къща та по чудо нямаше убити.Те американските военни са върха на глупостта!Дори инашият президент с гордост заяви,че е специализирал в САЩ!

173

Анонимен

преди 7 години

За изчезването на селата да благодарим на Жан Виденов, Иван Костов, господин Сакскобурготският, Бойко Борисов........ Все велики имена... Така и не се намери един кадърен политик

172

Никк

преди 7 години

В природата празно няма и къщите ще бъдат заселени.... ама с роми....

171

Анонимен

преди 7 години

До164 Естествения подбор не е да имаш зависимоста и защитата от партията да крадеш с колектива.А СЕ ЗЯХВАНИ СЪС СОБСТВЕНА ТЕХНИКА И ОПИТ ДА СЕ ДОКАЖЕШ.Защото от чужда земя или гора да крадеш , СЪСТОЯНИЕ НЯМА ДА НАПРАВИШ.

170

край

преди 7 години

До анонимния отдолу - А гугълни фирма Октопод и виж колко стотин хиляди декара са ТЕХНИ и още колко са арендовани. Българската земя беше 1991 г. върната на собствениците и с това РАЗДРОБЕНА по на няколко декара на човек - от такава земя освен да я продадеш или дадеш на друг да стопанисва друго не ти остава. Така се роди сегашния модел земеделие съвместно със субсидиите за зърно се роди парадокса ХЛЯБА и Земеделците на Мозер УБИХА българското село.

169

Анонимен

преди 7 години

Най развитата страна в земеделието в Европа - Германия , на второ место Полша. Собственоста на земята е неприкосновенна. Никой няма право да му навлиза в имота и да ПРЕОРАВА. И е с специялен статут.Затова там беден земеделец няма. И затова на вас зърнарите не ви купуват зърното. Щото е ***.

168

Анонимен

преди 7 години

До 179 ТИЯ ЗЪРНАРИ . ЦЯЛАТА ЗЕМЯ ЛИ Е ТЕХНА СОБСТВЕНОСТ, НА ТИЯ С ТРАКТОРИТЕ ЛИ???

167

край

преди 7 години

За какви колхози говорите бе млади хора. При ТКЗС имаше ЖИВИ села. Сега орната земя се владее от 2-4 хил. зърнари с десетки хиляди декара земя всеки. Гледа се пшеница, царевица и слънчоглед - все култури дето се гледат машинно с едни огромни трактори и комбайни. Резултата - земя дето може да храни 20 млн. човека - сега падаме под 7 и въпреки това до всяка кофа има клошар.

166

Анонимен

преди 7 години

Основните средства за производство в ръцете на Държавата, Партията,Колектива.Колхоза, ТКЗС.ТОВА Е ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИЯТА Цитат от Манифеста на Карал Маркс / Мордухай/Социолог, Филосов,Политик,Починал в Лондон в бедност.

165

Анонимен

преди 7 години

ДО172 И175. СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗАПОЧВА ОТ СССР И СВЪРШВА В Д Р А Г О М А Н и БРЕГОВО.ОТ КАЛОТИНА НА ЗАПАД ДО КЪДЕТО И ДА ХОДИШ НА ШИР И НА ДЛЪШ . ИМА СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯ С ТЕХНИКА, КОЯТО ТУК Е ПРИТЕЖАНИЕ НА НЕЯСНИ "ФАРАОНИ" КРЪСТИЛИ СЕ АРЕНДАТОРИ

164

попа на върбово

преди 7 години

Кога българките ще пристанат на момците български и ще се върнат да живеят при нас на село и да правят деца? А дано...

163

Анонимен

преди 7 години

88 е абсолютно прав! Аз съм роден във Върбово. Когато падна ракетата баща ми (лека му пръст) отиде да види какво е станало. Само пипнал една-две отломки. След това му се обели кожата и едва го излекувахме. Така че 88 е прав - ЛЕШОЯДИ бяха! И много съжалявах, когато другата ракета за малко пропусна резиденцията в Бояна!И Върбово си е във Видинска област! "Журналистката" явно не е била в час по география на България!

162

Анонимен

преди 7 години

От Дек на Дек бе,от Кадя на Кадя бей.Да донеса ли големата пръчка.

161

Селянин

преди 7 години

От дек ,на дек,от кадя на кадя.

160

Анонимен

преди 7 години

До Тц...Виждам, че и ти си крупен теоретик и морализатор. Много ги обичам такива! Знаеш ли къде започва селското стопанство? Там, където приключват с мотиката! Там, където има трактори, прикачен инвентар, комбайни, модерна агрохимия, торове и много други неща. За разлика от теб, добре познавам този район, за който се пише тук и ще ти кажа,че хората мизерстват, бъхтят по 12 часа с мотиките и едва свързват двата края. За да дойдат "земеделци" като Яне Янев с "шофьора" си и разни израелски агенти

159

Тц....

преди 7 години

.....абе, тука само граждани коментират....как и какво трябвало да се направи, за Българското село....да ама "на село"трябва яко БАЧКАНЕ а на ДРАСКАНЕ по сайтовете....

158

England / Essex

преди 7 години

Нито комунизма е виновен , нито Европа. Българите станаха бездуховни материалисти, там е проблема. Когато бях в Беларус видях десетина села, всичките кипяха от живот, всички къщи бяха в различни цветове, пътищата - стъкло, лечебници,училища,магазинчета,клубове,кафенета, навсякъде свети от чистота, и в Англия не съм виждал такава красота. Как така комунизма не е унищожил селото там?!?

157

Аз съм № 88, продълж

преди 7 години

..крайграничните села се изсипа дъжд, от който остана оранжев налеп. После овощните дървета заболяха. ЗАБОЛЯХА И ХОРАТА! Невиждана смъртност! И аз да се радвам на натовските престъпници? Не знам колко души избиха в Сърбия (3000?), но това бяха мирни хора, а не военни! Стреляха по болница, по мостове, по пътнически влак, но не посмяха да слезнат да се бият на земята! Рано или късно ще си платят за всичко! Господбави, но не забравя! Та вие с двата минуса знайте, нещата са сериозни, възмездие има!