20

dhk13

преди 7 години

До муспи"Какъв дърводелец, когато дъски там се появяват след като идват англичаните и то с цената на злато, защото най близките дървета са на Балканите и територията на сегашна турция"... Благогаря ти, развесели ме за седмица напред. Рибарите в Юдея вероятно са излизали в езерата и моррто в яхти от метал и пластмаса... А финикииците, които също са цивели по тези земи са плували със златни кораби за по-евтино...

19

до2

преди 7 години

Само те ли

18

Анонимен

преди 7 години

Толкова години,не го ли опознахте

17

Анонимен

преди 7 години

Според мюсюлманите те са си християни а ''Осанна'' на техен диалект си е ''Осамма...бин Ладен''

16

до ДО цент

преди 7 години

Вие казвате господине че християнството няма шанс, защото нашия бог умира на кръста,а ислямския е войнстващ . Във Библията е казано, че всеки християнин има право, когато засягат неговата вяра.неговата земя и семейство също да бъде войнстващ . Това трябва да го знаем много добре и да си браним нашето . Друго , мюсюлманите са войнстващи като своя пророк и се бият един срещу друг -сунити срещу шеити .Вижте на какво прилича Близкия Изток .Така че шанса е наш.

15

Анонимен

преди 7 години

Никой не трябва да се примирява с империята на злото - САЩ и това което те вършат.

14

Троя

преди 7 години

"....староармейското Йешуа" !?!?!Ех, Верче ,Верче! Можеше направо да напишеш, че Христос е бил ефрейтор от стр. войски!

13

куре

преди 7 години

До До 6:Какво общо имат филмите с истината,те се правят единствено да забавляват хората,нищо повече.

12

vanka

преди 7 години

Никой нормален човек не вярва в такива църковни глупости,измишльотина голяма.Но щом някой иска да вярва нека,негова си работа.Но най-ми е смешно като хвали бог за добрините,а злините се преписват само на хората.Честит ви празник.

11

До 6:

преди 7 години

И в крайна сметка той е осъден на смърт от римския управител Пилат Понтийски по обвинения, че е подбуждал към бунт срещу римското управление. ==========Пилат е принуден да осъди Исус. Основния грях за това е на други. Пилат дори си измива ръцете като споменава, че той не иска да поеме отговорността.Този момент е покажан много добре във филма на Мел Гъбсън "Страстите на Исус".Между другото, ролята на Пилат там се изпълнява от българин.

10

risk assessor.

преди 7 години

Апокрифните Евангелия са много повече от едно.

9

Анонимен

преди 7 години

Разбира се! това което Исус е сътворил с изгонването на търговците от Божия храм ме изпълва с възхищение. Това не е акт на вандализъм, а справедлив гняв, породен от непримиримост към поругаването на светите места и неща,към фарисейството в живота въобще. С този свой бунт той ни показва, че хората трябва да са непримирими и борбени срещу алчността, злото и лицемерието. А не бездушни и примирени! Да си търговец и богат, предполага доза лукавство, материална изгода, а това са пороци които нямат общо с ценностите на Църквата. Казва, че по - скоро камила ще влезе през иглени уши, отколкото богат да

8

do Надя

преди 7 години

И ти може да се смириш! Защо обиждаш? "Не съдете, за да не бъдете съдени"!

7

Rabotnik

преди 7 години

Разпнат е от римляните по настояване на евреите

6

IC XC

преди 7 години

Исус е искал да каже, че само Бог може да съди и никой друг.

5

IC XC

преди 7 години

Исус е бил човек като нас. Със всичките си човешки потребности като нас. Проповядващ светлината и добротата, искащ да няма кръвопролития, искащ да няма робство, хората да не контролират и експлоатират други хора. Искащ неговия народ да не страда от римляните. Но и тогава хората са мисляли само за власт, власт и пак власт.... И в крайна сметка той е осъден на смърт от римския управител Пилат Понтийски по обвинения, че е подбуждал към бунт срещу римското управление.

4

До цент

преди 7 години

Религия която се кланя на разпнат човек е обречена, особено когато срещу нея е изправен ислямофашизма, решен да завземе целия свят без да жали методи и пари. Съжале боку!

3

Лилит

преди 7 години

Така погледнато можем да напишем следното CV:Аз, безработният Иисус Йосифов Назаретски, кандидатствам за помощи.Роден съм в семейство на трудещи се. Баща ми, ми по паспорт, е занаятчия, прехранва семейството като дърводелец. Майка ми е домакиня, но никога не е осъдена като морално разложена, понеже не е работила в организация от обществената сфера.В детството си съм имал противообществени прояви, но ги отчетоха като грешки на растежа.....

2

Анонимен

преди 7 години

Благодатния огън слезе над Йеросалим за да обърне всички православни християни .Слава на Бога Исус Христос , Бог е с нас братя арменци, братя руснаци, братя украинци,братя сърби, братя, македонци, братя българи, братя гърци . Благодарим ти Боже наш.Посочвай ни правия път и ни закриляй . Амин !

1

Анонимен

преди 7 години

Blagodarya za hubavata statiya dnes!