17

Анонимен

преди 7 години

До Пенчо 20Амин за Цар Борис и Цар Симеон! Ама вие поповете не може никога да сте като тях защото сте чеда развратни, користолюбиви, подли и лицемерни! За "вас" се разказва в приказката Хитър Петър която няма автор но има мъдрост която ви изобличава попската наглост още от едно време! Вашата религия няма нищо общо с Христовата Вяра - чиста и проста като децата!

16

Анонимен

преди 7 години

Работата била забранена! А унождането в манастирите дали е позволено??!! :))))))))))))))

15

Един българин

преди 7 години

Близо до Шанлъурфа се намира може би един от най-древните неолитни археологически обекти в света.Той датира може би 10 000 години преди Новата Ера и е отпреди керамичната епоха.В сравнение с него, легендарният Стоунхендж е бебенце - само 3 000 години преди Христа!

14

Един българин

преди 7 години

До: АгностикЗначи, нека да започна първо с това че и аз съм агностик.Второ бих те попитал, наясно ли си с това какво означава агностицизъм?Трето, опитвам се да проучвам и тълкувам Библията напоследък - в нея намирам доста логични и разумни неща. Друг е въпросът че са написани иносказателно, нищо от това което пише не може да се тълкува буквално.Както и да е, Потопът, присъщ на Стария Завет, го има и в древни шумерски текстове.Отделна е темата че в нея има много насилие и разврат.

13

Тинев

преди 7 години

Писна ми от простотия: Христос, бог тинтири минтири.......!Докато има простаци тарикатите попове ще пълнят тумбаси, ще се чешат по корема и пър*д*ят доволно.Религиозните бун&а&ци да се разпъват като техния измислен бог на дървени колове.

12

Вуте

преди 7 години

Пу даеа мааму!!! А я па окосих ливадата пред къщата!Не, сериозно, имам нова моторна коса и я изпробвах как работи пред блока в жилищния комплекс в който живея. То си беше тръпка, то е като игра, така го възприемам, да си начеша кpacтата, дето се вика, това не е работа според мен... голям грях ли съм извършил? Нали не е много?

11

Сийка

преди 7 години

Може днес да не се работи по канон, но това изобщо не се касае за ремонтите из входовете. Комшията се ремонтира още от преди Коледа, всеки божи ден, няма събота, няма неделя. Днес, естествено, в 9:10 ремонтът продължи. За селян-ията в душата и за безбрежната про-стотия почивен ден няма.

10

Агностик

преди 7 години

Кръстът е символ на изтезанието! Съгласно християнското учение, Христос е човешкият идеал. И въпреки това, съгласно християнската митология, той е приел смъртта не за своите собствени грехове, а за греховете на другите, НЕ-идеални хора. Човек с идеални добродетели е бил разпнат в името на другите порочни хора, и се очаква че те ще приемат неговата жертва. Самата идея да се принесе Идеала в жертва на НЕ-идеала, добродетелта в жертва на порока, противоречи на християнското учение!

9

Агностик

преди 7 години

За да стане в бъдеще светът едно добро и безопасно място за живеене, само по един начин: - ако хората се обърнат към разума, и всички религии се изкоренят! Живеем в модерни технологични времена, и няма място за примитивни религии и поклон на митични божества! Според библията Исус бил разпнат по волята на Отеца баща му. Замислете се малко - кой баща би искал кръвта на сина си? Християнството забранява и осъжда всички езически жертвопринушения, а в същото време се започва от разпването на Исус...

8

Анонимен

преди 7 години

Най-набожният българин е Тиквата. Трима папи са го галили по главата и двама султани. Точка.

7

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 7Защо убивате агнетата...?Защото жертвоприношението на Авел е било прието с по-голямо благоразположение от Бог.

6

до богослужителите

преди 7 години

Как бихте обяснили забраната да не се работи днес? А също преминаването под масата, при положение, че покаянието е това, което му трябва на грешника.

5

Анонимен

преди 7 години

Аз си хапвам луканка в момента, а пък вие си яжте тревите : ) Честити ви пости.

4

Тра-ла-ла

преди 7 години

Боже, колко простаци с претенции за интелигентност са се изходили по темата... Поне днес, когато цяла Вселена страда, замълчете!

3

Анонимен

преди 7 години

До IC XCВойните и насилието по света се зараждат заради такива като теб, които говорят такива глупости с толкова много омраза.

2

клава на Тангра

преди 7 години

Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски. По това време хората не са могли да пишат. Ние говорим за азбука, но тогава сигурно 1000 души са

1

Хранилко Ушеф

преди 7 години

Това е моят ден. Аз така или иначе нищо не работя,дремя в бъзака и чакам пенсията.