11

Анонимен

преди 7 години

Агнешко с пресен лук и червен пипер,сол е любимото ми,може и със спанак,лапад.И без гадни новоизмислени подправки!

10

Анонимен

преди 7 години

Директно от овчаря се взима агне и се изпича бавно на едновремешна фурна.В такива фурни някога се печаха банички,козунаци,цели агнета или прасенца.И никакви чужди експерименти или странни подправки,писна ми,когато идвам в България,да не намирам българска храна,а някакви буламачи!

9

Петър

преди 7 години

Освен изброените традиционни подправки във Видинско слагат и Бабина Душица,както и агнето се маже със смес от подправките,чесън и олио.Като цяло важно е агнето/месото/.Сърбите слагат само сол и пипер,но изпечено на дървени въглища е страхотия!Въпросният розмарин и мента са за австралийски и новозеландски шилета,които имат такава тестура на месото,че велпапе и шперплат бихте сготвили по-вкусно!

8

Анонимен

преди 7 години

Подправките за агнешко са масло и мед ! Никакви меродии ! И мнооого бавно печене !

7

Българин

преди 7 години

"Розмарин на агнето" ми звучи като захар на пържолката, както правят бледите западняци! В България и в Запада под "агне" се има предвид различни неща, Това, което в България се подразбира за агне е такова на не-повече от 4-5 месеца- бебе. На Запад такива животни никога не се колят. Там за "агне" се смята поне 50 килограмово такова, което ние наричаме "шиле", което мирише и затова има нужда от розмарин!

6

Шеф Манчев

преди 7 години

Чубрица, джоджен, червен пипер и девисил са просташки, селски и морално остаряли подправки! Ние, истинските шефове използуваме "розмарин", "бейби спанак", "соеви кълнове", "джинджър", "чиа", "киноа" и "фет фрий йогурт"! Така де, ние сме модерни и си знаем рецептите!

5

Хихихи

преди 7 години

"Шеф- готвач" направо трепа рибата! Всички кашаварковци смешковци от известно време решиха, че е много по-модерно да се наричат "шеф" вместо "готвач"! Пфу, че селско и просташко звучи това "готвач"! Същия вирус ги тресе, както и ония жалки гащници, дето си кръщават децата "Мелани", "Памела" и "Дейвид", от страх, да не ги помисли някой за селяни! Добре дошли в Абсурдистан, и тичайте при "шеф" Манчев да ви сипе една шкембе-чорба! Упс.. не е възможно един "шеееф" да се цапа с просташка шкембе чорба

4

Vassia N. Ilieva

преди 7 години

Za podpravkite ste pravi, za nas rozmarinut ne e tipichen, imame si chubritza, gotvim po drug nachin, ne kato Sredizemnomorskata kuhnia. Naistina baba ne e gotvila s rozmarin, no vse iskame da pravim poklon drugimu. Predi da se klaniame na jujdi, vkl. i na jujdi kuhni, da si stoim izpraveni s nasheto!Izviniavam se za latinitza.

3

Vassia N. Ilieva

преди 7 години

Mnogo hunavo pozovavane na baba! I mnogo dobur material kato za Vuzkresenie.Izvinete za latinitza, molia.

2

J

преди 7 години

В България има 4 основни подправки: сол, черен пипер, червен пипер и чубрица. Всичко останало е измислица и разваля само вкуса на ястията....

1

A

преди 7 години

Баба му, цял живот с розмарин е готвила. Какви са тези измислици???