72

Суперщурецор

преди 7 години

Киткайците са заявили, че са построили най-новия СуперЩурецор с КВАКВАнтово деление на заобленостите с третично турение на принципа на струйното филтриране тип "Mogoumichmi", с наслагване! Само още малко остава докато се структорира вече безмиса с куртролера и работите тръгват по вода.

71

Безум

преди 7 години

Много сме, силни сме, много сме, безумни сме, но много сме!

70

Златна орда

преди 7 години

Ние, Раята, сме готови да посрещнем с разтворени обятия и тези Освободители! Ние сме по техниката и нашето знаме нивга не е падало!

69

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 90'ко рече?

68

Анонимен

преди 7 години

Виваком ако ни филтрирате нет през код вифи както и всякакъв вид да знаете ще съм без вас догодина

67

П.Петров

преди 7 години

Кванови компютри има дори в "серийно" производство на D-Wave.. Мисля Гугъл си купиха преди няколко години един или два, уж за да ги използват за изкуствен интелект, макар в момента най-ясната идея за използване на квантови компютри да е декриптирането.Вероятно квантовите състояния ще се използват първо за пренос на информация, преди да започнат сериозно да се ползват за изчисления. Вероятно ще трябва да се направи AI , което да програмира за квантови компютри.

66

Анонимен

преди 7 години

@Алекс, не си прав. Една ера се развива спрямо колкото бързо се развива текущата за ера технология. Ако трябва числово да представим процесор с днешната транзисторна технология то той би имал стойност 2 на степен 64. Срещу 15 милиона долара можеш да си закупиш процесор от новата технология, който числовото му представяне ще е някакъв абсолютен базисен минимум със стойност 3 на степен 2000.

65

Анонимен

преди 7 години

Стига сте драскали фантастики. Покажете линк да ги видиме. На думи всичко е възможно.

64

Анонимен

преди 7 години

Когато китайския квантов компютър стане 100 пъти по-бърз от супер компютър на IBM тогава можем да говорим за реален и истински квантов копм. На теория би трябвало да е хуляда пъти по - бърз от клъстърен. На практика е дори по-бавен.НЕ МОЖЕ В ТОЗИ СВЯТ ДА СЕ ПРЕБОРИШ СЪС ФИЗИЧНИТЕ ЗАКОНИ, КОИТО НЕ РАЗБИРАМЕ НАПЪЛНО. НЕЩАТА СА НА НИВО ТЕОРИЯ.

63

Анонимен

преди 7 години

Какво общо има БСП с китайците и квантовите компютри? В БСП има къде по-умни хора от гробаджиите!!!

62

позитано 20

преди 7 години

До 100% 73 Ей приятел , спри да изливаш такива високотехнологични мисли ,че ние пишещите тук сме от БСп и не разбираме за какво говориш.Кажи нещо по простичко , като за Армата например.

61

Отговор

преди 7 години

До Анонимен 68 Ами продават ги в Русия като нарушават ембаргото.То за това руснаците имат галактически оръжия които действат с триплазмен втечнен огън.Мамата си трака..

60

Така е

преди 7 години

Очаквах руската академия да направи това откритие , ама те разработват начин да унищожат света.Сега вече съм фен на китайската академия и повече няма да гласувам за БСП. Нали така ? Така е !

59

Анонимен

преди 7 години

Китайската академия на науките не е като българската академия на науките, където ходят да пият кафе за 400лв. заплата.

58

Тман

преди 7 години

Днес.бг и всички други копиращи и не проверяващи, информацията си сайтове, куантови компютъри вече има, разработен и осъществен от компанията dwavesys и носи името d-wave 2000q!

57

Алекс

преди 7 години

Не си прав, квантовия компютър работи по бавно от клъстър супер компютрите. Което е нормално като закачиш 5к процесора за една шина. Ама няма единичен сървър който да постига производителност и 1/100 от Qpid-а. Пък и те са първопроходци, има да се усъвършенства технологията десетилетия. Също както с коли, самолети и конвенционалните компютри.

56

Читател

преди 7 години

Още през 2013-та година Google закупиха за 15 милиона долара компютър от D-Wave. Тестовете са показали, че машината работи значително по бавно и тромаво от конвенционалните компютри. Точно тук приключваме темата за квантовите компютри. Който иска да прочете повече - ей го Google.

55

Алекс

преди 7 години

Първия?! А канадците от D-Wave какво продават? Пуканки?

54

РусенецЪ

преди 7 години

Я стига глупости. Самата квантова физика е все още твърде фриволно понятие, а какво остава за квантови технологии.

53

do74

преди 7 години

Квантовата физика е една измислена теоретична наука, продължение на древногръцкия атомизъм, която няма никакво приложение. Вселената не се базира на измислени виртуални частици, извадени от торбите на псевдо йезуитски учени.