293

Анонимен

преди 7 години

Стабилна Сирия - колко стабилна? Като Ирак и Либия? Май по-точно ще е да се каже - една послушна, безвредна Сирия

292

Анонимен

преди 7 години

Осетия също не иска ***. Въпреки че се знаеше, че Москва поддържа кандидатурата на действащия президент Леонид Тибилов, повече избиратели избраха Анатолий Бибилов.С Русия останаха КНДР,Венецуела и Иран. Все хубави държави, в които кой знае защо никой не иска да живее.

291

Отговор

преди 7 години

До extremist 337 В главата ти няма зарин , а табун.

290

Анонимен

преди 7 години

До АнонименВ действителност разбира се говорим за 3д пространство, неимоверно по-голямо от плоската повърхност на земята. Имайки предвид колко малко от пироните ще останат в стабилна орбита, дори вероятността да закачат един сателит първата година е нищожна. Разстоянията са огромни, много по-огромни отколкото можеш да си представиш.

289

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИначе е забавно как смяташ че вероятността спътника да срещне пирон зависи от скоростта.Нека опростим задачата и приемем че всички сателити се движат в една плоскост около земята, а не в 3д пространство. Да приемем, че тая плоскост е с повърхността на земята, макар и реално да е по-голяма. Да приемем че в това кило имаш 500 пирона, и ги разпределяш равномерно по цялата повърхност.Това ти дава по 1 пирон на всеки 1 милион км^2. T.e. 1000 км помежду всеки пирон.

288

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 351Не става въпрос за скорост а за това за какви разстояния иде реч. Ако взривиш кило пирони в орбита, половината ще се върнат на земята, другата половина ще излетят нагоре, много малка част ще останат в орбита. Да пръснеш 100 пироня в пространство с обем милиарди кубически километра оставя между всеки пирон толкова дупки, че сателити да минават в продължение на векове без да срещнат пирон.Със същия успех може да се пробваш да замеряш някой с камъни от космоса

287

luckyman

преди 7 години

Химическата атака е подоготвена и осъществена от ЦРУ и МИ-6...Повтаря се сценария с Ирак и кулите близнаци.....

286

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 348вземам в предвид всичко смятай един спътник обикаля за около 90 минути около земята, ако пироните не го настигнат той ще се срещне с тях... обиколката на земята е около 40000 км и се върти с 1600 км за час смятай имаш задача с каква скорост се движи спътника и каква е вероятността да се срещне с пироните

285

Анонимен

преди 7 години

До АнонименАбе с едно кило пирони и тротил няма да стане, не мисля че взимаш предвид разстоянията. Но сателитите са доста лесни за сваляне, избухне ли война между ФАЩ и Русия ще съм крайно учуден ако 24 часа по късно има оперативни сателити. Може би нано сателитите, но дори за тях ще е много лесно да се пръсне метален прах в орбита, който ефективно ще ги заглуши.

284

Анонимен

преди 7 години

Хаха, всичките томахавки били стигнали целите си. Сигурно. За тва от 60 ракети има едва 6 жертви и 6 унищожени самолета. При положение, че по време на атаката имаше 6 незащитени самолета, подредени в редица един до друг, без дори да са в укритие, които и една реката щеше да унищожи. Сигурно не са се целили там, а?Русия публикува видео от базата, от инфрачервена кемара на дрон по време на атаката, и после видео от земята. Щетите бяха минимални. 23 стигнали базата, не повече от 15 поразили нещо.

283

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 332един пакет , около килограм , пълен с пирони и 200 тротил на подходящата орбита и противодействието е на лице , пък ида е различна орбитата вълната от шашката е сферична ... сещай се за последствията всички спътници ще са леж

282

Анонимен

преди 7 години

Демек, сметката излиза че на Русия и струва 3.5 милиона $ да унищожи краварски ракети за над 50 милиона $. Не смята, че на Русия и трябва нито процъфтяваща икономика, нито разплута военна машина, за да победи унизително краварите и пажовете им.

281

Анонимен

преди 7 години

Да направим сметката. Едно изстрелване на С400 струва около 3.5 милиона $. Звучи значително по-скъпо от 1.5-те милиона за една томахавка. С тази разлика, че една ракета носител С400 съдържа 36 броя индивидуални ракети плюс радар, способен да следи до 80 независими мишени.И въпреки че крилатите ракети са ниско летящи и се предполага, че трябва да са трудни за прихващане, особено за С400, която е система, която може да сваля сателити, точно 36 от томахавките дават фира преди да стигнат целта...

280

Анонимен

преди 7 години

Ако нарушаваш международните споразумения, ако не спазваш ангажиментите, ако станеш заплаха за другите, в някакъв момент вероятно ще бъде предприет отговор"Няма държава, която да прави тези неща повече от Кравария, което е още по-абсурдно имайки предвид, че те самите налагат голяма част от тия споразумения.

279

Анонимен

преди 7 години

Опасявам се че Тръмп ще свърши като Хитлер.Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.

278

Анонимен

преди 7 години

Този ракетен удар беше чутовен провал на говеждите.Руснаците си направиха гаргара с тях,която дълго време ще им държи влага.Забележете,че от 59 томахавки,само 23 стигнаха целта.Губят се 36.Ама никой не смее да каже,че в един залп на С-400 са точно 36 ракети.Или с други думи 100% успеваемост.Втори пуск не е бил необходим първо заради разходите.А и да бъде позволено на краварите да се порадват на 'поразените" предварително опразнен склад,столовата и трите ръждясали бракувани 45-годишни Мига.

277

extremist

преди 7 години

СЕВЕРНА КОРЕЯ Е УДОБНО ОСНОВАНИЕ САЩ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ЗАОБИКАЛЯТ КИТАЙ С ВОЕННИ БАЗИ...ДОТУК СА 440 И НИТО ЕДНА ОТ ТЯХ НЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА АТАКА КЪМ КОРЕЯ ! КОГА САЩ ЩЕ НАПУСНЕ ОСТРОВ ОКИНАВА ???

276

extremist

преди 7 години

САЩ ДА СИ ПРИБИРА БЕЖАНЦИТЕ !!!

275

extremist

преди 7 години

КОЛКО ТЕЗИ 59 РАКЕТИ НОСЕХА ЗАРИН В БОЙНИТЕ ГЛАВИ ?

274

extremist

преди 7 години

ТО И АЗ КАТО ХВЪРЛЯ НЕЩО ТО ВИНАГИ ПАДА НА ЗЕМЯТА...ЕЙ ТРЪМПАК ИМАШ ЛИ НЯКВА ИДЕЯ ЩО Е ТАКА ТВА БЕ ???