54

He

преди 6 години

До баткоНе, приятелю! Точно палмовото масло НЕ СЕ нагрява!Нагрява се слънчогледовото, соевото, царевичното и ... някои видове маслиново. Не случайно "Студено пресования" зехтин е по-добър, по-полезен и по-скъп! ;)Има една теза, че през 80-те години бума на производство на палмово масло е застрашил американските производители на соево масло и те стартирали кампания за "Здравословно хранене", но тя имала единствената задача да "очерни" палмовото масло за да спаси бизнеса им.

53

He

преди 6 години

Не разбирам защо четете некомпетентни глупости, че им се и връзвате?Прочетете още веднъж статията и обърнете внимание, че основния рефрен в нея е изречението: "Рафинирането на самия продукт при висока температура крие риск за здравето."Цялата статия е изградена и се крепи на тази теза! До тук нямаме противоречия, нали?Да, НО истината е, че палмовото масло е толкова евтино именно защото ВЪОБЩЕ НЕ СЕ РАФИНИРА и дехидрогенизира. Достатъчно твърдо е в естествен вид и няма нужда от тези операции!

52

the

преди 7 години

На абсолютно всички видове адаприрани млека за бебета пише, че в състава има палмово масло. На някои даже пише, че са БИО. Егати с какво храним децата още от малки!

51

батко

преди 7 години

Коментиращи, палмовото масло се е ползвало хилядолетия, което е и опорната точка на поддръжниците му. Не е проблема в самото масло.Ако е под формата консумирана хилядолетия всичко е ОК.Проблена е в обработката сега. За да стане бистричко и удобно за масова употреба се нагрява до 800 градуса и с това всичко се прецаква.Най вече ние.Бедните работещи

50

Питащ

преди 7 години

Жена ми, казва се Костадинка- викаме и Коцето и е родом от Разлог, е едновременно и грозна, а и не ми пуска, не сме правили секс от повече от 10 месеца! Според вас да се радвам ли, или да плача? Питам, защото и аз се чудя по темата!

49

Бебо

преди 7 години

Кравето сирене трябва да е твърдо и да жълтее.Бонаците започнаха да купуват гръцко фета защото било мазно. Сега да не се оплакват от бъбреци. Еволюцията не прощава. Ще останем тези което консумираме животински продукти и не ламтим за растителни мазнини.

48

Бай Х@@

преди 7 години

До бай Петко50г ракия ?Че тя жената пие повече от тебе бе ?Не казвай от къде си, хората ще се смеят, не можеш излезна на улицата, ти мъж ли си , кво си ?И после, кво, като изпиеш тия 50г си лягаш да спиш ? А жена ти се услушва ?Кви сте вие бре, я изпечи кили пържоли и докарай 1-2 кила червено вино, да видиш кво става сетне.

47

Бай Х@@

преди 7 години

До байхейсМи+те+са+ползвали+палмово+масло+тогава+и+са+умиралиМалко+да+ви+отворя:палмовото+не+е+по-евтино+от+друго+олио+просто+издържа+3-ти+повече+по-дълго+при+пържене+НЕ+ПОЕМА+МИРИЗМИ+(даже+и+риба+да+пържите)изгаря+при+240+градуса+не+при+210+както+слънчогледа

46

бай Петко

преди 7 години

До ДЕДИ 51 Дедо, при тази твоя разкладка ако съм ти "булка" и минутна няма да ми издържиш !

45

деди

преди 7 години

До бай ПеткоБай Петко, аз съм на 75-6, това, да пиеш по 50гр. На ден?, лъжеш, брат! Аз пуша по 2,5 кутии цигари и по 5-600гр. На ден. Като те чета, освен да те взема за булка, а? И на всеки ден в повече съмблагодарен..... Или пък не?! Омръзва, ще знаеш

44

До 50-Анонимен

преди 7 години

Другарю! Това е световен проблем.Това че вие в ППОто сте инструктирани да громите класовия .враг ви кара да говорите глупости и да политизирате всичко.Работете хей,че ние работещите ще искаме да намалят социалната на 50лв.,за сметка на заслужилите.А комунизма сам се бори със себе си.То се видя

43

До 46

преди 7 години

При бай Тошо много неща нямаше.Особенно към края му почти нищо нямаше.Даже ток и бензин.

42

Анонимен

преди 7 години

Да спасим орангутаните те са най потърпевщи от туи масло.

41

бай Петко

преди 7 години

Баба ми и майка ми пържеха животинските продукти със свинска мас, а растителните продукти, салати и постни ястия с БЪЛГАРСКО слънчогледово олио. Изкарах до сега почти 70 години без болести и без хапчета и без кръвно, пуша по 1 кутия цигари на 3 дни и пия по 50 гр. гроздова на ден. . Децата ми се радват на добро здраве. Помислете !?

40

Анонимен

преди 7 години

До АнонименБратко, трябва да те нарекат Анонимен Златоусти, от твоята уста - в божиите уши! Прав си, ама много, вместо да ядат свинско от Аржентина на плажа в Гърция, по -добре децата да ядат месо от село в задния двор, от барбекюто! Ако търси човек екзотика, ми да ги заведе на Белоградчишките скали, а не на некви изсъхняли гръцки камъняци! Ако това имаш предвид -подкрепям!!!

39

Анонимен

преди 7 години

Абе, тровете се с каквото искате, моите деца не ядат такива неща, лютеница-домашна, меса домашно, брашно-по 2 чувала зареждам ноември, всичкото зимнина-домашни продукти ми е. Не да се хвалим, ама може да ми завиждате! Мирсим!P.S. Честно, аз *** си ги плюскам, щото ям извън къщи всеки де, но децата ми НЕ! С тяхното ядени компромис НЕ-ПРА-ВЯ ! Точка !

38

Анонимен

преди 7 години

Добър ден

37

ДО 39

преди 7 години

Не виждам къде е проблема и с какво се тровим - перушина , нокти , сухожилия , кокоши крака - това е биохрана , кучета и котки дори врабците го ядат и не са изпопадали .

36

Анонимен

преди 7 години

до 31. Ще ви кажа какво слагат в салама и кренвишите. Работил съм в производството на тези *** 6 месеца и като разбрах технологията на производство веднага напуснах. Не искам да бъда производител на отрови за хората. В саламите и кренвиршите има всичко друго но не и месо! Има специална машина която каквото и да и пуснеш го прави на каша. А какво пускат? Кокоши крака клюнове сухожилия даже и перушина. Всичко това се забърква и се овкусява с Емудулатори придава се вкус и отива в магазина.

35

GRN

преди 7 години

На Неков проблемът му е, че трябва да покаже и той някакво действие в Европарламента. Такива като него или почват някоя дълга (и често безсмислена) реформа, или почват някоя непосилна за тях тема, по която могат да демонстрират "активност" няколко години.