120

Стоян

преди 7 години

Ти представители на "бизнеса" най-добре да се гръмнат или да се преместят в Северна Корея . Там всички ще им се радват . Тука със заплатки по 500 лв по-добре да си трайкат.

119

Анонимен

преди 7 години

Като искате да кажете нещо го кажете ясно, само с киментари в сайтове нема стане

118

Анонимен

преди 7 години

Лакомо прасе е Българското!!!Съвсем се Олива така наречения" БГ Бизнес".Хората в нормалните държави обсъждат четиридневна работна седмица, при нас без почивен ден!Ще ядете дядовия!!!

117

Анонимен

преди 7 години

До АнонименНе е вярно, в Ирландия точно такъв е законът, ако празникът се пада в събота или неделя, имаш право на един почивен ден през следващата седмица или този ден да ти бъде заплатен като празничен.

116

ЗЛОСТЪР

преди 7 години

ЗАРАДИ ПОДОБНИ КОМПЛЕКСИРАНИ SELYAНДУРИ, псевдо-бизнесменчета, се превърнахме в треторазрядна страна с икономика на остро от ранга на Антигуа и Барбуда или Кабо верде...Важното е, че Слънцето изгря за трети път....

115

rofl

преди 7 години

Е с такива феодални вождове българската икономика е жалък алъж вериж, дето генерира средно 5 пъти по-малко БВП от средното за ЕС. Хората на запад, разбраха че щастливата овца дава повече мляко, пък се чудят бонуси, почивки, раздвижено работно време, хубав офис. Само на бай ти *** му пречат някакви два почивни дни... Няма кой да ви работи на такива като вас

114

Анонимен

преди 7 години

Айде стига вече с този бизнес. Как не разбират, че хората като не почиват стават непродуктивни. Стават нахални вече.

113

Анонимен

преди 7 години

А кога най-после ще се въведе почасово заплащане, както във ВСИЧКИ развити страни? Там почиват по-малко, защото изпуснат час или ден работа означава по-малко заплата. Работодателят също следи часовника, за да не плаща овъртайм. Възможностите за заетост са по-гъвкави, хората могат да работят на по 2 и 3 места и така няма възможност да станат заложник на 1 работодател. Организират си времето по-ефективно и има пряка връзка между изработка и заплата.

112

Анонимен

преди 7 години

Единственият вариант да се работи по толкова много е когато го правите за себе си. Последните 2 месеца имам ДВА почивни дни общо. Но, сам съм си работодател, и аз си го решавам това. Ако някой дерибей на когото теоритично трябва да прислугвам се опита това силово да ми го вмени, сигурно ще стане на торта за рожден ден - студен и със свещи.

111

Анонимен

преди 7 години

Ясно, планът е бил от 2 стъпки. Просто решиха на два пъти да го вкарат на народа - малко по малко. Да не боли много от раз :)

110

гогич

преди 7 години

До Пешо 120Абсолютно си прав. Тук официалните празници са малко по-малко като брой спрямо БГ-то, но отпуската е повече. А и отпуската става 32 дни след 20 год. работа по специалността (имат си закон как се изчислява, включват и университета и т.н.).Айде със здраве!

109

Анонимен

преди 7 години

Искаха да няма отработване, като в Европа - получиха го, сега искат друго...

108

Анонимен

преди 7 години

Бизнеса удобно изчислява само работните дни,но не и часовете работа.Защото,ако до демокрацията се работеше само по 8 ч.,след демокрацията,когато се народиха бизнесмени се работи масово по 10-12ч.Но това не се отчита,разбира се.А само да попитам :новите правила ще се отнасят ли и за бизнеса,или те могат да управляват фирмите си и по телефона от Малдивите?

107

Пешо

преди 7 години

Гогич, сигурно е така. Но пък имаш 25 дневна годишна отпуска и си длъжен да я ползваш цялата, също ти я плащат както ти се полага, защото те осигуряват на колкото трябва.

106

гогич

преди 7 години

До Божо 115Работя в Австрия от доста години, но за пръв път чувам за цяла седмица почивка по Великден!! Нещо много си се обаркАл. Тук дори и петъка преди Великден се работи, само понеделника след Великден е почивен. И няма сливания, вливания и отливания..Даже за празниците през уикенда не се почива в понеделника...

105

Пешо

преди 7 години

Така ли било?!!! Колко от работодателите плащат извънреден труд, а? Или плащат повече по празници, или плащат на работника си събота? Като искате всичко да е нормално, защо си осигурявате персонала на минимума, а? Искате само да смучете, а да не давате. Оправете цялата система в България и тогава да се говори за отпуските, защото повечето хора не има дават да си я ползват цялата. Пресмятат дни те.... Дни само на хартия, иначе цифрите са други. Като гледат как е в белите държави да гледат до край

104

..

преди 7 години

Друга идея. Почивка само на 3-ти март и нова година, но 35 дни годишна отпуска. Хората сами да си решат кога и по колко ще почиват. Вместо да почивам 2 дена преди и след велик ден да ми дадат тия 2 дена аз да си реша кога да ги ползвам. Същото на 24-ти Май, на 9 и 22 септември и т.н. Дайте ни по 35 дни отпуска и гледайте как всички ще сме доволни.

103

Анонимен

преди 7 години

Защо не премахнат празниците, съботите да се работи.А неделя да ни пускат час по-рано, по усмотрение на робовладелеца!

102

Божо

преди 7 години

До Отговор 111Не само в Гърция. В цяла Европа.В Австрия например Великден се празнува 1 седмица, а на сума християнски празници не се работи

101

Анонимен

преди 7 години

До АнонименНЕКА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ.САМИТЕ РАБОТНИЦИ ПРЕДПОЧИТАТ ДА НЕ ГИ ОСИГУРЯВАТ НА РЕАЛНА ЗАПЛАТА И ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ПОД МАСАТА.